Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.10.2023 09:37 - Римският Папа взе страна във войната
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 235 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 08.10.2023 09:48


Тия дни бе публикувана Енцикликата Laudate Deum (слава на Бога) на папа  Франциск.

Не е ли това 
Laudate Deum (Слава на Бога), не е ли КРИТИКА на най-популярната сега прослава "Слава Украине"?

Защото наистина, толкова велики държави има в миналото и настоящето на света, НА СВЕТА, и има ли между тях някоя, за която е било задължително на всяка дума да повтарят "слава" за себеси?

Аз, грешният, си спомням само знаменития хор "Слава на Египет" от операта Аида на Верди. Но това е ХОР и се пее В Е Д Н Ъ Ж на представление.

А до знаменития "Марш на победата" е далече...

Верди! В Е Р Д И !!!
  

Боже Господи, "Що е Божа дарба, то е за свят чудо", както е казал адашът Пенчо Славейков
(И моя милост е Славейков по баща).

Но млъкни сърце.

Тая папска енциклика иде след друга ярко проруска изява на Папата:

Във видеопослание, адресирано до млади католици, събрали се в църква в Санкт Петербург на 25 август, папата им каза, че "те са наследници на Велика Русия, на великите светци, на царете, на Петър Велики, на Екатерина Втора, на един руски народ с една велика култура и с голяма човечност".

Говорителят на украинското външно министерство Олег  Николенко определи изказването на папата като "много злополучно". И го обвини, че "препредава империалистката пропаганда на Москва". 

Нима Папата не е знаел как тия негови думи ще бъдат посрещнати от майданското управление на Украина и от САЩ? Невъзможно е. Затова тия думи са ВЗЕМАНЕ НА СТРАНА в текущата война, и то не като украинска, а като СВЕТОВНА.  Има ли такъв случай в историята на Ватикана? Не, доколкото знам. Поне във ВСВ не. 

От Ватикана, както и от Аржентина, както и от ИСТОРИЧЕСКА гледна точка, руси и украинци се виждат като ЕДИН НАРОД. Затова войната между тях е ДВОЙНО ЗЛО – жертвите и на двете страни, са руски жертви. Затова и Путин се опита в началото „Специалната Ваенна Операция” да бъде колкото е възможно безкръвна. Затова отстъпи от Киев вместо да го бмбардира, затова възприе ОТБРАНИТЕЛНА тактика, която НЕ МОЖЕ да донесе победа, освен, може би, победа чрез ИЗТОЩЕНИЕ на САЩ и сателити. Възможна ли е това? Май започва да изглежда не толкова невъзможно. Приходите на Запада застинаха и съюзниците може да се сритат. Щото водачът им` мисли главно за себе си. 

Всъщност, САЩ и сателити НЕ ОСТАВИХА ИЗБОР на Папата, като станаха съучастници на Содом и Гомор. Може ли да има друга позиция Ватиканът който претендира, че Свети Петър е негов основен камък, избран от самия Исус?

Да, Свети Петър, единственият семеен и най-мъжествен от апостолите. При арестуването на Исус в Гетсиманската градина, той вади нож и отсича ухо на един от стражите на Храма. После с риск за живота си тръгва заедно със стражата и Исус до дома на Първосвещеника. Там на три пъти го познават и той три пъти твърди, че не познава Исус.
 Това му е прословутото "тройно отричане" но всъщност отричане няма. Накрая е разпънат с главата надолу в Рим, по негово искане, защото не е достоен да умре като Сина Божий.

Папата изпълнява един от заветите на Исус към апостолите - това което мислят, да го проповядват "от покривите" т.е.- публично и открито.


 



Гласувай:
4



1. krumbelosvet - Операта Аида беше забранена в Англия
07.10.2023 10:34
Невероятно, но факт.
След безславния край на Англо-Френско-Израелското нахлуване в Египет (поради съветски ултиматум), Англия забрани Аида, щото там има думите "Слава на Египет".
А сега ЕС забрани руските ТВ в Европа.
Демокрация ли?
Свобода на словото ли?
Дълги десетилетия свободата на словото беше ИЗГОДНА за Запада. Затова я рекламираха. Но стана неизгодна (поради лъжите им) и я забраниха-ха-ха-ха.
цитирай
2. lastinline - Невероятно, но факт. След безсл...
09.10.2023 13:35
krumbelosvet написа:
Невероятно, но факт.
След безславния край на Англо-Френско-Израелското нахлуване в Египет (поради съветски ултиматум), Англия забрани Аида, щото там има думите "Слава на Египет".
А сега ЕС забрани руските ТВ в Европа.
Демокрация ли?
Свобода на словото ли?
Дълги десетилетия свободата на словото беше ИЗГОДНА за Запада. Затова я рекламираха. Но стана неизгодна (поради лъжите им) и я забраниха-ха-ха-ха.

Абсолютно!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1996394
Постинги: 1165
Коментари: 3404
Гласове: 3579
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930