Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.03.2022 09:28 - За плъховете и хората, за Стайнбек, Виетнам и Украина
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1911 Коментари: 3 Гласове:
10

Последна промяна: 09.04.2022 07:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Три пъти в блог.бг съм се връщал към темата за плъховете и хората. Последния път на 08.03.2022 след като забелязах, че тая тема има общо, не само в заглавието, със знаменитата повест на Стайнбек "За мишките и хората". Общото е ЧОВЕЧНОСТТА, верността, самотата и смъртта.

Стайнбек е  надарен с велика човечност. Поне аз така съм го схванал. И си мисля, че тая човечност е в основата на литературния му успех. Голямото мнозинство от хората обичат човечността повече от егоизма и парите.

А защо към края на живота си тоя човеколюбец яхва военен хеликоптер във Виетнам и стреля от него с картечница? Може би за да подкрепи морално сина си, който е мабилизиран и изпратен там? Може би. Или неусетно е паднал в плен на военната пропаганда?

Сега, в суматохата на невиждана в историята военна пропаганда, целият Западен свят е обзет от истерична русофобия и ЛЮБОВ към Украина. И обилно я въоръжава, и осигурява могъща световна информационна подкрепа. 

И "на забелязва" тоя Западен свят, че режимът в Украина, дошъл на власт с кървав преврат през 2014-та, е убивал и убива хиляди мирни жители на Донбас, и деца между тях. Че преименува улици и плащади на нацисти и хитлеристи. И нашите нови и млади управляващи "не забелязвят", че сегашният украински нацизъм  не понася и българите, които от векове са намерили там втора родина, след като прадедите им са избягали от турски зверства.

И в блог.бг активно се изявява един полугерманец, тъгуващ хитлерист, който сега публично ТЪРЖЕСТВУВА, че в Украина славяни убиват славяни. Същият полугерманец се е хвалил в блог.бг колко руснаци е убил дядо му (за него няма разлика между украинци и руснаци). И е споделял, че ако позволяват условията И ТОЙ БИ УБИВАЛ комунисти и руснаци...

Но да оставим хитлериста.

ИНТЕЛИГЕНТНИ И ЧОВЕЧНИ хора, някои от които познавам лично, са заразени от КОНТИНЕНТАЛНАТА ИСТЕРИЧНА РУСОФОБСКА пропаганда и изпадат в солидарност с... нацизма.

Боже опази. 

ПП:

 Донецк и Луганск се отцепиха от Украина по времето на Порошенко. И веднага са подложени на обстрел с оръдия и миномети, за което е останал ТВ документ. Д О К У М Е Н Т "убягнал" от вниманието на Запада. ТВ кадри как Порошенко говори от трибуна и как гневно сочи пода с думите "Нашите деца щу ходят на училище, а техните ще живеят по мазетата".
Тоя Запад, дето "забравя" своите ценности когато не му изнася.
И вестник Вашингтон пост пише, че нахлуването на Русия в Украина е НАЦИОНАЛИСТИЧЕСКО, така че Русия е възбудила украинския национализъм, и даже немския. Явно, подобни лъжи все още вършат работа на Запад.



Тагове:   война,   путин,   истерия,   Байдън,   Украина,


Гласувай:
10



1. krumbelosvet - Ледовете се пропукват
27.03.2022 23:10
Ледовете се пропшшукват. След победата в Студената война, играта на САЩ, всъщност на Уолстрийт, става все по-ясна и ГУБЕЩА. Победена и унизена Русия отново е в смъртен бой с "фашисткой силой тьомною, с проклятою ордой"...
А вестник Вашитгтон пост пище, че нахлуването на Русия в Украина е националистическо, така че РУСИЯ Е ВЪЗБУДИЛА украинския, че и немския национализъм. Подобни глупости сигурно все още върщат работа в глухите провинции на САЩ. И отсам океана в т.ч.
цитирай
2. krumbelosvet - Донецк и Луганск
30.03.2022 09:19
Донецк и Луганск се отцепиха по времето на Порошенко. И веднага са започнали обстрелите с оръдия и миномети, за което е останал ТВ документ. Д О К У М Е Н Т "убегнал" от вниманието на Запада. ТВ кадри как Порошенко говори от трибуна и как гневно сочи пода с думите "Нашите деца щу ходят на училище, а техните ще живеят по мазетата".
Тая "Европа", дето все "забравя" "европейските ценности" когато не й изнася.
цитирай
3. kvg55 - krumbelosvet,
01.04.2022 07:40
Стайнбек ми е сред любимите писатели. Наистина човечен.
Имал е комплекс от Хемингуей, който е участвал в Испанската гражданска война. Това обяснява присъствието му във Виетнам.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1955506
Постинги: 1158
Коментари: 3379
Гласове: 3574
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031