Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.04.2023 09:08 - Ванга - "народ се води като овцете"
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1169 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 17.05.2023 00:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Ванга не казва "българите" нито друг народ. Казва го ОБЩО, за всички народи.

Може да звучи грубо, щото има пословица "Глас народен - глас Божи".

И защото Френската революция  е уж за правата на народа. Но всъщност е ПРОТИВ властта на феодалите-французи, в интерес на търговци и банкери НЕ-французи. А народът пълни площадите, аплодира ешафода и се гордее с победата до днес. Това се повтаря с нови окраски и в други революции.

Руската революция прави едно изключение, благодарение на Сталин. И може би затовеа НЯМА по-охулен държавник от него. Но Сталин скрива по необходимост нещо важно. Той е фактически АНТИ-ЛЕНИН, но е преценил, че няма смисъл
ПУБЛИЧНО да го прогласява. Двамата водачи имат търкания приживе на Ленин.

*     *     *     *     *  
Преди смъртта си Ленин пише 
Писмо до Конгреса“ (от 24 декември 1922 г.) и „Добавка към писмото от 24 декември 1922 г.“ (4 януари 1923 г.), Ленин дава критични характеристики на най-близките си другари в партията, включително Сталин, предлагайки го да бъде отстранен от поста генерален секретар. Той заявява, че Сталин ще съсредоточи в ръцете си „необятна власт“, че трябва да се „обмисли начин Сталин да бъде преместен от това място“, защото е груб. (По същото време е личното сблъскване на Сталин с жената на Ленин, Надежда Крупская, на което Ленин отговаря като на нападка срещу него самия.)

Писмото е прочетено пред членовете на Централния комитет, но Сталин остава на поста си.

*     *     *     *     *

Първото правителство след Революцията е съставено и оглавено от Ленин. В него има един грузинец - Сталин, един арменец - Протиян (на земеделието) и един русин женен за еврейка (на просветата). Останалите 18 са чисти евреи. Простете, но това е истината. В тая светлина историческите думи на 18-годишният Владимир Улянов след обесването на брат му за атентат срещу царя  - "Ние ще тръгнем по друг път" - добиват не социален а етнически смисъл.

Сталин започва методично да дава път  в държавното управление на етнически руси. И той го прави не по национални, а по ПРАКТИЧЕСКИ и стратегически причини. Основна тежест в изграждането и защитата на новата държава, неизбежно ще се пада на огромното мнозинство - русите. И тая държава ще е здрава и трайна, ако те НЕ СЕ ИЗКЛЮЧЕНИ от управлението.

Рузвелт попитал Сталин за етническия му произход. Сталин отговорил, че е РУСКИ ГРУЗИН. Според него, Рузвелт не разбрал какво значи това. Но в Русия е ясно – това е грузинец по произход, за когото руската култура и държавнаст са свои. За размаха на Сталин, грузинската риза е тясна.

По-късно  Алберт Айнщайн споделя мнението, че основна грижа на СССР е благоденствието на народа. Доколкото е възможно в държава обрулена от Европейската и Гражданската война, и следвоенната Разруха. И пред лицето на надвисващата опасност от нова агресия.

И това е заслуга на Сталин, и за това причината е практическа и стратегическа - гладуващ и безправен народ не е годен за отбрана. Но и  "демокрацията", под която се разбира колективна власт на изборни органи, по дефиниция НЕ Е ПОДХОДЯЩА ЗА ВОЙНА. А войната срещу агресията на световния капитализъм, чука на съветските порти веднага след Гражданската война.
 

Сталин е практичен човек на делото. След заемане на най-високия пост, той чете и пише теория  само по ПРАКТИЧЕСКИ причини. Може ли той да не е проучил с какви ЧУЖДИ СИЛИ ще се сблъска СССР при НЕИЗБЕЖНАТА война? А съотношението на силите е отчайващо и икономически, и като население, и военно, особено на море. И той взема ДВЕ основни решения: 

Първо, необходима е крайна ЦЕНТРАЛИЗАЦИЯ на властта. Това е непоклатим ВОЕНЕН принцип. И той откровено ежедневно е облечев във военна униформа. 

Второ, победа на СССР е възможна само ако враговете му са разединени.

И първото, и второто той постига докрай. 

Първото налага с прословутите Сталински репресии. Няма друг начин в огромната страна, многонационална и разбърката от войната, революцията и гражданската война. Тия репресии са обяснявани от невежи врагове с тирански  наклонности и кръвожадност. Идиотщина, в която русофобите вярват до днес. 

Второто постига с многогодишна политическа, дипломатическа и военна дейност, които ще са обект на следващ постинг. 

Между другото, притиснат от СЪЩАТА НЕОБХОДИМОСТ, Путин е принуден да постъпва аналогично. Което невежи врагове отново обясняват с тирански  наклонности и кръвожадност...

Простете, че финалът на текста не е политически коректен. Но МАКРОН е още по-некоректен политически като каза, че НАТО е в мозъчна смърт. А НАТО, това са САЩ. Истината стои НАД политическата коректност. И Макрон отиде и се заседя в Китай..



Тагове:   война,   държава,   народ,   ванга,


Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1954375
Постинги: 1158
Коментари: 3379
Гласове: 3574
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031