Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.06.2023 21:15 - Украйна почва контраофанзива. И за час беше разбита на пух и прах от руската армия
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 3629 Коментари: 7 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Въоръжените сили на Украйна се опитаха да атакуват въоръжените сили на Руската федерация в запорожското направление със сили до 1,5 хиляди души, врагът беше спрян. Това каза руският министър на отбраната Сергей Шойгу, съобщават руски медии.  

„Днес в 01.30 ч. в запорожско направление противникът направи опит за пробив на нашата отбрана със силите на 47-а механизирана бригада с численост до 1500 души и 150 бронирани машини“, заяви Шойгу.

Според министъра разузнавателните сили са разкрили своевременно противника, нанесли са превантивен удар с артилерия, авиация и противотанкови средства: „Противникът беше спрян и в четирите посоки и се изтегли с големи загуби.”

Според него руските войски са нанесли превантивен удар по подразделенията на въоръжените сили на Украйна, които са атакували в запорожското направление. Той също така заяви, че резервните сили на Въоръжените сили на Украйна, специално обучени за пробива, не са изпълнили задачата си.

„В резултат на двучасов бой врагът загуби 30 танка, 11 бойни машини на пехотата, до 350 души персонал“, каза още Шойгу.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran




Гласувай:
8



1. bojinkata - Като се има предвид, че Украйна е ...
08.06.2023 21:19
Като се има предвид, че Украйна е само тренировъчна площадка и пред Запада стоят по-сериозни задачи за преразпределяне на света, способността да се унищожава оборудването на НАТО и да се бие срещу войски, обучени по методите на НАТО, е критична необходимостта от натрупване на боен опит за оцеляване в този свят на руската армия. Натовците направиха извода, че сега руската армия изучава методите на война водена от ФАЩ и се готви по тези стандарти! За сега успешно!
цитирай
2. bojinkata - Четири "Леопарда" о...
08.06.2023 21:31
Четири горящи "Леопарда" останаха в сивата зона... Полковник К.Залески специално за канала Военкор Котенок Z @voenkorKotenok: В продължение на вчерашната тема за настъплението на въоръжените сили на Украйна и подготовката ни за това настъпление. Да, знаеха, да, готвеха се, да, пак гадаеха къде ще отидат и накрая дочакаха Барсовете! Противникът започна настъпление в посока Ореховское в 2 часа сутринта московско време в зоната на отбраната на 58-а армия. На широк фронт, след мощна артилерийска подготовка и нападение по радиоелектронна борба, които повалиха антенните ни комуникации. Пехотата се олюлява, но не бяга, въпреки че един от защитниците на ротата е буквално изравнен със земята. Основната ударна сила на нощното нападение бяха колоните от бронирани машини, излезли от Малая Токмачка, включващи 40 танка, някои от които бяха същите Леопарди. Успехът на битката беше предопределен от професионалната работа на специалните части на 45-та и 22-ра бригади. Намирайки се в сивата зона, нашите „специалисти“ с достатъчен запас от време забелязаха превозни средства, движещи се без фарове, позволявайки на две двойки Ка-52 да стигнат навреме до бойното поле. Приближавайки се до минните полета, врагът започна разминиране на Змей-Гориничи, а танковете с тралове продължиха напред, разчиствайки пътя за Леопардите и бронираните превозни средства с пехотата. Бригадата на въоръжените сили на Украйна, обучена на полигоните на НАТО, след като премина минните полета, вероятно бързо щеше да се превърне в бойна формация и да се придвижи към нашите защитници ... Но те бяха застреляни в нощна битка, която хипнотизираше със своята драма. ПТУР, артилерия и, разбира се, хеликоптери удрят бронираните превозни средства, които стоят в минните полета от всички страни. В резултат на това до сутринта на бойното поле останаха 20 повредени и унищожени вражески танкове (включително 4 Leopard) и 15 бронирани машини, които нито ние, нито врагът можем да евакуираме от минното поле. С една дума, всички наши – от командира на 58-а ОА генерал-лейтенант Иван Попов до зенитчиците, вертолетците, пехотата, артилерията и специалните части, работехме като единен, добре смазан механизъм. Легендарният командир на 58-а Владимир Шаманов би бил доволен както от армията си, така и от 45-а бригада. Е, той също би бил много доволен от още един от добрите си познати ... Дневната офанзива в този сектор се превърна в жалка пародия на нощната: прикрита от нашата артилерия, бронираната колона на въоръжените сили на Украйна дори не успя достигнете нашите минни полета. Следва продължение…@voenkorKotenok
цитирай
3. bojinkata - Киев официално отрича атаките при ...
08.06.2023 21:34
Киев официално отрича атаките при Орехово! Там нищо не се случвало!??? :D:D :D Типично замазване на провала по киевски!
цитирай
4. morskipesni - Като маче у дирек!
08.06.2023 21:52
Рипнали кат' леопарди наш'те, прибрали се едва половината ... и то с пълни гащи!
цитирай
5. bojinkata - Соросоидчетата са аут!
08.06.2023 22:15
Соросоидчетата са аут! Заслепени в платената си омраза не гледат клиповете в Телеграм!
цитирай
6. kvg55 - bojinkata,
09.06.2023 09:46
Укрите се каниха, каниха, като грък на сране. На руснаците им писна да ги чакат и когато укрите събраха кураж се оказа, че са закъсняли, защото бесните вече руснаци ги помляха.
цитирай
7. bojinkata - Целта на ФАщ е да разбие Русия на в...
09.06.2023 10:34
Целта на ФАщ е да разбие Русия на всяка цена, така че дори ако контранастъплението не се получи, тогава ще влезе в действие друг план и така до безкрайност, докато не бъде унищожен западния модел. Трудна работа - имат мноооого пари и от там подкупи и влияние! От друга страна и Путин с неговата колона, дето има безкрайни мераци да се "договорят"! Но май крайна цел на този епизод - СВО и контрата е ОБЕЗЛЮДЯВАНЕ на територията - наводнения, радиационно заразяване, глад, геноцид и т.н.!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5428406
Постинги: 3620
Коментари: 5943
Гласове: 6792
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930