Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.03.2023 20:01 - © Принос към "Зелената сделка"
Автор: kvg55 Категория: Политика   
Прочетен: 1615 Коментари: 8 Гласове:
7

Последна промяна: 27.03.2023 20:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
27.03.2023г.

     "Терористичната бомбардировка на "Северен поток" отрови Балтийско море", пише шведският Nyheter.swebbtv.se 
image

Големи количества токсични вещества бяха разпръснати в Балтийско море след терористичната атака, която унищожи "Северен поток" 1 и 2 миналия септември, съобщава шведското радио Ekot.
Радио Ekot : "След експлозиите на Северен поток – токсични вещества се разпространяват в Балтийско море :
– След експлозиите на газопроводите "Северен поток" 1 и 2 в Балтийско море бяха разпръснати големи количества токсични вещества. Това показва нов доклад от изследване.
– Изследователите изчисляват, че 250000 тона дънни седименти, които милиони векове са отлежавали на дъното на Балтийско море и които съдържат големи количества вредни за околната среда токсини – като олово и разрушаващия хормоните TBT – са се завихрили във водата и изплували към повърхността.
– "Това е много сериозен доклад, който ни тревожи. Това означава, че една критично застрашена морска зона е станала още по–лоша", казва Мария Реумерт Гердинг, председател на Датската асоциация за опазване на природата пред "Датското национално радио", предава кореспондентът на шведското радио Ekot в Дания Самуел Ларсон 
image
Терористичният атентат срещу Северен поток, който според легендарния журналист Сиймор Хърш е извършен от страните от НАТО САЩ и Норвегия, не само унищожи енергийните доставки на Европа – Историческият терористичен акт е причинил и разпространението на големи количества токсични вещества в Балтийско море.
Това сочи нов доклад от изследване.
Атаката накара 250000 тона дънен седимент, който е отлежавал на морското дъно милиарди години, да се завихри и да освободи вредни токсини като олово и TBT (Трибутилкалай).
Изследователите са открили значително повишени нива на отровите. Замърсяването продължи месец след терористичната атака. Мощните газови струи, които се появиха, след като газопроводите бяха бомбардирани на парчета, причиниха "обширно замърсяване с отрова", заявява SR.
Какви ще са дългосрочните последици от отравянето, предстои да се оцени.
Мария Реумерт Гердинг се опасява, че Балтийско море скоро ще бъде мъртво море.
Наскоро беше разкрито, че страните от НАТО Съединените щати и Норвегия са бомбардирали енергийните доставки на Европа, като са взривили газопроводите "Северен поток" 1 и 2. Дистанционно задействаните взривни устройства са били поставени върху газопроводите по време на учение на НАТО в Балтийско море миналата година през юни, според разследващия журналист Сиймор Хърш.
Основните медии до голяма степен премълчаха разкритието.
След атаката срещу "Северен поток" течовете на газ бяха заснети и фотографирани от шведската брегова охрана. Бяха няколко. Един от течовете беше с цели 950 метра в диаметър. Разливът беше огромен.
image
Изтичането на газ в Балтийско море, снимано от самолета на шведската брегова охрана на 27 септември. Течът е с диаметър над 950 метра. Открити са общо четири различни теча. Снимка : брегова охрана

Обърнете внимание как изданието назовава акта с истинското му име – "терористичен акт".
Именно САЩ в сътрудничество с Норвегия бомбардираха рускоевропейската енергийна инфраструктура "Северен поток" миналия септември. Това е нещото, което новосъздаденият акаунт в Substack твърди, който принадлежи на легендарния разследващ журналист Сиймор Хърш. Според Хърш, водолази от ВМС на САЩ са поставили експлозиви с дистанционно задействане върху газопроводите по врече ва учение на НАТО в Балтийско море по–рано през 2022 година. Статията се основава на източник, който е пряко запознат с планирането. Сиймор Хърш потвърждава пред Sputnik News, че той стои зад разкритието, пише в друга своя статия Nyheter.swebbtv.se.
image

Публикацията на Сиймор Хърш в Substack 

New York Times го нарече "мистерия", но Съединените щати изпълниха тайна морска операция, която се пазеше в тайна – досега, пише в публикацията.
Миналия юни водолазите от Военноморските сили, работещи под прикритието на широко разпространено в средата на лятото учение на НАТО, известно като BALTOPS 22, заложиха дистанционно задействащи се експлозиви, които три месеца по–късно унищожиха три от четирите тръбопровода на Северен поток, според източник от пряко познаване на оперативното планиране, разказва журналистът Хърш 
image

А Норвегия беше идеалното място за базиране на мисията – През последните няколко години на кризата "Изток–Запад" армията на САЩ значително разшири присъствието си в Норвегия, чиято западна граница минава на 1400 мили по протежение на северния Атлантически океан и се слива над Арктическия кръг с Руската. Пентагонът създаде високоплатени работни места и договори, на фона на някои местни противоречия, като инвестира стотици милиони долари за надграждане и разширяване на съоръженията на американския флот и военновъздушните сили в Норвегия. Новите работи включваха, най–важното, усъвършенстван радар със синтетична бленда далеч на север, който беше в състояние да проникне дълбоко в Руската федерация и се появи онлайн точно, когато американската разузнавателна общност загуби достъп до серия от сайтове за далечно подслушване на Китай, пише Substack.
Така де, така де – както са казали комшиите – Интересът клати феса.
А шведската екоактивистка за климата Грета Тунберг мълчи по въпроса. Защото има по значими поводи за протести : "Грета Тунберг се противопоставя на спорния проект за вятърни паркове в Норвегия", уведомява ни Euractiv.com.
"Еко войни мълчат по "Северен поток", още през септември миналата година написа The Spectator 
image

https://nyheter.swebbtv.se/terrorbombningen-av-nord-stream-har-forgiftat-ostersjon/
https://sverigesradio.se/artikel/efter-explosionerna-pa-nord-stream-giftiga-amnen-sprids-i-ostersjon
https://nyheter.swebbtv.se/avslojat-sa-sprangde-usa-sonder-nord-stream/
https://seymourhersh.substack.com/p/how-america-took-out-the-nord-stream
https://www.euractiv.com/section/politics/news/greta-thunberg-opposes-controversial-wind-farm-project-in-norway/
https://www.spectator.com.au/2022/09/eco-warriors-silent-on-nord-stream/




Гласувай:
7


Вълнообразно


1. bojinkata - А рибата? Тя ще бъде ловена и ще пр...
27.03.2023 20:05
А рибата? Тя ще бъде ловена и ще пристигне на нашата трапеза! Сбогом на шпротите!
цитирай
2. kvg55 - До 1. bojinkata
27.03.2023 20:21
Аз консумирам само скумрия и сьомга.
цитирай
3. born - Аз консумирам само скумрия и сьо...
27.03.2023 22:49
kvg55 написа:
Аз консумирам само скумрия и сьомга.

По Вашия край има любители и на БЕЛУГА ! Тя дали е безопасна за консумация или се приема орално с мицеларна вода ?
© St. BORN Taratancijskij & Ta6akmakanskij - Honorary General major Comodor of First WOMEN 's body division of Taratancian armed forces- First CULINARY expert of UTTAF (United Taratancian/Ta6akmakancian Armed Forces) .

цитирай
4. kvg55 - До 3. born
27.03.2023 23:20
"Белуга"–та не е ли предимно руска риба, и въобще яде ли се?
Землякът има непоносимост към всичко руско.
А мицеларната вода се разрежда със спирт.
цитирай
5. mt46 - ...
27.03.2023 23:21
Всеки ден се тровим... И навярно отровите ще стават все повече...
цитирай
6. kvg55 - До 5. mt46
27.03.2023 23:33
Едно време на престолонаследниците още от деца им давали арсеник за да свикнат с отровата.
цитирай
7. nedovolen - Имаше една песен - сине, сине, ти си ...
28.03.2023 07:07
Имаше една песен - сине,сине, ти си будала -а-а.
Сами си отрязаха клона.
:)))
цитирай
8. kvg55 - До 7. nedovolen
28.03.2023 10:49
И САЩ и Норвегия са силно заинтересовани.
цитирай
9. kvg55 - Благодарности!
02.04.2023 17:20
Благодаря на всички коментирали!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5756366
Постинги: 2808
Коментари: 25799
Гласове: 34181
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031