Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2023 11:31 - Помня от дете радио "Гласът на Америка"
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2301 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 20.01.2023 10:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 От детска възраст се е случвало да чувам от семейния радиоапарат „Гласът на Америка”. Мислех, че го познавам и отдавна не бях попадал на автентична американска пропаганда. По време на социализма тя имаше малко слушатели, предимно между хората загубили привилегированото положение, което са имали преди новата  власт. 

Неосведомеността, лъжите и дърташката злоба на българските емигранти в това радио, отблъскваха безпристрастните граждани на страната. Те познаваха на живо както капиталистическото минало, така и социалистическото настояще, което имаше своите недостатъци, разбира се, но те бледнеха пред миналото.

Но! 

Вече израстнаха нови поколения, които не познават нито капиталистическо, нито социалистическото минало на България. Благодатна аудитория за манипулиране. Може ли, по време на текущата война, тая възможност за печелене на привърженици да бъде пропусната от превъзходните американски майстори? 

Снощи попаднах на ТВ канала VIASAT HISTORI, който от седмици припомняше с подробности англо-американските подвизи на „Втория фронт” в Западна Европа по време на ВСВ. Тоя път се занимаваха с Източния Фронт на нацистите срещу СССР. Падна ми шапката от купищата груби лъжи, но трябваше ли да се изненадвам? Пак е война, а враг на Америка е Русия. 

Не броих лъжите, безброй бяха. Затова ще спомена само една от „истините” и един ПРАВДИВ виц, който бледнее пред антируската пропаганда.. 

„Истината” беше, че в съветските наказателни лагери смъртните случаи били повече от... жертвите на САЩ във ВСВ. Колко повече, не казаха и кой ли знае. Пропуснаха обаче, че общо жертвите на СССР са над 27 милиона, а на САЩ 106207 според уикипедия. Огромната безспорна разлика е такава, че възможните грешки са без особено значение. 

Американските жертви са под половин процент от съветските, значи такъв трябва да е порядъкът и на жертвите в лагерите. Ама как внушително звучат – съветските затворници дали повече жертви от американските войници във ВСВ! 

Следва вицът. 

Спор за постиженията на СССР:

- Съюзът създаде втора в света индустрия.


- И на тебе да ти опрат пистолет в тила, и ти ще създадеш!

- Но те изпратиха първия спътник на Земята!

- И на тебе да ти опрат пистолет, и ти ще изпратиш!

- Те изпратиха и първия човек в космоса!

- И на тебе да ти опрат пистолет, и ти ще изпратиш!

- Но балетът на Болшой Театър е ненадминат, и Сергей Прокофиев написа прекрасна музика!

- И на тебе да ти опрат пистолет...

Не по-малко от вица, предаването на VIASAT HISTORI обяснява всички постижения на СССР с терора на властите и пълното игнориране интересите на хората от народа.

Оня неграмотник Алберт Айнщайн обаче твърди, че благоденствието на народа е главна грижа на съветското ръководство. И това е логично. Не може да се грижиш за отбрана (или нападение), ако народът ти тъне в безправие и мизерия.

Страхувам се, че пропагандата на споменатия ТВ канал подготвя убийци, пази Боже



Гласувай:
5



1. krumbelosvet - Основен трик на US пропагандата за ВСВ
13.01.2023 08:25
е, че тая война е била война между заводите. И между нефтените сондажи.
Броят на воюващите дивизии и техните жертви се премълчава. Както и разрушенията.
Познайте защо.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1972647
Постинги: 1163
Коментари: 3398
Гласове: 3577
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930