Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.03.2022 15:56 - Българска връзка на днешната война в Украина
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2353 Коментари: 4 Гласове:
8

Последна промяна: 31.03.2022 23:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Известно е нескритото презрение на видни германци, от Бисмарк до... Маркс, към Източния въпрос въобще и към българите в частност.

Бисмарк коментира след Сръбско-българската война, че се интересува от нея само защото в България управлява един немски принц - Александър Батенберг. Който според него, по линията на полската кръв от майка си, е добър войник и голям лъжец.

Как да не направи човек връзката, че неочакваната съпротива срещу руските войски в Украина, както и чудовищните лъжи за положението там, се дължъат в голяма степен на ПОЛСКИЯ елемент?

Откъде поляци в Украина?

Вековните сблъсъци по границите между руси и поляци, са направили населението от тия райони СМЕСЕНО. Още в съветско време множество украинци, даже в източния град Харков, имаха роднини в Полша. На това отгоре, след ВСВ полската зпадна граница е преместена дълбоко в немски земи, а източната съветска граница - дълбоко в полски земи. Реакцията на Чърчил "да не се тъпче полската гъска с твърде много немци", е парирана от Сталин с думите "Какви немци? На тия полски земи нашите войски не са срещнали немци". И наистина, германските жители са бягали пред русите заедно с отстъпващите части на Вермахта.

Та ето откъде са поляците в Украина.

Може ли американците, с множеството видни полски евреи между тях като Бжежински и Кисинджър, да не използват това население? И го използват.

Несбъднатата полско-литовска империя Жеч Посполита, е била мощен съперник на Русия още преди тя да стане империя. Оттам (и от папизма) е вековната омраза в кръвта на поляците. И САЩ прилагат схемата на Макиавели - подпомагат наследниците на Жеч Посролита срещу Русия, както Макиавели съветва владетелите - за да завладеят една земя, да подкрепят втория по сила срещу първия. Когато вторият победи, ще е зависим и ще е в ръцете им.

И ето, в сърцето на славянските земи, се трапят славяни със славяни, а САЩ и зависима от тях "Европа" доставят модерни оръжия и МОГЪЩА масмедийна подкрепа за по-слабите

Как да не забележи човек, че РАЗЕДИНЕНИЕТО на славяните съответства точно на прословутото разединение на... траките, отбелязано от бащата на историята Херодот.? Според него траките са най-многобройни след индусите и щяха да са непобедими, ако не бяха разединени. Но така навлизаме в друга тема - за произхода на славяните от траките, която изглежда далече от днешната война.


Тагове:   война,   лъжи,   поляци,   Украина,


Гласувай:
8



1. pensioners - Крум Страшний: Като нещеш мира - на ти секира!
22.03.2022 18:00
Всеки Крум е задължен да следва именития български Хан... Предлага Ръка за мир...Но като я отхвърлят, Вдига ръка за НАЛАГАНЕ НА МИРА, без да чака 8 години...
.Малко светла Руска Водка срещу мрачен Фашизъм: Скоро ще бъде 02.05... Страшна дата за Одесса, Украйна... Това преди 8 год. отчетоха в Крим, в ДНР, в ЛНР, в Россия. А по света - НЕТ. А САМ Путин страхлив или търговец, едва след 8 години изригна... Отчитам в негова защита за липса на досегашната ВО, че са му липсвали Инструментите за ВО: Кинжали, Колибри, Армагедони за евентуално парализиране на Натовските властимащи. Освен това златото се намираше в Сащ... Абе, не са били на стандарта "Бъди готов-Винаги готов, За труд и отбрана на Россия"
цитирай
2. leonleonovpom2 - Здравей, Красимире
24.03.2022 00:52
Изпитвал съм омразата на поляците към руснаци, веднъж ,във Варшава, когато ме взеха за руснак?
Добре си написал постинга! Хареса ми!
Последната причина за омраза на поляците към руснаци е Варшавското въстание
Руснаците са били на другия бряг на Висла Но не са го подкрепили Формалната причина, че частите се комплектоват в Момента
Истинската причина е, че въстаниците се ръководят от Лондон И са върло проанглийски ориентирани А Полша ,според тристранния пакт между Чърчил, Сталин и Рузвелт, трябва да е към СССР след войната!
Е, как да подпомогнеш някой, който със сигурност след това ,ще е срещу тебе!
Руснаците са си патили от това и са мното внимателни в такава обстановка
Виждал съм, как се озверява поляк, само при мисълта, че стои руснак срещу него
С Българите не е така Играл съм с тях и знам ,че не ни мразят!
цитирай
3. krumbelosvet - У Шолохов
24.03.2022 06:54
У Шолохов, в "Тихия Дон", на някакъв крайграничен пазар, казаците винаги побийвали украинци!!! Безобразие, но факт.
В автобиографията на великия Шаляпин, българин (уж татарин) по майка, има украински епизод.
Оперната трупа се влачела уморена през безкрайни бостани със зрели дини. Неотстъпно ги следвали въоръжени украински конници, за да не ядат от дините. И били така озверели пъдарите, "като че всеки момент Украина ще обяви война на Русия".
Тая автобиография е обработена от самия Максим Горки, и той от българските руснаци. Който по време на Балканската война пише на приятел българин "Дали на мощна България не е съдено да обедини Балканите, както Пиемонт - Апенините?". Тогава и Европа е обсъждала дали ще превземем Константинопол. Не даде Господ и Великите сили, с Хабсбургите начело...
.
цитирай
4. krumbelosvet - Сам Господ-Бог или неговият враг източват от векове българската кръв?
01.04.2023 06:52
?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1954211
Постинги: 1158
Коментари: 3379
Гласове: 3574
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031