Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2021 10:06 - Жив е бесът на умрялото от бяс СДС
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1512 Коментари: 4 Гласове:
2

Последна промяна: 02.10.2021 18:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Ето копие от нещо бясно, публикувано преди седмица :  
___________________________________________________________________
      01.08 15:50 - МИХАИЛ КЕНДЕРОВ - РЕЛИГИЯ НА ПРИМИТИВИТЕ
автор: ivankakirova; категория: Други   image
прочетен: 41 коментари: 1 гласове:  0
 
 Текста, който ще прочетете по-долу е писан и публикуван през месец Март 1990 г. ,но не е загубил своята актуалност . РЕЛИГИЯ НА ПРИМИТИВИТЕ При влизане в първична партийна организация на БКП , първото условие е да приемеш едно ограничено първично мислене, да се лишиш от всичко човешко в името на един "висш" идеал.Тук престава да действува закона за Всемирното привличане.Съвестта, морала, истината губят човешките си измерения стават Партийни.Отвикнали да мислят човешки подсъзнателно тръпнат от ужаса на отрезвяването и живота им се превръща в бягство от истината за света и себе си.За това при опит да им се върне паметта, закоравелите функционери реагират болезнено. Да върнеш съвестта на този, който съзнателно я е загубил, значи да му върнеш страданието."Да си човек, значи да бъдеш отговорен" е казал Екзюпери.Бягайки от отговорност някои отказват да бъдат човеци и си остават болшевики.Чугуненото правоверие отрича покаянието, великодушието,добротата.Тези добродетели според тях са "буржоазен" остатък, "ителигентщина".Примитивното мислене гаси една по една светлините в човешката душа и бавно, но сигурно изтласква разума в зоната на вечната замръзналост, където не кълни нищо възвишено.Там свършва човешката чувствителност и остават инстиктите, няколко усещания за топло и студено, за глад и ситост, а алчността и омразата се превръщат в религия.Това е религия на примитивите превърнала една човеишка общност в глутница, за която всички извън нея са дивеч. 05.03.1990.г. Михаил Кендеров Това ще се покаже в новините на другите само ако го споделите.
___________________________________________________________________

ВСИЧКО в копирания постинг (освен изреченията с удебелен италик) е бълнуване на човек болен от партиен бяс, НЯМАЩО НИЩО ОБЩО С ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА.

Тия "примитиви" осъществиха закъснялата МОДЕРНИЗАЦИЯ на Българиая. Модернизация закъсняла заради ДВЕ И ПОЛОВИНА НАЦИОНАЛНИ КАТАСТРОФИ, сътворени от русофоби и антикомунисти, предци на г-жа Кирова и г-н Кандеров, съюзници на Хитлер във ВСВ. Третата катастрофа НЕ беше доведена докрай поради намесата в последния момент на партизаните, Димитров и Сталин, и участието ни в състава на Трети Украински Фронт във войната срещу нацизма. 

Как разбрахте теа рабути, г-жо Кирова? Колко членове на БКП познавате лично? А постъпващите в СДС се възвисяваха ли? До подскачане с вик "кой не скача е червен" и скандиране "чер-ве-ни бок-лу-ци"? До палци насочени надолу - "смърт" по древноримски обичай?

Сляпа ли бяхте през дългия си живот, г-жо Кирова, да не видите след 9-ти:
- Ликвидирането на неграмотността, безработицата  и туберкулозата?
- Увеличаването с пъти на завършилите средно и висше образование?
- Безкрайните блокове на ТКЗС, заменили малките нивици с дървеното рало, с     впрегнатите Белчо и Сивушка.
- Добивите нарастнали с пъти, а на зърнените храни 4-5 пъти?
- Десетте хиляди язовири и индустриални предприятия, с гиганти от световен          мащаб като Балканкар, ЗММ, тежката химия, цветната металургия (вече                      изчезнали както почти ЦЯЛАТА промишленост или дадени на концесия като            ЗЛАТОТО ни например, като електроразпределението, водоснабдяването и т.н.)?
- Нарастналото население от 6 на 9 милиона, с 50%? (Сега намаляло       на 7 милиона, и само 5 от тях етнически българи).
- Невижданите успехи в спорта, до ЧЕТВЪРТОТО МЯСТО В СВЕТА на                     олмпиадата в Сеул 88, което щеше да е ТРЕТО, ако не ни бяха отнети медалите на       щангистите? (А сега се радваме на на 30-то място, спечелено само от жени.           Къде изчезнаха мъжете?)
- Полетите на нашите космонавти?
- 30-то място в света по класацията на ООН за човешкото развитие?
- И т.н. и т.н.


Да, слепци по пладне са нашите психо-десни, но не е само тяхна вината. "Помогна" им ВНОСНАТА цветна "революция", мощната пропаганда на победителите в студената война и, вероятно, психотронното облъчване до бяс и подскачане на сините митинги.

Не бях писал стихове от 12-годишна възраст, когато се опитах да възпея първото момиче, което ми изпрати снимка с любовно признание. И разбрах, че поет от мене не става. Но тук, в името на истината, ще прибягна до магията на хумора и римуваното слово, нищо че ритъмът куца:

Докога с
тоя син бяс
у нас
питам ас?

Партия синя
от бяс умре,
бесът и -
НЕ!

Как да умре
тоя бяс,
като везден
го внасят у нас?

Вносители силни
с пари обилни,
УМЕЯТ
да разделят
и владеят.

До кога с
тоя бяс
у нас?

 



Гласувай:
3



1. vmir - А Макарти, м?
09.08.2021 12:50
цитирай
2. krumbelosvet - Да, и Макартистки беше бесът на СДС,
09.08.2021 14:13
Да, и Макартистки беше бесът на СДС, (с остатъци от Гьобелс) и даже повече от Макартистки. По времето на Маккарти не беше открита още ТЕХНОЛОГИЯТА на "цветните революции". Почти гениална технология, от която само Китай успя да се опази, а Русия с голямо закъснение и мъка се отскубна, начело с Путин. За което го плюе целокупният Запад и нашите янко-влюбени. После се отскубнаха Сирия и Белорусия, но не сами, а с мощна руска подкрепа.
Украина обаче беше превзета от "Майданската" цветна "революция" и сега цъфти и връзва ФАШИСТКИ БЯС, гражданска война и икономическа разруха.
цитирай
3. elizabethborislavova - хубава дума, бяс
10.08.2021 09:33
Добре характеризира омразата, нахлула в страната ни. И друго ми харесва - психодесни. Не знам кой го е измислил, но е готина. Психодесни.
цитирай
4. krumbelosvet - Не е мое "психодесни", но май го има само в блог.бг
10.08.2021 13:57
Думите "бяс" и "психодесни" са ТОЧНИ, зтова ги употребявам, а за хубави не знам дали са.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1982545
Постинги: 1165
Коментари: 3404
Гласове: 3578
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930