Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2016 14:57 - проф. Юлиан Вучков - "Вината за всичко е на българския народ,.."
Автор: krumbelosvet Категория: Политика   
Прочетен: 1249 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 26.04.2016 10:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В брой 5/2016 на в.Уикенд, стр.15, абзац последен, професорът пише "Вината за всичко е на българския народ, който си заслужава тези управници, защото се оказа, че е нечовешки малодушен и търпелив". Този Стоичков между водещите, ми беше симпатичен. А той бил гробар на народа си. Един от многото, но между първенците, защото е свръх-емоционален. Боже, прости му, ако престане, и вземи му думата, ако упорства.

Има ли нужда да го оборвам? Има, защото има много като него, които още не са усетили, че е празна работа да се обсъждат проблемите на България, без външната манипулация и принуда. Безброй са фактите за това. Ако си направя тежкия труд да ги изреждам, ще предизвикам още повече злоба у хейтърите. Затова 
ще напомня само едно:

Изборите за президент през 2011г., бяха на 23-ти октомври. Случайно, 10 дни по-рано, Европейската Народна Партия имаше заседание в София. Всички първи хора на ЕС бяха у нас. Барозу се изказа - "Г-н Борисов е човек, с който се познаваме от години, той е добър приятел и защитник на европейската интеграция... Подкрепям българското правителство, защото смятам, че то върши добра работа за ЕС и България."

Две години по-рано ЕС, всъщност "Народната" партия, спря парите и оплю правителството на партийните врагове, социалистите. Те загубиха изборите. Веднага същите пари бяха отпуснати, на доверие в аванс, на човека на ЕНП - Борисов. (както МВФ отпусна на Софиянски транша, отказан на Виденов, и хиперинфлацията свърши.) Сега Барозу "отказа да коментира пезидентските избори", лицемерът му с лицемер, но дни преди тях подкрепи партията и правителството на единия кандидат. За това беше тук. Предишните два мандата бяха спечелени от представител на социалистите.

 Кой помни, че Първанов се беше осмелил да се обяви против войната в Ирак? И срещу практиката 
без гласуване в НАТО и ООН, да се сглобяват коалиции в подкрепа на незаконни военни операции на САЩ? Не го е срам социалистът, да иска спазване на уставите на НАТО и ООН! Това значи, че няма доверие в Защитниците на човешките права, следователно е против тия права. И против правото да гледаме документално обесване на човек. После и клане. За назидание на враговете. Да е благодарен Първанов, че не го обесиха по грешка като Саддам.

(В древността и средновековието е имало много повече кланета. В ново врече е имало повече жертви на война. Но трябваше да се появи телевизията, "свободна, демократична, без цензура", за да не остане мъж, жена и дете, които да не са видели с очите си документално бесене и клане. После голямо чудене откъде е озверяването. Още Цицерон е отбелязал в западащия Рим, че от такива гледки човек озверява и става недостоен за милостта на боговете. А ние имаме и съвременен бонус - новините станаха криминални хроники, често с бой и убийства на деца. В Англия едно дете средно на ден загива от домашно насилие. Братя емигранти, с това ли започват новините там?)

Знаем кой спечели президентските избори през 2011г. и е президент до днес. Това стана със споменатата Евро-подкрепа и с 1/4 от избирателите. Даже тая 1/4 не са "нечовешки малодушни и търпеливи". Ами останалите? Да хванат оръжие ли? Веднага след изборите? Или кога? И после какво? Народът понякога е по-мъдър от някои професори.   
 

Спирам до тук. Който не иска да разбира, няма да разбере и от повече факти.
ПП: Към 23.04.2016-та проф-ът се оля по Бай Ганювски. Сложил е пердето и оплю всички български премиери на прехода. Каквито и да са, от него са мнооого по-високо. Даже Фил Кенеди, поне като адвокат.




Гласувай:
3



1. kvg55 - Професорът си е едно празно лапа...
15.02.2016 01:30
Професорът си е едно празно лапацало, което "Господари на ефира" неслучайно често показват. Казва много истини, но думите му някак не тежат. Народът е вързан с толкова много интереси отвън и отвътре, че просто няма сили. Но и търпението му си има предел.
цитирай
2. krumbelosvet - Има рейтинг,
23.02.2016 09:06
значи мислите му достигат до много хора. Затова е важно какво говори, особено ако тласка общественото мнение по щирока наклонена плоскост, всъщност - към гибел.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1953440
Постинги: 1158
Коментари: 3379
Гласове: 3573
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031