Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.03.2023 19:40 - Никой народ не се е освободил сам от Османската империя
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2568 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 03.03.2023 23:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Масовото освобождаване от османлиите, става след Първата Световна Война, която османците губят като съюзници ва Германия и с-ие. Заменят ги  английски и френски колониалисти. Друг въпрос е, че те чертаят граници НЕ ЗА ДОБРО на освободените, а за вечни вражди. "Разделяй и владей".

Гърция, Сърбия и др. славянси народи, също получават чуждаа помощ. За нас е ясно.

Даже геният на Левски едва ли щеше да постигне свободата самостоятелно. Известен е неговият план. През зимата въстава Северна България, затваря проходите на Балкана, обявява всеобща мобилизация на мъжете. И следва препъни-камакът - тегли военен заем от чужда банка. Коя банка ще даде милиони на бунтовници? Кой ще й гарантира връщането на заема?

ДЖУЗЕПЕ Гарибалди е друга музика. Неговите 1000 (хиляда) червеноризци също струват пари. Не само за ризите, но и за оръжие, боеприпаси, храна. Могат ли 1000 момчета да победят Хабсбургската империя? Очевидно тая империя е загубила ИКОНОМИЧЕСКИ интерес от Апенините. Там Католическата църква взема всичко възможно за себе си. И "въстанието" на Гарибалди дава елегантен повод за оттегляне на Австроунгария. Но тя оставя властта НЕ НА БУНТОВНИЦИТЕ. Гарибалди ритуално предава тая власт на Викгор Емануил. Кой финансира Гарибалди и Виктор Емануил, аз поне не зная

В предният мой постинг, сирийците често се обръщат към чужденците - няма ли някой да им дойде на помощ. А те са древен и славен народ...

Малобройното но кресливо хорче на нашите русофоби, упорито нарича русите ОКУПАТОРИ. Бе мили наши сънародници, кой окупатор създава и обучава АРМИЯТА на "окупираните"? Кой обучава нашите блестяши капитани, които помитат като буря "сяйната войска" на крал Милан? Кой министър ва отбраната планира и осигурява ВСИЧКО НЕОБХОДИМО за 100% мобилизация? В сръбско-българската и Балканските войни, ние сме ПО-ДОБРЕ ВЪОРЪЖЕНИ  от противника.

И нещо повече, много повече. Днес един бивш министър на просветата каза, че никой не оспорва самостоятелния характер на Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Само че НЯМА НУЖДА ОТ ОСПОРВАНЕ. Простете за простия "забравен" ФАКТ:

Според Берлинския договор, в Румелия трябва да има ТУРСКИ ГАРНИЗОНИ!!! (Бисмарк не е наивник.) ЗАЩО ги няма тия гарнизони? Тайна ли е, че Русия, принудена да подпише в Берлин, избира заобиколен ход. Праща на султана хабер, че ако САМО ЕДИН турски войник стъпи в Румелия, Русия ще влезе в Армения. И султана преглъща горчивия хап. Ако ги ИМАШЕ тия гарнизони, каде отиваше САМОДЕЙНОТО изпълнение на разказвача Захари и младия бабаит Чардафон?

Още един път простете. Всички в блог;бг знаят, че защитата на Българското име е основна тема за мене. Но съюзници ли са съюзниците, които те РАЗОРЪЖАВАТ? Нас  ни разоръжиха веднага след "промените"...



Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1975073
Постинги: 1163
Коментари: 3399
Гласове: 3577
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930