Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2021 08:30 - С разбиране за колегата dobrodan и останалите подскачали на сините митинги
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1452 Коментари: 4 Гласове:
7

Последна промяна: 23.11.2021 17:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Вчера колегата Добродан публикува тук показателен пост. В него той прави ПСИХОЛОГИЧЕСКИ разрез на нашата (всъщност неговата) еволюция след 10-ти, и въз основа на тоя разрез поставя диагноза и предписва лекарство. Високо оценявам КРАТКОСТТА на постинга и го публикувам изцяло (без музикалните клипове и коментарите към тях) преди краткият си коментар. Изкуство е да изразиш кратко и ясно СЪЩЕСТВЕНОТО в мислите си.

21.11 16:22 - Само преди някакви си двадесет години...  

Да. Излиза, че само преди двадесет години светът беше коренно различен от днешния. Потърсих малко музика, да се разсея от днешния ден. Намерих......шедьовър.
В тялото на постинга ще копирам коментарите към клипа. Те отлично показват какво очакваха младите тогава хора; както в Русия, така и у нас, всъщност навсякъде.
Почти имахме свободата, която така дълго чакахме. Какво направихме с нея ли?
Продадохме я, ето какво. Смятахме я за неизчерпаема. Извинете ни, бъдещи младежи и наши деца. Ще трябва да оправяте страшна каша. Дано можете. И......дано искате.
     Вторият клип ли?
Мисля, че е подходящ за днес и сега. Изключително подходящ.

-  -  -  -  -
Ето и моя кратък коментар:

Ох, Добродан е от ония, които се почувстваха освободени да... презират открито соца и да любят открито... богатия Запад, въображаемия живот на рок-звездите и холивудските величия. Такива като него ЗАСЛУЖАВАТ това което получихме в действителност - да плащаме жестоката морална и материална цена на ВРЪЩАНЕТО си като колония на богатия Запад.

Разбира се, за тъгуващите сини граждани, виновни за тая жестока цена са битите комунисти. И не се питат КАК САЩ победиха СССР, със съюзниците му заедно, БЕЗ ДА ПУКНЕ ЕДНО ПИЩОВЧЕ, а българските комунисти продължават да управляват България и я унищожават. От кой зор? Ясно от кой зор. Защото са гадове и изпълняват пъкления план "Голгота" на КГБ.

Да пази Бог, но от това убеждение на тъгуващите сини граждани, остава една крачка до лов на вещици и кръвопролитие. И пак пази Боже, няма да е за първи път. Техният идол Стамбул Стефчо направи сефтето преди 135 години. Резултатът - две национални катастрофи и пречупени криле на националния полет от Шипка, Сливница, Одрин Линията "Мидия-Енос", излаза на Бяро Море, Егейска и Вардарска Македония.


 



Гласувай:
7



1. dobrodan - Круме, за рекламата благодаря,
22.11.2021 12:56
но трябваше просто да прочетеш коментарите, които прекопирах от Ютуб.
Всичките ти въпроси и отговори ще намериш в тях, не другаде.
Можеш да се върнеш и да ги разгледаш.
Ако искаш, разбира се.
цитирай
2. krumbelosvet - Който иска, ще ги намери
23.11.2021 04:38
Тия коментари се отнасят към "психологическото сечение" на "прехода", толкова важно за тебе. Помним и знаем опиянението от "свободата". Да ууу-кате и подскачате, и да беснеете. Е, набесняхте се. И тогава видяхте "страшната каша", която е СЪЩНОСТТА, че от проклетия за вас соц, се ВЪРНАХМЕ към положението на КОЛОНИЯ на любимия ви богат Запад. Ми що не сте щастливи? О, слепци по пладне.
цитирай
3. dobrodan - Ще ти отговоря.
23.11.2021 10:28
Защото другарите от комунисти станаха за една нощ първи капиталисти.
Понеже не знаеха какво друго да правят, изкрадоха де що видяха. И продължават.
Можеше да отворят заводи. Можеше да развият производства и селско стопанство. Можеше да се създадат научно-изследователски центрове. Много можеше да се направи.
Какво направиха с парите? Изнесоха ги и понякога ги връщат за изпиране и у нас.
Мога да давам примери до петък :).
От това ли трябваше да стана щастлив?
цитирай
4. krumbelosvet - Не изтрих горния бисер 3 на Добродан
23.11.2021 10:52
Не изтрих горния бисер 3 на Добродан, понеже подобни бисери показват умственото равнище ВЪОБЩЕ на тъгуващите сини граждани.
Затова, заради ОБЩЕСТВЕНОТО значение на добродановите "аргументи", ще му посветя следващия пост.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1979514
Постинги: 1164
Коментари: 3402
Гласове: 3578
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930