Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.08.2021 08:23 - Продължение от "ИТН и т.н."
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 955 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 21.08.2021 22:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
"ИТН и т.н." от вчера, беше пост на един ред. Затова е нужно продължение.

Всъщност СДС беше фарс на кървавите антикомунисти от 1923-та, така че ИТН е фарс на фарса.
А БСП е фарс на оная партия от преди 9-ти, която мобилизира кадрите си от Париж до София и до последното село, организира СЪПРОТИВА срещу фашизма, спаси България от трета национална катастрофа и я МОДЕРНИЗИРА до развита ИНДУСТРИАЛНО-АГРАРНА страна, образована и силна, класирана от ООН на 28-мо място в света по "развитие на човека".

И на Олимпиадата в Сеул88 заехме ЧЕТВЪРТО място в света по медали, и щяхме да бъдем трети, ако не ни бяха отнели медалите на щангистите. Това ЧУДО НА ЧУДЕСАТА не падна от небето. То дойде като се започне от работата с децата в училище, и се стигне до спортните училища и Висшия Институт за Физкултура, ВИФ, сега "Национална Спортна Академия". Там се твореше истинска НАУКА, и дано не всичко е загубено.

(Спортът, освен всичко друго, е средство ПРОТИВ ПРЕСТЪПНОСТТА. Той дава БЛАГОРОДНО поле за изява на по-буйните и емоционални деца, чиято енергия иначе може да избие в хулиганство и престъпност.  И наистина, след "промените" много представители на силовите спортове, останали без спортен живот, намериха призвание в престъпността.)

Сигурно мнозина помнят знаменитата книжка "Люти чушки", много преди 10-ти, с епиграми на Радой Ралин и известната карикатура от великия Борис Димовски - прасе с подписа на бай Тошо вместо опашка и текст на Радой:
Сит търбух
за наука глух
Но нито сатирикът, нито художникът пострадаха за това.

А същият тоя бай Тошо който, по печатарски навик от младини, се случваше да си оправя С ЛАКТИ панталона пред камерите, се беше вслушал в нечий съвет (предполагам на акад. Балевски) и беше отделил пари и кадри за основаването на ДЕСЕТКИ НАУЧНИ ИНСТИТУТИ. При все,че всеки лев беше нужен и не достигаше за нови заводи и машини, за жилища и по-добри заплати. И каза тоя "сит търбух"
- Ние знаем, че тия институти засега не са на достатъчно високо ниво, но ЩЕ БЪДАТ.!!!

И наистина имахме учени които, най-малкото, следяха световното равнище във всички области на науката. И така производствената сфера, и държавното управление, и всички останали сфери на обществото, ИМАХА КОГО ДА ПОПИТАТ за световното равнище, и да се стремят към него а и НАД НЕГО, като в случая със спорта и не само. (Случайно имам роднина в Спортната Академия. Присъствах на защитата на докторската му дисертация и бях изненадан от високото равнище не само на дисертацията, но и на разискванията по нея.) И опитът на нашия ВИФ се копираше от много страни, и капиталистически в т.ч.

То няма край, ако трябва да се изброят НЕВЕРОЯТНИТЕ ДОСТИЖЕНИЯ на тия 45 години.

Имам приятел химик, който заедно с колегите които са проектирали, строили и ръководили могъщата ни тогава химическа промишленост, издаде книга и ми подари екземпляр с подпис. Сериозен труд, който започва с развитието на химията от Освобождението да наши дни, от производството на оцет и сапун в бараките, до милионите тонове ИЗНОС на химически продукти, и до краха след 10-ти.

Снощи по ТВ един цирков артист от знаменитата фамилия Балкански сподели с мъдра усмивка за КРАХА след 10-ти и на българския цирк, със световно име преди това. (Имахме и УЧЕБНО ЗАВЕДЕНИЕ за циркови артисти). Всичсо това било приватизирано за жълти стотинки и полека се стопило яко дим...

Но млъкни сърце.

Ще приключа с това, че попагандата на БКП в НРБ, както и на КПСС в СССР, беше слаба и НИКОЙ НЕ Я ВЗИМАШЕ НА СЕРИОЗНО. Не както СЕГА си измислят психо-десните колеги за някакви ЗОМБИРАНИ комунисти с капаци на очите. ИСТИНСКАТА ПРОПАГАНДА, беше живият спомен за ЗВЕРСТВАТА преди 9-ти, за дадените жертви от комунистите, както и ВЕЛИКИТЕ СТРОЕЖИ които бяха ПРЕОБРАЗИЛИ България в нещо немеслимо до тогава. Както и ОБЩОДОСТЪПНОТО образование и медицинска помощ, работа за всеки, нищожна престъпност и УВЕРЕНОСТ В УТРЕШНИЯ ДЕН

Малък детайл.

Към края на живота си през 1955-та, Айнщайн отнася България към РАЗВИТИТЕ страни, а южните й съседи Турция и Гърция към изостаналите. ТОВА СЕ Е ВИЖДАЛО с просто око... нощем от южната ни граница. България била покрита с електрическите светлини на села и градове. При съседите било черен мрак. И тия съседи, и техните ГРАНИЧАРИ най-напред, бяха започнали да се интересуват от нашето държавно устройство. Казвал ми го е роднина-граничар.

И тук САЩ проявиха държавническа мъдрост. Те са знаели как се развива и как се унищожава икономика. Първото направиха за своита съюзници, Гърция и ОСОБЕНО ТУРЦИЯ. Дадоха им милиарди за въоръжаване, а за икономическия им растеж - ТЕХНОЛОГИИ, ЕВТИНИ КРЕДИТИ, СЪВЕТНИЦИ И НАУ-ХАУ. И сега Турция няма стигане, и всеки месец си произвежда по един F16. А ние платихме авансово и след три години тепърва ще получим... ядрено-носещи самолети за чий..., не, за главата си!

А нас след 10-ти ни забиха с главата надолу. Разоръжиха ни, изнудиха ни да нарежем най-технологичните си оръжия и да оставим армия по-малка от полицията, от ловците и от др. притежатели на лично оръжие поотделно. Заедно с "Европа" ни взеха пазарите, и ВЪТРЕШНИЯ в т.ч. Но пък филмите и пропагандата им възпитаха потребители и национални нихилисти. И станахме бананова република с ВНОСНИ банани, и с диктатор от латино-тип.

В ЕС и НАТО станахме не съюзници, а пленници. Съюзниците НЕ ги разоръжават, а нас БЕЗСПОРНО ни разоръжиха, всякак, не само военно. И чрез НПО-та и господство в медиите ни решават изборите, а ако в началото не успееха, сваляха с позор нежелените от тях. И ББ те ни го избраха, не веднъж съм напомнял как, и го подкрепяха цели 12 години (подобно на латино-диктатор, годяй, но техен годяй). И още не са се отказали от него. Даже САЩ не сложиха ББ между санкциониранита  по зокона Магницки, което си е подкрепа. Иначе кой годяй ще им служи занапред?


Тагове:   ББ,   ИТН,


Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. panazea - Здравей !
20.08.2021 10:27
Ние произвеждахме електронни чипове и ги давахме на руснаците.
Когато самонасочващите се ракети на руснаците сваляха самолетите на американците над Ирак , разглобиха една такава ракета и намериха български чип.
Тогава решиха да ни закрият.
Много знаехме и можехме , а това не харесваше на новите ни господари , краварите.
Перестройката на Горбачов беше унищожение на съюза ни отвътре и отгоре. Планирано. Сега милиони в Русия и републиките проклинат унищожителя . Лично съм чела коментарите им.
Западът смяташе , че ще им се размине , но сега са вдигнали мерника и срещу него.
Земята е една , ние сме в една лодка. Или загиваме , или се спасяваме. Изборът е наш ! На онези не им пука за нас.
Пан
цитирай
2. krumbelosvet - Благодаря, Пан, не знаех за чиповете
20.08.2021 18:53
Но "изборът е наш" не е ли пресилено? СССР и ние с него ЗАГУБИХМЕ Студената война. Съюзът, почти безспорно, беше победен с електромагнитно оръжие. Изгориха му дистанционно ел. управлението на Чернобилската АЕЦ и заслепиха ПВО, за да кацне едно немско частно самолетче на Червения Площад до Кремъл, и Горби подписа капитулацията. Само един Сталин може да издържи 4 години ядрен монопол и още 2-3 години смазващо ядрено превъзходство на САЩ. Не мина и без "пета колона", окопала се в самото КГБ...
Лош късмет извадихме. СССР не ни позволвваше да произвеждаме самолети и автомобили, защото нямаме алуминий и желязо. И точно когато СИВ, т.е. пак СССР ни възмезди блестящо, като ни даде да произвеждаме изчислителни машини, чипове и компютри, ЗЛАТНА МИНА, точно тогава умря СССР и СИВ, че и ние, почти.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1983293
Постинги: 1165
Коментари: 3404
Гласове: 3579
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930