Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06.2023 06:23 - Поетът и реликтов седесар Мисана, и критика на новия му пост
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2524 Коментари: 3 Гласове:
8

Последна промяна: 18.06.2023 00:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Тук помествам последния пост на Мисана (италиански потомък роден в България, в семейство на експроприирани след 9-ти септември средни буржоа) и моя коментар за него.

Първо Мисана: 

Финалът винаги е тъжен!

Наблюдавам много внимателно БСП. Това е партия с бързо измиращ електорат. Поради своите безбройни мимикрии и оскверняване на идеалите на Ботев, Смирненски и Вапцаров, тя рязко загуби електорална маса в лицето на доста навреме осъзнали се българи. За тази партия покойният проф. Юлиян Вучков /мир на праха му!/ обичаше да казва, че е ултрадясна. В редовете й останаха най-вече хора със силно ограничен интелект - т.нар. "чугунени глави", които поради силно напредналата си възраст не могат да преодолеят инерцията на миналото и някои други, успели да се докопат до цицките на икономическото господство. Но едва ли има млади хора, които биха избрали тази партия за членство. Фактически БСП е грохнала стогодишна, напълно беззъба, бабичка, на която никога повече няма да поникнат нови зъби. Електоратът с прокомунистическа нагласа се преориентира към Възраждане. Радев, който след изтичане на мандата си си прави сметки за политическа кариера, вероятно също ще основе партия и окончателно ще отмъкне последните жалки остатъци от електорална маса на посредствената лидерка Нинова. Следователно всеки разумно мислещ човек, когато мисли за БСП би си казал - това е хроника за една предизвестена смърт. Не изключвам възможността част от настоящите лидери на БСП да я напуснат и подобно на хлебарки търсещи по-топло жилище, да се насочат към други партии можещи да им предложат политическите дивиденти, за които мечтаят. Очертава се възможно най-безличния край на Столетницата. Гушнала букетчето тя няма да събере на погребението си достатъчно изпращачи и ще премине в почти пълна самота в небитието. Но трябва да отбележим, че този неин край ще е напълно
заслужен, защото многократно и нагло мамеше привържениците си. Лека й пръст!

*     *     *     *     *
Следва моят коментар:

Ох, Мисана, Мисана,

Наскоро ти писах, че не съм чел Данте в оригинал, но на български ТИ си Данте. Уви,
 горният ти пост е гола вода седесарска.

Първо, започваш с грешка. Не всеки финал е тъжен. Даже не всеки край. Даже не всяка смърт.

Да, Кори е последният удар върху тая партия, ОТНЕЛА СОБСТВЕНОСТТА на семейството ти, в което от ранно детство си попил стария сляп антикомунизъм.

Кори довършва онова, което направи МОГЪЩАТА ПРОПАГАНДА и ЖЕЛЯЗНАТА ПЕТА на САЩ (всъщност не САЩ, а техните ЕЗДАЧИ от Уолстрийт). Тяхно изобретение е ГЕНИАЛНАТА военна Т Е Х Н О Л О Г И Я на цветните революции, която унищожи арабската и социалистическата държавност и военнат им мощ. Само Китай устоя, може би по проста причина - титаническата му М А С А. Русия изтърпя позора на поражението и сега се съвзема пак заради МАСАТА си (и ядреното оръжие). Всички останали жертви продължават да се гърчат, осакатени като нас (някои по-малко).

Комунистите направиха за 45 години това, което твоята буржоазия не успя за 66 години - ИНДУСТРИАЛИЗИРАХА и М О Д Е Р Н И З И Р А Х А една бедна селска страна. Избавиха я от безработица, глад и мизерия. Издигнаха я до 27-мо място в класацията на ООН за човешкото развитие и до ЧЕТВЪРТО място на олимпиадата в Сеул88, което щеше да е ТРЕТО, ако не ни бяха отнели медалите на щангистите. Не ни простиха ЧУДОТО, да , Ч У Д О Т О на б ъ л г а р с к и я социализъм.

"Сит търбух за наука глух", според най-прехвалената епиграма на бившия поет Радой Ралин, е тъпа лъжа. Героят на епиграмата Тодор Живсов основа и УКРЕПИ десетки научни институти, които бяха подготвили страната за ПОЛЕТ в бъдещето.

Бай Тошо (вероятно кобурггот), незабелязано от подобните ти, е ЗНАЕЛ че сме ЕДНА КРЪВ с баварците, сприятели се с великия им премиер Франц Йозеф Щраус и в известния си стил му каза "Бе вие защо не ни осиновите, ха ха ха". Виждал е нашият "селянин", че Съюзът си отива. Но Щраус нелепо загина докато пилотираше личния си самолет. Лоша съдба за Бг. И ние получихме нашия дял ПОРАЖЕНИЕ от СВЕТОВНАТА ПОБЕДА на новия фашизъм. И го получаваме до днес, заедно със ЗАГИВАЩА Европа, тъпкана от гениално доведените чрез бомбите на САЩ милиони нейни ГРОБОКОПАЧИ - мигранти.

Бедни, бедни Мисана, защо не загина като борец против соца!  



Гласувай:
8



1. planinitenabulgaria - И Вие и Миссана имате вкарани в чипа грешни команди.
10.06.2023 15:15
В резултат на тях единият завива 180 градуса наляво спрямо нопмалната осока на мисли, другият - 180 градуса надясно спрямо нормалната посока и резултатът е:
И двамата кледвате еднакна посока, обратна на нормалната.
Цял живот ще се борите с тези грешни команди както дамите срещу протичанията и миризмите....
цитирай
2. krumbelosvet - Аз планинаря с право го трия
10.06.2023 16:58
Но тоя път реших да запозная читателите си с антикрумовите песни на неговата американска муза.
цитирай
3. kvg55 - krumbelosvet,
15.06.2023 23:32
С Мисана взаимно се коментирахме, но по едно време той престана да ме посещава.
Загрижил се за БСП–то?! То си е смешно.
И ако познаваше Хегел и Маркс, щеше да знае, че финалът по–често е комичен. При второто издание, каквото е необуржоазното общество у нас, смехът е гръмогласен.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1953313
Постинги: 1158
Коментари: 3379
Гласове: 3572
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031