Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.06.2022 10:18 - "Северна Македония", Сърбия и България
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5004 Коментари: 3 Гласове:
9

Последна промяна: 08.06.2022 07:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Ако някой не знае какво е СМЪРТНА ЗАВИСТ, това е завистта на сръбските водачи към България.

Смъртна завист за това, че при цялото им високомерие спрямо нас, ВИНАГИ сме били по-многобройни, по-силни и с много по-голяма територия. Това не можаха да ни отнемат даже трите войни, които донесоха на сърбите териториални разширения. А партизанските "уестърни" след ВСВ им донесоха световно самочувствие и световна слава. Сам Пикасо е рисувал някои от афишите! И северо-македонците до днес любят Тито и Сърбия повече от Александър Велики и от Македония.

Ф А К Т очеваден, знаменателен и съдбовен за нас, и непонятен извън Балканите.


(Балканът, планината дала име на полуострова, е именувана на българите. Случайно ли? Случайно колкото Балкария в Кавказ, Булгардаг в Турция, и Монте Булгаро в Италия..Явно българите са умеели да са приятели на планините, и те да дават мед, мляко, месо, вълна, звън на чанове и песен на кавали. Без опустошението, на което са жертва Ливанските дебри, прославени някога с колосалните кедри, с които векове наред са строили храмове и дворци в Египет, Юдея и Елада.)

НО
Яви се завчера по ТВ... "президентът" Петър Стоянов и укори българите, че проявявали предизвикателно и враждебно отношение към македонците.
Които са всъщност СРЪБСКИ  А Г Е Н Т И, АНТИБЪЛГАРИ предеи всичко.


Мой съученик беше женен за македонка от Охрид. Тя казваше, че най-мното обича Тито. И как не. В Скопие и навсякъде там най-хубавата улица е "Тито". 

Дъщеря ми преди години беше командирована в Скопие. Обучавала кадрите за новия им мобилен оператор. Млада македонска споделяла радостно "Ето, отвътре ми иде да говоря сръбски". Как не. Да не мислите, че сръбските филми или сръбската ТВ, много по-богата и по интересна от скопската, са превеждани на македонски?

Отдавна са забравени десетките хиляди българи избити в Югославия за това, че не са се отказали от българското име.

А според Ботев, загубването на Македония е висяло на косъм още през 1875г. Ще цитирам целия последен абзац от статията на Ботев "Сръбската пропаганда между българското население и опасността от нея", в. Знаме, г.1, бр.7, 26.01.1875г.:

"В Македония произлазят големи скандали както от страната на гръцката пропаганда, така и от последователите на католицизмът. Тая страна е станала арена на такава борба между всевъзможни глупости на фанатизмът, каквато произхождаше едно време в Тракия и в България, с тая само разлика, че тука борбата е приела твърде широки размери. Гърците и правителството на разбойниците действуват наедно, а българите по някои си места са достигнали до такова отчаяние, щото са захванали вече да приемат католицизмът. Рафаил се намира в Кукуш и секи ден почти приема депутации из околните села, които го молят да защити от фанариотите беззащитното българско стадо. Тие дни той е тръгнал за Полянин, за Воден, за Струмица, за Малешово и за Велес. А по тие места унията е готова вече да се осъществи. Но правителството и в това отношение помага на фанариотите. Една депутация из Малешово, която е отивала в Кукуш при Рафаила, е била биена и върната от цяла банда заптии, между които е имало и множество гърци или гъркомани. Българското население по тие места е заприличало на дойна крава, която дои секи, който завърне. Освен това тая крава е гладна, жъдна и убиена до такава степен, щото твърде скоро може и да издъхне. Но такава е, види се, участта и на сичкият български народ, и такава, види се, ще да бъде тя още дълго време, ако нашите патриоти не разберат, че единственото наше спасение е революцията и ако не употребят сичките свои сили за това свято дело. Аз ще да ви предскажа, че ако нашето положение се продължи така още пет години, то Македония е изгубена за назе".

А наследниците на Ванче Михайлов до днес пеят старата песен за вината на комунисти, коминтерн и Димитров. И продължават да разделят българите В ИНТЕЛЕС НА ВРАГОВЕТЕ ИМ. Както винаги са правили, БЕЗ ДА ИСКАТ, от слепи махленски страсти.



Гласувай:
9



1. krumbelosvet - Ако не са наши мирмидонците на Ахил
09.06.2022 21:52
Ако не са наши мирмидонците на Ахил, то КОЙ има повече основания за това от нас?
Не е шега. Наистина КОЙ има повече основания?
цитирай
2. krumbelosvet - Да, Ахил от Крим
18.07.2022 19:37
Крим и Крум.
цитирай
3. krumbelosvet - Да,
17.02.2023 23:01
Ботев, Сърбия и Македония
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1981090
Постинги: 1164
Коментари: 3402
Гласове: 3578
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930