Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2021 12:16 - Ние и Запада. Цар Борис ІІІ и Фюрера.
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 576 Коментари: 4 Гласове:
1

Последна промяна: 02.02.2021 15:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Цар Борис ІІІ е колекционирал цветисти български изрази, и ги е употребявал на място. Запомнил съм от някъде негови думи пред правителсвото "Ако искат немците да ви онодяват, първо да ви скъсат гащите, а не да си ги сваляте сами". За вярване е.

Помним кинокадрите от едно посещение на Борис в нацистка Германия. Изглежда нелепо и комично, че царят сваля бомбето си при всеки поздрав, през няколко секунди, така че то почти постоянно е в ръката му. Но той хитро е ИЗБЯГВАЛ НАЦИСТКИЯ ПОЗДРАВ с вдигане на ръка! Не случайно фюрерът го е наричал зад гърба му лисица, а Борис в тесен кръг го е наричал "оня лудия". Всъщност Адолф е злоупотребявал с амфетамини, доказват го кинокадри с истеричните му речи, зловещо-комични.

Борис е очаквал поражението на Германия във ВСВ. Той е сърбал тая попара на фронта като млад офицер през 1918-та! Затова не е закрил българското посолство в СССР през цялата война. Затова под неудържим немски натиск допуска да обявим война на САЩ и Англия, НО НЕ И НА РУСИЯ.!!! Затова не унищожава нашите партизани, срещу задължението на Сталин да не им доставя оръжие и боеприпаси, както англичаните доставят на Титовите партизани.

Дали не важи до днес неговата максима "Винаги с Германия, никога срещу Русия"? Защото ако по-умело поддържахме връзки с Германия, а не като общо подчинение на задокеанския диктат, може би щяхме да опазим нашия Южен поток, както немците до днес защитават своя Северен поток 2. Райхът със сетни сили си стиска гащите, но ние не успяхме.

И така дойдохме до проблема с горивата. Тук Георги Димитров се оказа БУКВАЛНО прав. "За нас дружбата със СССР е така жизнено необходима, както слънцето и въздухът за всяко живо същество." Как валякът Евгени Бакърджиев, който прекарваше половината си време на обучение зад океана, да не му рушне мавзолея?

Тоя мавзолей беше строен по време на ядрената истерия по света, та беше и бомбоубежище. Монолитен железобетон от най-добро качество, дълбоки основи и подземия. Опитът за взривяване не успя. Сградата леко се килна настрани, но остана цяла. И валякът Евгени докара (докараха му) БЕЗПЛАТНО от САЩ нужните машини за разбиване железобетона на парчета.

И тук дойде ред да споменем един син подвиг. Преди взривяването, след като беше изнесено и погребано балсамираното тяло на Димитров, пред Мавзолея се нареди опашка от сини активисти, кандидати за исторически ТРИУМФ по тяхному - да се изходят ритуално в тоалетните на подземието... И провидението ги наказа. СДС умре. И не се намери някой да го оплаче, както народът беше оплакал Царя и Героя от Лайпциг.

За оплакването на Царя съм чел и слушал. За Георги Димитров бях свидетел в село Бутово, където прекарвахме с брат ми лятната ваканция. Там съм посрещал и влака с тлените останки. Цяло село на гарата, и ние там. Мнозина хлипат. Цола Драгойчева слезе от влака и лично ни удостои с внимание "Какви хубави деца". А дни преди това, при вестта за смъртта му в санаториум в СССР, на площада където бе къщата на баба, тихо се събра скръбно множество, което с шепот обменяше новини и мисли. Някой разказваше, че някъде в България се появил облак с форма на нож, който паднал и се забил в земята...

Днес не сме на равнището на Царя в отстояване на националното достоинство и интереси. Симеон ІІ се опита, но бързо беше прегазен от пропагандата на Големия Брат. И така от жаждан и любим цар, изведнъж стана долен реститут и дървосекач. Защото ТОЙ бе поел инициативата за подновяване на проекта Белене, след като румънският премиер му беше казал нахално, че България ще пренася и ЩЕ КУПУВА румънски ток. Голям грях пред новия брат.

И друг непростим грях извърши Симеон. Когато през 2003-та му се обадил вицепрезидентът на САЩ, да му съобщи за началото на войната срещу Ирак, Симеон в изумлението си не издържал и казал, според автобиографията му "За Бога, господин вицепрезидент, надявам се, че знаете какво правите". Такива неща новият брат не прощава. И да е благодарен Симеон, че все още не са го изгонили от двореца Враня. Защото тия думи на нашия тогавашен премиер, преведени от дипломатически език, озночават "Бог да ни е на помощ, вие не знаете какво правите". Но май са знаели. После дойде ИДИЛ, мигранти в Европа, и Еврото вече не е конкурент на Долара...





Гласувай:
3



1. kvg55 - krumbelosvet,
01.02.2021 12:43
Научих много интересни неща от този постинг, по-голямата част от които приемам без резерви.
цитирай
2. krumbelosvet - Заключителната реч на Димитров пред съда в Лайпциг 1933-та
02.02.2021 15:47
Заключителната реч на Димитров пред съда в Лайпциг 1933-та, беше ВЕЛИК УРОК ПО НАЦИОНАЛНА ГОРДОСТ:
...Печатът не само ме хулеше по всякакъв начин - това ми беше безразлично, - но във връзка с мене наричаха и моя български народ "див" и "варварски"; мене ме наричаха "тъмен балкански субект", "див българин" и аз не мога да отмина това с мълчание. Вярно е, че българският фашизъм е див и варварски. Но българската работническа класа и селяните, българската народна интелигенция съвсем не са диваци и варвари. Равнището на материалната култура на Балканите безусловно не е така високо, както в другите европейски страни, но духовно и политически нашите народни маси не стоят на по-ниско равнище, отколкото в другите страни. Нашата политическа борба, нашите политически стремежи в България не стоят по-ниско, отколкото в другите европейски страни. Народ, който 500 години живее под чуждо иго, без да изгуби своя език и националност, нашата работническа класа и селяните, които се бореха и се борят против българския фашизъм и за комунизма - такъв народ не е див и варварски. Диваци и варвари в България са само фашистите. Но аз ви питам, господин председателю, в коя страна фашистите не са варвари и диваци?

Още много по-рано от времето, когато германският император Карл Пети казвал, че на немски той говори само с конете се, а германските дворяни и образовани хора пишели само на латински и се срамували от немския език, във "варварска" България апостолите Кирил и Методи бяха създали и разпространяваха старобългарската писменост.

Българският народ с всички сили и извънредно упорито се е борил против чуждото иго. Ето защо протестирам против нападките срещу българския народ. Аз нямам причина да се срамувам, че съм българин, и се гордея, че съм син на българската работническа класа....
цитирай
3. krumbelosvet - Цели 48 години след тая реч
07.02.2021 02:38
Цели 48 години след тая реч, беше заглъхнала антибългарската мълва по света и у нас. До 1981-ва, когато ЦРУ съчини "българска следа" в атентата срещу папа Йоан Павел ІІ. И "чудо", дума се не чу срещу родината на турския стрелец. Щото тя беше най-близък съюзник на САЩ. А срещу нас се изля помията на света. И излезе нов италиански речник, в който думата "български" е обида. Нашият "виновник" Антонов беше оправдан "по липса на доказателства", но речникът остана да действа в Италия, по света, че и у нас. И в блога има представители.
А след 1981-ва се появи външният ни дълг. Защото последваха САНКЦИИ, западни фирми ни отказаха сключените договори и планираните инвестиции останаха без покритие. После, през 1985-та, се случи и небивала суша, която провали износа на храни. И така посрещнахме "промените" с 10 млд$ дълг. Сега Гърция има над 300 млд, и пак има два пъти по-висок стандарт...
цитирай
4. krumbelosvet - Да
18.02.2021 07:07
Димитров 1933
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1981982
Постинги: 1165
Коментари: 3403
Гласове: 3578
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930