Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2018 08:50 - Футбол, сърби и хървати, сръбци и хърбави
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1184 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 04.07.2018 11:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Чудил съм се ква е разликата м/у сърби и хървати.

Снощи на мача Хърватия-Дания ми светна.

Хърватите се оказаха хърбави и еднакви като китайци. И пъргави, и неуморни като Джеки Чан, ама он на кино, а они на живо. Към 19 чеса русите и испанците беха гроги, след тех и датчаните, а хърбавите нахалници беха като пружинки, готови за още едно полувреме. Как се праи тва, не се знае. Неква нова зоб ли, некви йога-тренировки ли... И навиячи им не требат. Шарат као моторетки.

А сърбите са СРЪБЦИ, оти никой као них не пие така сладко шльокавица и джибровица "више 20 града". И кръчмарските им песни са най-добрите на света (БЕЗ КАПКА майтап). Нашата чалга, нов жанр у нас, е циганизирано подражание, ДАЛЕЧЕ ОТ ОБРАЗЦИТЕ. И нашите силиконки са  селски сестри на београдските лепи столичанки. За партизанския юго-уестърн да не говорим, нито за баскета, па и за фугбола им. Оти само Пеневата чета ни уми очите, Плюс над 500 олимпийски, евро- и световни медали от спортове неизвестни у сръбско. Ма то кога беше. Нека им сега:

NOTA BENE.!!! Двама швейцари БЕЗ ДА ГО КРИЯТ, ачик събориха сръбския голажия във вратарското поле. И съдията "не видя". Значи, швейцарите СА ЗНАЕЛИ, че съдията нема да види. Както през ,94-та на нашия полуфинал с Италия знаеше един, забравих му името, и ачик, с ДВЕ РЪЦЕ отне топката в наказателното поле...

...А кога србите бегаха от нас, от Сливница до Белград, они први забравиха. И ние май сме забравили, а свето нече и да знае. А за слабата ни чалга са виновни Симеон Радевите строители на България, щото открили музикално училище и нашите дивни певци се ориентирали към операта и класиката, а не към кръчмите. Секо добро за зло.

Уви, снощните славни хърби ще срещнат на 1/4 финал руските распутинци. Магическа разпасана чета Чапаевци (макар че Чапаев е българин, чувашки българин като Ленин, и "чапа" е било вид мотика на чувашки). Но са магични распутинците. Оти освен с магия, досегашните им победи са необясними. И кво ще става, "днес никой не знай, днес никой не знай". Жалко, един от двата славни отбора ще отпадне. Това ще да го е направил некой друг футболен господ, не оня, нашия.

Живи и здрави, братя българи. Пак ще се напием. Сърбите понекогаш пият до подмокряне, ама ние може и да ги надминем!!!


Тагове:   футбол,   българи,   сърби,   Руси,   харвати,


Гласувай:
4



1. krumbelosvet - Руски мондиал и Чапаевци
02.07.2018 12:40
Русия, чапа-мотика, тия думи ми напомниха един от безбройните вицове за Чапаев и ординареца Петка:
Нощ. Прерия. Край огъня Винету, Петка и Чапаев. В тъмнината се чува шум. Скача Винету и отива, чува се "туп" и вождът се връща с пукната устна. Сяда и мълчи. Пак шум. Скача Петка, пак "туп", и той се връща с пукната устна, сяда и мълчи. И пак шум. Скача сам Чапай, чува се "туп-туп" и героят се връща с две пукнатини, отляво и отдясно. Всички мълчат. По едно време Петка не издържа.
- Чапай, как можа да настъпиш мотиката два пъти!
Младите може да не знаят, но ако мотиката е полегнала настрана, често се е случвало при настъпване да удря заплесите през устата. И мене ме е удряла мотика. Но два пъти, това само Чапай го може.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1984386
Постинги: 1165
Коментари: 3404
Гласове: 3579
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930