Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.06.2023 14:17 - Глобалните елити се нуждаят от по-добро извинение, за да прокарат ХРАНИТЕЛНАТА ТИРАНИЯ: Германското общество по хранене иска всеки човек да консумира само 10 гр
Автор: radostinalassa Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1685 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Глобалните елити се нуждаят от по-добро извинение, за да прокарат ХРАНИТЕЛНАТА ТИРАНИЯ: Германското общество по хранене иска всеки човек да консумира само 10 грама месо дневно, за да се справи с „глобалното затопляне“ От Рамон Томей // 07 юни 2023 г

image
Германското общество по хранене (DGE) сега препоръчва на германците да намалят консумацията на месо до 10 грама на ден – еквивалентно на един колбас на месец – за да се справят с „глобалното затопляне“.

 

 

Климатичната тревога е жалко извинение за прокарване на хранителна тирания. Глобалните елити, които вероятно имат пръст в това, се нуждаят от по-добър сценарий следващия път.

 

Репортаж на германския вестник Билд разяснява радикалното предложение. В него пише: "Предисторията на планираната реформа на месото е нещо съвсем различно. В бъдеще фактори на околната среда като "устойчивост" също ще бъдат взети под внимание в препоръките."

 

Вестникът описва препоръката на обществото като "внезапна и радикална", обяснявайки, че германците консумират средно 109 г месо дневно - което възлиза на около 763 г седмично. „Следователно населението ще трябва драстично да промени своето хранително поведение, ако се съгласи да се съобрази с новата стратегия“, отбелязва той. По-рано DGE също препоръча намаляване на консумацията на месо – макар и при по-поносимите 600 g на седмица.

 

Препоръката на DGE случайно съвпадна с насоките на Земеделската камара на Долна Саксония. Според изчисленията на камарата, германците, намаляващи консумацията на месо наполовина, ще доближат страната с един процент по-близо до нейните „климатични цели“. (Свързани: Председателят на Siemens призовава хората да спрат да ядат месо по време на реч на Световния икономически форум. )

 

„Никой не иска да забранява на хората да пият къри вурст от време на време“, каза DGE пред Bild . „Но общата консумация на месо сред населението е твърде висока от гледна точка на здравето и устойчивостта. Това е научен факт.“

 

Но д-р Хайке Харстик от Германската асоциация на месната промишленост (VdF) изрази различно мнение. Тя посочи пред вестника, че намаляването на консумацията на месо ще увеличи дефицита на определени хранителни вещества сред германското население.

 

„Дори в Германия много хора вече не са снабдени с определени хранителни вещества като желязо или витамин B12“, каза тя. „Ако новите препоръки за хранене, представени от DGE, останат и такова драстично намаляване на препоръчаните храни от животински произход, дефицитът ще се увеличи.“

 

Насоките на DGE за "wurst" сделката за месоядните германци

Статия от 4 юни за Climate Depot разяснява доклада на Bild . В него се споменава: „Отсега нататък факторите на околната среда също са неразделна част от критериите за оценка на агенцията по хранене. Това означава, че тя вече не се ограничава до посочване на това колко месо е здравословно или какъв вид месо да се избягва, а също взема предвид [въглеродния диоксид] баланс на храната."

 

Въпреки че в материала се отбелязва, че DGE публикува само препоръки, които не са задължителни, то продължава, че обществото също е сертифициращ орган.

 

„Някои дейности зависят пряко от одобрението на DGE, това е особено случаят с училищните столове. Наистина, тя им издава сертификати. Тези, които нямат [DGE сертификати], се считат почти за нездравословни“, отбеляза Climate Depot . „Ще продължи ли органът по храненето да издава сертификати на столове, които предлагат месо над препоръчителната квота?“

 

Освен това се отбелязва, че радикалната директива на DGE за избягване на месото е включена в новата хранителна стратегия, предложена от Германското федерално министерство на храните и земеделието . Стратегията, предложена от германския министър на земеделието Джем Оздемир, беше приета от правителството на канцлера Олаф Шолц през декември 2022 г. Планът трябва да бъде одобрен до края на 2023 г.

 

Препоръката за радикално намаляване на консумацията на месо не се ограничава само до Германия. Нейната югоизточна съседка Франция също призова френските граждани да ограничат консумацията на месо до 500 г на седмица.

 

Позовавайки се на здравните власти в страната, Сметната палата на Франция предложи в подробен доклад, публикуван на 22 май, потребителите да не ядат повече от 500 г на седмица – около 71,4 г дневно. Докладът отбелязва, че 28 процента от възрастните французи надхвърлят този праг.

 

Преминете към FoodPolice.news за повече истории за стремежа за намаляване на консумацията на месо в името на справянето с „промените на климата“.

 

Гледайте този телевизионен репортаж на CHD за проследяването и ограничаването на покупките на месо от Ню Йорк в Ню Йорк .

 

 

 

 

Това видео е от канала High Hopes на Brighteon.com .

 

Още свързани истории:

Индустриалният гигант Сименс, който някога управляваше трудови лагери за нацисткия режим в Германия, призовава ЕДИН МИЛИАРД ХОРА да спрат да ядат месо.

 

За да се бори с изменението на климата, казват учените, Обединеното кралство трябва да забрани месото, да спре всяко ново строителство, да затвори всички летища.

 

Атаката срещу доставките на храни продължава: Германия предлага увеличение на данъците, насочени специално към месните продукти.

 

Ню Йорк ще започне да проследява покупките на храна, за да се увери, че жителите не консумират „твърде много“ месо.

 

Цените на месото скочиха с още 40% в Германия – ПРАЗНИ РАФОВЕ на път.

 

Източниците включват:

 

ClimateDepot.com

 

NewsInFrance.com

 

Brighteon.com



Тагове:   червеи,   лъжци,   сатанисти,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13136835
Постинги: 11561
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години