Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.08.2023 07:07 - Успоредни животописи на капитала и социализма. Анти raders.
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1754 Коментари: 7 Гласове:
6

Последна промяна: 02.09.2023 02:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Социализмът направи в  България за 45 години това, което капиталът не успя за 66 - ИНДУСТРИАЛИЗИРА и М О Д Е Р Н И З И Р А една бедна селска страна. Избави я от безработица, глад и мизерия. Издигна я до 27-мо място в класацията на ООН за човешкото развитие и до ЧЕТВЪРТО място на олимпиадата в Сеул88, което щеше да е ТРЕТО, ако не ни бяха отнели медалите на щангистите. Не ни простиха ЧУДОТО, да , ЧУДОТО на б ъ л г а р с к и я социализъм.

ит търбух за наука глух", според най-прехвалената епиграма на Радой Ралин, е ТЪПА ЛЪЖА. Героят на епиграмата Тодор Живков основа и УКРЕПИ десетки научни институти, които бяха подготвили страната за ПОЛЕТ в бъдещето.

Бай Тошо, вероятно кобургот, незабелязано от нашите психодесни, е ЗНАЕЛ че сме ЕДНА КРЪВ с баварците. Сприятели се с великия им премиер Франц Йозеф Щраус и в известния си стил му каза "Бе вие що не ни осиновите, ха ха ха". Виждал е нашият "селянин", че Съюзът си отива. Но Щраус нелепо загина като пилотираше личния си самолет. (Ми то и един млад Кенеди загина така, след разстрелите на баща му и чичо му). Лоша съдба за Бг. И ние получихме нашия дял ПОРАЖЕНИЕ от СВЕТОВНАТА либерастия. И го получаваме до днес, заедно със ЗАГИВАЩА Европа, тъпкана от гениално доведените чрез бомбите на САЩ милиони нейни ГРОБОКОПАЧИ - мигранти. 

*     *     *     *     *
Провокиран от горните ИСТИНИ, НЕТЪРПИМИ за психодясното ухо, известният носител на такова ухо колега rаders, прати прекрасен саморазобличителен коментар, който за съжаление изтрих. Няма повече, обещавам! А човекът ми припомни куп ценни аргументи - сравни северна и южна Корея, ФРГ и ГДР, СССР и САЩ по качество на цивилната техника, съобщи ми за ПРОВАЛА на ПЛАНОВАТА ИКОНОМИКА, която даже Китай изоставил и имал десетки милиардери (да припомня, под управлението на компартия.).

На което му отговорих:

Бе човек,
Аз писах КОНКРЕТНО за България.
Ти ми изригваш ОБЩИ приказки, до болка ПОЗНАТИ.
Социализмът победи в ИЗОСТАНАЛИ страни с едно изключение, за да ги извади от мъртвата хватка на РАЗВИТИ ХИЩНИЦИ
.
Разбра ли?

НАПРИМЕР :

Българското село НЕ СЕ ТРАКТОРИЗИРА докато бяхме съюзници на МОГЪЩАТА ИНДУСТРИАЛНА сила ГЕРМАНИЯ, а в съюз с ГЛАДНИЯ СССР, обрулен от ВСВ.
Баба ми и всичките й съселяни добиваха като частни стопани по 100 кг. жито от декар. ТКЗС-то стигна до 400-500.

Преди 9-ти в София имаше няколко текстилни фабрики и каучуковата на Бакиш. Сега между Надежда и Илиенци стърчи изоставен ИНДУСТРИАЛНИЯТ КВАРТАЛ, в който имаше даже ИНСТИТУТ за металорежещи машини. Може би затова, механиката на нашите стругове се беше оказала най-добра и се продаваха по цял свят. Имахме най-голямата фирма, Балканкар, и напълнихме света с електро- и мотокари...

Лека нощ под управлението на ББ и простокирчо, който е МИНАЛ ПОКРАЙ Харвард и ни е пратен като ДИВЕРСАНТ, да ни РАЗБЪЛГАРИ и да ни вкара във война с Русия.
Лека нощ и приятни психо-десни сънища. 

*     *     *     *     *
А он, Негово Десно Величество raders, си знае своето, като че не е прочел горното:

„Не е важно какви мастодонти е имало някога /сега в Северна Корея също ги има/. Важното е, че страната беше технологично изостанала с изключение на военната индустрия /както и всички от СИВ/ Но никой няма да ти купува танковете - хората биха предпочели трактори, но и там работата куцаше с тези АПК. Най-категоричния факт е, че соца се срути от самосебе си, защото беше нежизнеспособен. Или и това не признавате. Ами ползвайте го за себе си този СОЦ, само не закачайте другите. Ама, че досадници!” 

Абе човеко десен, колко пъти да ти напомням за „великите технологии” като дървеното рало на царство България, когато беше съюзник на Великата Индустриална Сила Германия?

 Ами С Е Г А Ш Н И Т Е велики технологии, които вече ТРИДЕСЕТ и ТРИ години ни носи "Евроатлантика"?

Да повторя очевадното, което постоянно забравят психодесните тролове.

Има ли ги С Е Г А у нас в производството великите технологии на С Е Г А Ш Н И Т Е ни западни съюзници? Н Я М А. Има ВНОСНИ СТОКИ. Така правят с колониите.


Аман  от психодесни слепци по пладне. Аман, сакън и бактъм (тия турски думи нямат превод на български и английски).




Гласувай:
6



1. iw69 - Ооо,
30.08.2023 07:37
Raders е много тежък случай ...
Той дълбоко вярва в десните митове и легенди.
цитирай
2. krumbelosvet - Де да беше само Радерс
30.08.2023 08:27
ВСИЧКИ родни десняци, може би психотронно обработени на скачащите митинги, веруват в десните митове и легенди. И не видат, дека "демокрацията" не ни доближи, а напротив, "ДЕМОКРАЦИЯТА" НИ СРИНА ДО РАВНИЩЕТО НА БАНАНОВА РЕПУБЛИКА. Която даже банани не произвежда.
цитирай
3. bojinkata - Соросоидната гмеж в блога е под в...
30.08.2023 08:50
Соросоидната гмеж в блога е под всяка критика! Радъра и добрито оспорват първото място по тъпизъм!
цитирай
4. krumbelosvet - Радев апелира към САЩ преди години
30.08.2023 09:34
Напомни Радев, че не е редно САМО ДА КУПУВАМЕ оръжие. Трябва и да произвеждаме (защото къде отива външно-търговсият баланс). Глас в пустиня.
А гадните руснаци ни бяха дали технологии за военно производство. И изнасяхме продукция за милиарди долари... Нема вече. И психодесното воинство НЕ ЗАБИЛЯЗВА тая КАПИТАЛНА разлика. Оно си знае пропагандата от подскачащите митинги. Като великия Радерс (патриот с чужбински ник).
цитирай
5. planinitenabulgaria - Ако не беше социализЪма, може би и един блогър на 72
30.08.2023 10:52
нямаше да има кересте на магаре, мощ на мъж на 17 години, който Еби като моторетка. Причината за неговите успехи вероятно са същите - той се формирал като такъв през годините на социализЪма, мисля аз...
цитирай
6. morskipesni - Когато 40-хиляден немски град остави
30.08.2023 11:28
4000 безработни (нЕма РУСКИ суровини-или са веке 'ноо скъпи, брато!), тогава се хващат за ПРОСТИТЕ глави и някак бавно- по идиотски вдяват. Урките ще бъдат в несмко още 4-5 месеца-решено е, ако дотогава не започнат РАБОТА. А те се боят от такава като от огън. Аз пък си мисля, че ако (войната) свърши дотогава, щат не щат, ще заработят с усърдие: или за Германия, или за УССР, по-вероятно второто.
цитирай
7. kvg55 - krumbelosvet,
31.08.2023 21:58
Я ги остави такива глупаци като raders да вегетират без внимание.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1992788
Постинги: 1165
Коментари: 3404
Гласове: 3579
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930