Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03.2016 09:43 - Чуждите протежета вкараха в криза съда и полицията
Автор: krumbelosvet Категория: Политика   
Прочетен: 1519 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 03.08.2020 21:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Откакто едно адвокатско правителство коригира законите и направи адвокатите съдии а съдиите - адвокати, много полицаи станаха виновни пред престъпниците. Това е. Новите съдии останаха неизбежно с адвокатски рефлекси донякъде, а новите адвокати си вадят хляба от обвинените. Един от многото абсурди - по закон в угода на адвокатите, неявяването на адвокат отлага делото. И всеки злоупотребява с това право при нужда, понякога многократно.

Това, разбира се, е "тайна" за европейските ментори. Как да признаят, че злото в съдебната система иде от техните протежета? Техни нови протежета от ГЕРБ плюха по съдебната власт и направиха злото още по-голямо. А авторитетът на съда е по-важен даже от правотата му! Затова магистратите в Англия още носят бели перуки!!! Защото грешките на съда са неизбежни и подлежат на поправяне, а ругатните против съда дават "морално паво" на престъпника и го поощряват за нови удари.

И друга "тайна велика". Престъпността преди 10-ти беше ниска. И правно-охранителните органи имаха ресурси (сгради, хора, техника, бюджет) за НИСКА престъпност. Но, както при всяка рязка смяна на властта, престъпността скочи с пъти, а ресурсите останаха същите или по-малки. Преди престъпниците се бояха от органите, сега стана обратно. Кой съдия може да е спокоен, че децата му и той са в безопаснот? И за това "не се сещат" непогрешимите външни ментори.

И трета "тайна велика". "Корупция има, осъдени няма" повтарят менторите и цял свят повярва, и българинът също. Така. А  КАК  е измерена корупцията? С  АНКЕТИ на общественото мнение е измерена. А това "обществено мнение" се създава главно от медиите, особено след като го повторят чуждите медии. Тогава нашите потретват с нова сила. Как да не повярва българинът, и интелигентни хора вярват.

Има и Турска улика, че анкетите са бош лаф. Наскоро прочетох, че сме между най-корумпираните, НАРАВНО С ТУРЦИЯ. Ама това си е доказателство, че сме много, много по-малко корумпирани от Турция. Щото в турските сериали, които владеят масите, полицаи и чиновници са ОБРАЗЦОВИ ДЖЕНТЪЛМЕНИ. Виж ми окото. А в нашите сериали е обратното. Даже корумпиран поп-парцал има, и всички останали, с 1-2 изключения. В нашите новини и др. предавания е същото. А турците без съмнение спазват своята възпитателна линия. Щом при всичко това сме "наравно", представете си каква е истината. Още повече, че турските сериали имат публика и у нас и сравнението внушава още повече, че сме най-долните корупници.

Имам познат, който беше склонен към кражба. Той искрено разказваше, че се въздържал, докато научил, че някакъв генерал е крал. Беше старшина в армията... А маса политици сега говорят как техни колеги са
КРААААЛИ, и най-много го повтаря един от тях, ББ, най-популярният. А бе братко, като плюеш колективно колегите, не оставаш сух и ти, и поощряваш крадците! Който е крал, нека да го научим когато влиза в затвора. Така ще е най-възпитателно.

Уви, днес и най-съвестните съдии се боят от престъпниците. Има защо. Как един журналист "не се сети" да го каже?! И полицията също, три пъти уви!!! Никога не е било така в България. Нито преди, нито след 9-ти. И виновни са външните ментори. Те няма да си признаят, но поне ние да го знаем.



Гласувай:
5



1. gmihov - Доброто и злато!
03.05.2016 08:57
Доброто и злото произтиичат от доброто и злото в порадките в обществото.Когато престъпнициите права имат, нямат права тези които се борят с тях и тези,които понасят тежестите на злото, което вършат.
Кой по големи права да има, престъпникът или бореца срещу него и жертвата се рашава от власт имащите с законите, които те създават ,да се причисляват към злото или доброто в обществото.
На доброто е присъщо умуването. На злото -дейността. Когато умуването, заложено в законите за борба с престъпността е много и гарантира на прстъпниците свобода, престъпността управлява обществото и бедите са големи.Борците с злото са безсилни..Но! бббби отмъщението, което не прощава още по големи човешки беди създава.
Нужен е нов човешки морал., при който всеки престъпник , по силата на закон ,с природата на човека съобразен, отговорност адекватна за престъпността , която е извършил трябва да поеме и в пълен обем отговорност за стореното зло да поеме. за да има страх от закона у тази ,който го нарушава и правата на другите ограничава.Без страх от закона престъпността е на свобода и народите са в тежка човешка беда.Особено строги трябва да са законите по отношшение на хората, които власт упражняват ичивешки съдби решават, алчност задоволяват, без положението си на еднодневки да осъзнават.
цитирай
2. krumbelosvet - Защо толкова теория?
18.11.2016 18:46
Преди "промените" престъпниците се страхуваха от властта, сега е обратното. И най-съвестният съдия, например, ще се замисли дали ако осъди негодяя, собствените му деца ще са в безопасност. Няма да са. Това стана с "добри" съвети отвън.
Когато генерал Де Гол влиза триумфално във Франция след немската окупация, той НЕ ПИПВА ПОЛИЦИЯТА, работила под окупация! А след "промените" милицията беше обругана като "репресивен апарат". Когато чух, че по медиите започват да наричат полицаите "ченгета", както преди това ги наричаха хулиганите, престъпниците и едно малцинство, ОЩЕ ТОГАВА беше ясно какво следва. На мен тогава ми настръхна косата. А професионалистите и чуждите съветници "не са знаели" какво се прави?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1952868
Постинги: 1157
Коментари: 3378
Гласове: 3572
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031