Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2016 07:32 - И Антон Хекимян в антибългарския хор
Автор: krumbelosvet Категория: Новини   
Прочетен: 1084 Коментари: 3 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Тази сутрин към 6,50 г-н Хекимян коментира кадър с фиданка засадена пред светофар. Дръвчето сигурно ще бъде махнато, но водещият добавя от себе си, че "като знаем какво е отношението НИ към дърветата", едва ли ще дочака градинарите.

Какво е отношението НИ, т.е. на нас, простаците българи, БЕ, господине?

Всеки двор е засаден, даже презасаден с дървета. Улици и пътища са оградени с дървета. Има снимки от освещаването на храм-паметника в село Шипка. Фонът - голи, грозни бърда. Има от тогава снимки и на Сопотския Балкан. Същата картина. Там сега стоят и още вършат работа укрепителни съоръжения от преди 9-ти и хиляди декари гори от след 9-ти. Под връх Шипка всички са видели прекрасните гори, някои от век, други по-млади.

Та, какво е отношението НИ, БЕ господине?

И още. Този път водещият цитира нечие мнение, че сме последни в ЕС заради пагубната политика на НАШИТЕ управляващи. Веднага взема думата зрител, с познатите мръсни думи срещу същите управляващи. Демек, сами сме си виновни.

Не, не и не. Не сме си сами виновни. И отдавна нямаме НАШИ управляващи. Все чужди протежета. А тия които се опитват да не са чужди, биват оплюти и свалени с позор, отвън, разбира се. Даже за Костов началото на края беше поставено от Ройтерс.

Все по-често ми идва не устата -
кажи му журналист и не го обиждай повече.



Гласувай:
7



1. pvdaskalov - * ! *
28.04.2016 18:19
Краси, не се коси! Същата тази телевизия излъчи на няколко пъти запис от видеокамера как една бабушкера измъкна с корените няколко насаждения и ги натъпка в торбата си. Критиката на водещия трябва да бъде срещу безразсъдното посаждане на дръвче пред пътен знак. Като по-млад си сцепих главата от знак, поставен твърде ниско. Беше поставен на Т-образното кръстовще ул. Съборна (бивша Стамболийски) - ул. Княз Александър ! (бивша Софийска комуна) - на две крачки от Музея, където работех. Може и още да стои там. Това е нищо пред хилядите безобразия по софийските улици. Ние казваме за нещо недоизкусурено "циганска работа", но съм чувал да казват и "българска работа".
Че сме си калпазани, калпазани сме. Но не самокритиката е признак на отцеотстъпничество. Колкото повече обичаме страната си, толкова повече трябва да ни дразнят неуредиците в нея.
Подкрепям по принцип възмущението ти, но грешката на Антон е нищо в сравнение с цялостната политика на някои масмедии.
Поздрави!
П и е р
цитирай
2. krumbelosvet - Драги Пиер, една баба не сме НИЕ.
28.04.2016 19:14
Имам познат, който по време на социализма изтръгваше фиданки от кооперативните масиви. Но само той в селото го правеше. А той носи многозначителната фамилия Калайджиев и дядо му е бил джамбазин, пак цигански занаят... Не е ли вярно, че страшно много сме посадили? А че антибългарският хор е по-опасен от един певец, кой оспорва? Това личи още от заглавието на поста ми. Пак ще кажа - КАЖИ ИМ ЖУРНАЛИСТИ И НЕ ГИ ОБИЖДАЙ ПОВЕЧЕ! А че антибългарската пропаганда е довела някои нашенци до пословица "българска работа" го знам, затова се боря да спре тая дивотия.
И все пак, драги Пиер, не казвате нищо за най-главното - сами ли сме си виновни за всичко, или ония, които ни сменят управляващите по своя сметка.
Вие лично калпазанин ли сте? Още Ангел Кънчев се е бунтувал срещу това, под "българин" да се резбират най-долните образци
Един колега-блогер, варг1 ли беше, е публикувал чудесна статия за ефекта на "счупените прозорци". А ние си имаме братовчеди, които постоянно чупят. Но за това - след Великден.
цитирай
3. pvdaskalov - * 2 *
06.05.2016 20:09
Драги Краси, понякога и аз се улавям, че съм калпазан, но то е по принуда. Съпругата ми е с патерица, а не винаги мога да спра до мястото, където отива. Качвам се на тротоара и чакам да се върне. Но свинщини не правя. Вероятно имаш представа, че в чужбина сме много дисциплинирани. Не всички, де... Аз винаги съм се поставял така, че вратите да ми бъдат навсякъде отворени там. А тук, кеф ми е да дам път на пешеходец, където и да пресича той, или да изчакам, ако някой излиза на заден (маневрира). Ела да видиш какво става с мен, когато аз се нуждая от кавалерство...
Ще надникна и при Варг. Благодаря. И честит Гергьовден!
П и е р
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1981857
Постинги: 1165
Коментари: 3403
Гласове: 3578
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930