Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.07.2022 11:15 - Социализъм, Русия и бедност.
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4069 Коментари: 5 Гласове:
8

Последна промяна: 21.05.2023 18:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Не социализмът ражда бедност, а бедността е родила  бунтове, революции и социализъм, с цел ОСВОБОЖДАВАНЕ от бедност и други видове беди, като загубена война например.

Затова социализмът беше възприет от изостанали държави (с изключение на Чехия, тая фабрика на Австроунгария). Богатите страни обаче не са по-прости от бедните, напротив. Богатството дава повече знания и СИЛА. И от позицията на това знание и сила, БОГАТИТЕ ДЪРЖАВИ активно пречат и НЕ ДОПУСКАТ да бъдат изместени от върха на богатството, нито да се пренасели тоя връх. 

С просто око се вижда, че народите на Русия, Китай, Индия, НИЕ, Латинска Америка и Африка  живеят в бедност, а САЩ и с-ие живеят богато (с малки изключения). Но важните неща рядко се виждат с просто око. Например въздухът не се вижда., да не говорим за Закона на Ом и за Относителността на Айнщайн. 

С малки изключения цял свят освен САЩ и с-ие е беден, повече или по-малко. И това не е следствие от обществен строй и „народопсихология”. 

Как по-конкретно е станало разделението на бедни и богати страни? 

С ИНДУСТРИАЛНАТА РЕВОЛЮЦИЯ започва бързото разделение. А тая революция започва преди два века и половина, първо в Англия. 

За да спестя дълъг исторически обзор и да не правя ЛИЧНО мое заключение, ползвам следния цитат от Уикипедия, с който съм съгласен: 

В позицията си на лидери, британците забраняват износа на квалифицирана работна ръка, технологии и машини. Този монопол обаче се оказва нетраен – през 1807 г. двамата британци Уилям и Джон Кокърейл отварят магазини за машини в Белгия, с което тя се превръща в първата континентална държава, която променя индустрията и икономиката си.

Останалите държави в Европа не разполагат нито с ресурсите, нито с богатствата на Великобритания, Белгия, Франция и Германия. А и политическата и икономическа обстановка пречели на индустриалния напредък… 

Това е политиката на ВСИЧКИ напреднали и богати страни до началото на СТУДЕНАТА ВОЙНА, когато бедният европейско-латински свят (Италия, Испания, Португалия, Франция) плюс Гърция и Турция, беше на прага на изборни победи на комунистическите партии. Това принуди разбогателите след ВСВ САЩ да дадат на тия държави помощи, евтини кредити и технологии, за да ги спасят от бедността, която ражда бунтове и социализъм. 

А социалистическите страни начело с СССР получиха обратното – спиране износа за тях на машини, технологии и кредити. Плюс чисто ново изобретение – изтощаване чрез принудителна надревара във въоръжаването. Обруленият от войната Съюз, заедно със съюзниците си, трябваше да се въоръжава наравно с процъфтяваща Америка, непокътната от войната. И изтощението му стана хронично, до самия му край. Атомът, ракетите, самолетите, танковете, подводниците и т.н., изядоха не само маслото. Изядоха количеството и качеството на цивилните промишлени стоки – леки коли, телевизори, перални, ютии и т.н. 

Това неоспоримо превъзходство на богатия Запад, служи до днес като „неопровержим аргумент” срещу социализма на западната пропаганда и на нашите психо-десни. Които „забравят” разбира се, че има МНОГО ПО-БЕДНИ капиталистически страни. Каквато беше и нашата родина, и царска Русия преди социализма. 

ТОВА Е. 

Но Западът и най-вече САЩ създадоха след началото на Студената Война през 1949г и до днес МОГЪЩА пропагандна машина. Несравнимо по-могъща от Съветската и въобще социалистическата. И без да пукне едно пищовче разбиха с гениалното оръжие на "цветните революции", главния си враг СССР и неговите съюзници, както и арабската военна сила. И нас. 

Уви, не само за Божието слово важи максимата на апостол Йоан „В начале бе слово”. Има в Библията и други слова. Исус Сирах пише: 

„Удар от бич резки прави, а удар от език кости троши. Мнозина са паднали от остър меч, но не толкова, колкото са паднали от език. ...люта смърт е неговата смърт и самият ад е по-добър от него. 



Гласувай:
8



1. sorossadistfucking - Съгласен съм за бедните държави... Но за богатите империалисти леко те оспорвам
17.07.2022 12:17
Не лъжи, не кради, не спекулирай, не манипулирай... Всички тези забранени механизми, когато ги впрегнеш в монархическата империя дават богатство САМО на фона на военната победа и на колониализирането на Африка, Индия, Северна и Южна Америка, Австралия... Ден и нощ, седмици, месисци, години, десетилетия, столетия, над 400 години - ден и нощ...Милиони човекодни и нощи робски труд на Негри, араби, индийци, китайци, всякакви туземци работят ДАРОМ за трупане ресурсите и богатствата на Великобритания, Дания, Холандия, Белгия, Франция, Италия, Германия, Япония... Колониализмът прави разликата между богатите тези страни и Освободените преди 100-50 години...
Никога не забравям, че така наречените Демокрации, са новите дрехи на КЪРВАВИТЕ РОБОВЛАДЕЛЧЕСКИ ИМПЕРИИ.
цитирай
2. krumbelosvet - Признавам, доста помислих дали да публикувам горния коментар
17.07.2022 14:05
Защото той просто ПРОПУСКА индустриалната революция, ПРЕДШЕСТВАНА от изобретяването на ОГНЕСТРЕЛНОТО оръжие, с което са завладени колониите.
Сигурни ли сме, че ако зулусите например ПЪРВИ бяха изобретили пушки и топове, нямаше да станат колонизатори? Та нали пигмеите са робували на съседни черни племена. А негри са робували на араби преди да дойдат белите.
Да не забравяме, че Константинопол е завладян от турците с ТОПОВЕ, които изобретателят предложил първо на Императора, но той му показал празната хазна. А турците платили и сринали стените...
цитирай
3. kvg55 - krumbelosvet,
17.07.2022 22:53
Едно общество е богато, когато няма гладуващи, бездомни и неграмотни. В САЩ има такива групи граждани. Личното богатство не е ценност на социалистическото общество.
цитирай
4. krumbelosvet - Личното богатство, колега kvg55,
24.07.2022 02:19
Именно личното богатство е Американската мечта.
Която е станала мечта на облъчените от могъщата пропаганда на чичо Сам.
цитирай
5. krumbelosvet - Да, началото на БЪРЗОТО разделяне на бедни и богати страни
25.06.2023 17:57
Индустриалната революция, първо в Антлия. Германия хваща последния влак преди "да се сапуши проходът" към Олимп на богатите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1971419
Постинги: 1163
Коментари: 3398
Гласове: 3577
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930