Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.07.2022 12:17 - Политика, пропаганда и "конфликт на поколенията"
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1149 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 29.07.2022 16:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Тъжно е, че интелигентни и даже изключително интелигентни млади хора са повярвали трайно в пропагандата нахлула с гръм и трясък в чистите им млади души. Така нахлу с "промените" една пропаганда, основана на КОЛОСАЛНИ научни познания и хилядолетен практически опит. Пропаганада в същността си ВОЕННО-ПОЛИТИЧЕСКА, в интерес на световните банкери, господстващи над САЩ и чрез тях над ГЛОБУСА. Тия господари имат амбицията и възможностите да влезнат в ролята на БОГОВЕ, и да рашават кой и как ще живее и кой и как ще изчезне от света. Уви, пред нас българите все по-ясно се очертава изчезването.

Но в основата на тая пропаганда лежат грижливо скривани ЛЪЖИ, което е неизлечимата нейна СЛАБОСТ. Безброй станаха тия лъжи и не е лесно да се отдели главната или главните между тях. От П Р А К Т И Ч Е С К А гледна точка обаче, главна е лъжата, че поколението на родителите и дедите е излъгано от "комунистите". А първата работа на тая пропагавда беше думата "комунисти" да стане МРЪСНА ДУМА. И стана мръсна дума за неопитното поколение. Мръсна дума, НАЙ-МРЪСНАТА дума за световните банкери, защото в своите държави реалните комунисти  ПРЕМАХНАХА кастата на ЧАСТНИТЕ БАНКЕРИ.

Имаше разбира се комунистическа пропаганда, но тя БЪРЗО беше съобразена с РЕАЛНИЯ ЖИВОТ при социализма, който бързо показа слабите й места. За тоя проблем народът пусна виц. Попът казал на партийния секретар "Голяма грешка направихте. Ние 2000 години говорим за рай, но не сме го показали. А вие вашия го показахте".

Тоя виц обаче важеше с пълна сила в ПЪРВИТЕ ГОДИНИ след 9-ти когато, както след 10-ти, секнаха стари икономически връзки, преди да дойдат нови. Освен това беше наложен невиждан размер на ИНВЕСТИЦИИ в бъдещето - пътища, язовири, електроцентрали, заводи. Но народът РАЗБИРАШЕ кое е пропаганда и кое ИСТИНА. А истина бяха великите строежи, краят на безработицата и неграмотността, безплатното образование и медицинска помощ и ГЛАВНО - спокойствието за утрешния ден. НИКОЙ НЕ МОЖЕШЕ ДА ОСТАНЕ НА УЛИЦАТА, ДЕЦАТА НА ПЪРВО МЯСТО. Това Спокойствие обаче не можа да спечели на своя страна бившите заможни слоеве на обществото. До днес.

Май не е излишно да напомним ОЧЕВИДНОТО:
След 10-ти ноември Н Я М А инвестиции в бъдещето, ако не броим молове и банки, предимно чуждестранни, и луксозните махали на новобогаташите.


А честно да отбележим, единствено ПЪТИЩАТА станаха по-добри, може би заради скъпите коли на същите новобогаташи. А аз някога открито злословех Генералния Директор на ДСО "Металхим", защо се вози на Рено. А то Реното беше от класата на Жигули, купено на старо от митницата. Сега джиповете нямат чет.

(Тук синята кръчма ще изригне своята "истина", че тия новобогаташи са бившите комунисти. Ми защо тогава умряха заводите и модерното земеделие, които комунистите бяха създали? Защо изчезна Спокойствието за утрешния ден, създадено с родилни мъки от тия долни комунисти?
Постоянно забравя тая синя кръчма, че родителите и дедите на днешните "носталгици" по социализма, са живили ПРЕДИ СОЦИАЛИЗМА толяма и даже по-голямата част от живота си, и са разказвали кое-как е било. На това отгоре първите 8-10 години след 9-ти селото и градът почти не бяха променени, така че имам ЛИЧНИ СПОМЕНИ как е изглеждала царска, капиталистическа България извън жълтите павета.)



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1974415
Постинги: 1163
Коментари: 3399
Гласове: 3577
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930