Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2022 12:31 - Русия, Вазов, капитан Петко Войвода, Стамболов и... Кирчо Петков
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2351 Коментари: 6 Гласове:
5

Последна промяна: 10.03.2022 18:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Преди близо две години колегата kordon, а наскоро и mt46, публикуваха тук постинги под заглавие „Русофили и русофоби”. И двамата общо взето ги поставят наравно, като разглеждат ЧУВСТВАТА на тия които считат за фили и фоби. Разглеждат ги ИЗВЪН историческите събития и извън историческия ПРИНОС в историята на България. Това си е подарък за фобите, под маската на обективност. 

Аз бих поставил по-дълго заглавие, като например „Ние и Русия. Освобождение или имперска политика. И двете. Поради СЪВПАДАНЕ  на основни ИНТЕРЕСИ”. 

*     *     *     *     *

В селищата изпитали турските зверства през 1876-77-ма година, руските войски не са освободители, а СПАСИТЕЛИ. Християните довчера са били под ятагана. В родния Сопот на Иван Вазов, при посрещането на генерал Карцов хората плачет и се смеят едновременно от щастие. Ето коренът на Вазовото русофилство. Баща му е заклан на 20-ти юли 1877-ма при башибозушкия погром известен като "Страшното".

Такова е началото на ОБОЖАНИЕТО на русите у нас, като на небесни пратеници. И на велика любов и признателност.

Но хора като Стамболов, не помирисали барут и не видели насилие ПОЛУИНТЕЛИГЕНТИ, се досещат или някой им подшушва за руските имперски интереси. Естествено, коя държава ще харчи злато и ще лее кръв в своя вреда? Важното е, че НИКОЯ ДРУГА от великите сили не ще да ни освободи. А НИКОЯ страна не се е освободила сама от турска власт.  Но Стамболовците са готови да се съюзят с враговете на Русия.

И невероятно, на 31 юли 1891-ва 37-годишният
премиер Стефчо има първата си аудиенция със султана. Ще прави... ДУАЛНА ИМПЕРИЯ с Турция, по модела на Австроунгария. Ще поставя империя на три континента, на равна нога с 3-милионна България. Това би било ЗАЧЕРКВАНЕ на резултатите от войната и ново турско "присъствие". Султанът се осведомява, че младокът не е съгласувал идеята с НИКОЯ от великите сили, и отказва. Но за всички които не са слепци по пладне е ясно що за индивид е Стефчо. Уви, ДО ДНЕС се намират такива слепци по пладне. 

До днес тоя същият Стефчо е ЗНАМЕ на нашите психо-десни русофоби.

И Захари Стоянов, златният разказвач, като дете наивен, споделя идеята Стамболова. Той е мозък на Съединението, а изпълнител на силовата част на преврата е Продан Тишков - Чардафон, 25-годишен.
 

٭      ٭      ٭

До днес, като прославяме всяка година Съединението, ние свенливо забравяме, че това „чисто българско дело” има за основа НЕИЗПЪЛНЕНИЕ на едно от решенията на Берлинския конгрес – в Източна Ромелия да има ОСМАНСКИ ГАРНИЗОНИ.  Макар че е добре известно ЗАЩО ги няма. 

Русия няма сили да воюва с Европа, затова подписва Берлинския диктат. Но тя играе по ръба на войната, в рамките на тоя диктат. И предупреждава султана, че не гарнизони, а ако само ЕДИН ТУРСКИ ВОЙНИК  стъпи в Ромелия, тя ще навлезе в Армения. А Берлинският конгрес не е обсъждал Армения и тоя военно-дипломатически ход не е формално нарушение. 

В управляващите кръгове на Русия има единодушие за Освобождението. Как не, след като императорът слага резолюция и започва подготовка на общественото мнение и армията за освободителна война. Но няма единодушие какво ще се прави СЛЕД войната. Всякакви гласове се чуват. Което след Освобождението  дава възможности за БЕЗКРАЙНИ СПЕКУЛАЦИИ относно намеренията на Русия. 

Но намеренията са намерения, а ВЪЗМОЖНОСТИТЕ са много по-ограничени. Коалицията от Кримската война, която Русия ГУБИ само 21 години преди Освободителната, е готова за нова война, ако Русия присвои България. Да напомня, че в тая коалиция ЗАЕДНО с Турция воюват Англия, Франция, едно италианско кралство и едно немско графство. След нашето Освобождение, би се присъединила и Австроунгария. Шах и мат за Русия. Ако Турция нямаше такива съюзници, днес нямаше да имаме проблеми с мигранти превземащи Европа и с ислямски терористи.

*     *     *     *     * 

След абдикацията на Александър Батемберг, българският трон чака нов княз. Александър ІІІ първо предлага един кавказки местен княз, който наскоро е отстъпил правата си на руския цар. Прозрачен ако не груб намек какво е най-удобно за Империята. Но тая кандидатура среща енергична съпротива в нашето народно събрание (къде сте майцеплювци, за които народът ви е ду.едавец?),  а и в Европа. Вторатият кандидат предложен от Русия, е шведски княз с добро име. Той обаче отказва със смелите думи, че не може едновременно да е верен поданик на царя и български княз. И Стефчо тръгва да търси княз. 

Не съм намерил данни Стамболов да е бил масон. Но е бил в най-близкото обкръжение на първия български масон Иван Ведър (който е сменял много имена). Така че не е изключено да има масони в кръга на хората с които се съветва. И едва ли случайно избира за княз масона Фердинанд. Който донася на България такива беди, че е изгонен „като куче” според думите на самия изгонен. 

Продължение в следващия постинг. 



Гласувай:
5



1. blog13 - Между другото, пропуснах, да на...
20.02.2022 13:11
Между другото, пропуснах, да напомня, че сегашните евро-атлантици, чиито символ на икономическия просперитет са бананите, и които постоянно цитират Захари Стоянов, постоянно го цитират избирателно и никога не се сещат, че той е казал, че в България банани не виреят.
цитирай
2. kvg55 - krumbelosvet,
20.02.2022 23:21
Поздравления!
Научих доста неща.
От писанието ти разбирам, че русофобията се основава на непознаването, неразбирането и грубото изопачаване на историческите събития и факти, както и на откровени лъжи.
цитирай
3. krumbelosvet - Уви, ЕС и НАТО ни поставиха в положението на пленници, а не съюзници.
22.02.2022 12:55
Студената война беше спряла само по време на свободното падане на Русия при Горби и Елцин. След тях падането спря и войната се поднови, а в последните дни доближава гореща фаза.
Уви, ЕС и НАТО ни поставиха в положението на пленници, а не съюзници. Това е абсолютно безспорно, след като ни разоръжиха не само военно (кото е най-очевидно), но и икономически, и всякак. И най-лошо - демографски.
През втората половина на април 2013 г. в Брюксел е проведена конференция на тема „Проблеми на демографската политика в Европейския съюз“. На нея кратък доклад под заглавие "България след българите" изнася комисарят по регионалната политика Йоханес Хан. Тезата му е чудовищно проста. Най-кратко казано, понеже българите така и така изчезват с катастрофална скорост, а всички велики сили и съседи точат зъби за тяхната ТЕРИТОРИЯ, то ЕС трябва да ги изпревари и да засели тук 10 милиона европейци.
По-подробно виж моя постинг от 10.06.2018 - "Унищожението на българите е планирано преди промените. Планът се изпълнява."
Ври всичките различия, Украина изглежда от София като руска Македония, но 20 пъти по-голяма и 200 пъти по-въоръжена.
цитирай
4. krumbelosvet - Стефчо гони Евлоги Георгиев от народнтото събрание.
22.02.2022 23:33
Стефчо гони Евлоги Георгиев от народнтото събрание!!!
Толкова е била мощна и е (да, И Е до днес) външната подкрепа за русофобията, че тоя позорен за полуинтелигента факт няма заслужената известност. Напротив, популярно е какъв гений е Стамболов, и портретът мууу краси двадесетолевката и президентския кабинет, редом с Левски.
И защо богатеещият от хазната властник гони най-великият благодетел на Родината? Защото имал руско гражданство ПРЕДИ Освобождението. Когато всички българи са имали ТУРСКО гражданство!!! Логика фобска идиотска.
цитирай
5. krumbelosvet - Тоя постинг
05.05.2022 01:05
трябва да се припомни.
цитирай
6. krumbelosvet - Да,
05.06.2022 02:35
Постингът е актуален.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1971883
Постинги: 1163
Коментари: 3398
Гласове: 3577
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930