Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2021 11:48 - Колегата kolevdobri громи камунизма в момент, когато белият човек загива от глобал-либерастия.
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1249 Коментари: 4 Гласове:
5

Последна промяна: 31.07.2021 17:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Започвам с едно изявление на тоя тъмносин университетски преподавател (бивш може би):

"Първо, здравейте.
Второ, много патос, много нещо. Гледам фактите. Не тълкувам нищо. Факт е, че комунистите са крадци. Факт е, че една ютия не можаха да направят като хората. Факт е, че комунизмът е провалена на практика система. Факт е обаче, че жалкият напън на комунизма, така нареченият социализъм, победи през 1089г. (грешка, требе да е 1989-та). Америка е повече социалистическа страна - десетки милиони, лежат, ядат, пърдят, серат и пикаят на държавна помощ и не искат да работят. Европа върви по същия път."

Не мога да не повторя описанието на социалистическите САЩ в момента, където "десетки милиони лежат, ядат, пърдят, серат, пикаят на държавна помощ и не искат да работят. Европа върви по същия път."
 
За да не се занимавам едно по едно със странните хибриди на мозъка колевдобрев, ще пейстна (с малки промени) най-популярния си пост, 7739 прочита досега плюс дискусия със същия колевдобри, с един професор по марксизъм, с един здравомислещ колега и с мене (умерен критик на Маркс, и ценител на признатия му велик принос в изследването на капитализма):

Спор няма - Съветският социализъм загуби научно-техническата надпревара, с важни изключения, но изключения Продължение №6 за 7-ми ноември от 17.11.2017

Веднага трябва да уточним, че Съюзът намали изоставането на царска Русия от Запада.

Да припомним най-неприличната мисъл от предния пост: Ленин опроверга веруюто на „материалистите” - „битието определя съзнанието”, но не забеляза това, или поне не го каза. Три думи казани навреме и на място, подчиниха безкрайната империя на едно микроскопично но ОРГАНИЗИРАНО малцинство, наречено "болшевики" - "Власт советам, земля крестянам, мир народам."

Споменамвал съм в блога още, че у Маркс е зародишът на съветските мъки с научно-техническия прогрес – недооценката на ЛИЧНОСТТА в научно-техническото творчество. Тоя ОСНОВЕН проблем, Маркс (юрист, все пак) изчерпва с думите „винаги се намира някой да изобрети нужното” (цитирам по памет). И до край остана тайна за идеолозите на социализма ЗАЩО при капиталистите прогресът върви автоматично, а при тях – насила, с отделни успехи, но винаги в ДОГОНВАЩА ПОЗИЦИЯ, с отделни изключения.

Конкретният СЪВЕТСКИ социализъм има едно противоречие, симетрично на разкритото от Маркс противоречие на капитализма „между обществения характер на производството и частното присвояване”. Това е противоречието между ЛИЧНИЯ характер на интелекта и ОБЩЕСТВЕНАТА собственост на средствата за производство. ПЛАНОВОТО СТОПАНСТВО нямаше как КОНКРЕТНО да планира прогреса. Идеите за иновации възникват ВЕРОЯТНОСТНО и непредвидимо в нечия глава и са високо ефективни ПОСТФАКТУМ и средно-статистически, но носят РИСКОВЕ и множество проблеми във всеки конкретен случай. Тия рискове и проблеми СОБСТВЕНИКЪТ поема за своя сметка и ако сгреши си плаща или фалира, а ако не сгреши печели МНОГО ПОВЕЧЕ от конкуренцията. От което ОБЩЕСТВОТО И ДЪРЖАВАТА ПЕЧЕЛЯТ!

Социалистическият директор НЯМА ПРАВО на такъв риск, нито би спечелил особено при успех. Изобретателят обикновено е НИСКО ПЛАТЕН като почти всички интелигенти, но ако иска да види идеята си реализирана, трябва да инвестира ЛИЧЕН ТРУД и СТРЕС, срещу МАЛЪК ПРОЦЕНТ от печалбата при успех и загуба на престиж и доверие при неуспех, може и по чужда вина. Цяло чудо е, че при тия условия все пак се намираха хора да творят прогрес.

И още едни тежки окови носеше Съюзът. Той излезе от ВСВ като победител, но и като НАЙ-РАЗРУШЕНАТА страна в историята, С избити мъже в най-цветуща възраст. А САЩ излезнаха от войната събрали златото на света, непокътнати от разрушения. Студената Война беше започнала ПРЕДИ ДА ЗАВЪРШИ Втората Световна. И от позицията на своето богатство и сила, Щатите наложиха НАДПРЕВАРА ВЪВ ВЪОРЪЖАВАНЕТО.

(Един колега изтъква, че Германия е била по-разрушена. Може би, но със значително ПО-МАЛКО ЖЕРТВИ. И след войната ФРГ е подпомаган СЪЮЗНИК на богатите САЩ, ОСВОБОДЕН ОТ ВОЕННИ РАЗХОДИ, а СССР е в студена война, в убийствена ОРЪЖЕЙНА НАДПРЕВАРА със САЩ и в икономическа изолация, и в научно-техническа изолация.)

Обруленият Съюз трябваше да харчи за война колкото цветуща Америка. И ИЗТОЩЕНИЕТО МУ СТАНА Х Р О Н И Ч Н О до самия му край. Всичко освен въоръженията беше пожертвано. Атомът, ракетите и самолетите, подводниците, танковете и оръдията ИЗЯДОХА не само маслото, но изядоха количеството и КАЧЕСТВОТО на колите, телевизорите, пералните, ютиите (!!! споменати и от колевдобри). Това беше златен шанс за Гласът на Америка, който спечели умовете на част от гражданите на соц страните, особено католиците (и колевдобри м/у тях).

И ДО ДНЕС ПСИХО-ДЕСНИТЕ БЛОГЕРИ (и колевдобри) ни навират в очите като "съкрушителен аргумент" против социализма това ярко превъзходство на ЦИВИЛНАТА техника на запада (и колевдобри, и той). Надпреварата във въоръжаването наложена от САЩ, беше камък на шията и за нашата икономика. Но руският народ живееше по-бедно.

И ето, делото на Октомври погина. И тържествува делото на ГЛОБАЛ-ЛИБЕРАСТИЯТА. И с бързи крачки върви УНИЩОЖЕНИЕТО на Европа и на белия човек изобщо, и най-бързо - нашето унищожение.

Загина "империята на злото" и... ЗЛОТО превзе света. Значи друга е била империята на злото.

ПП: Накрая СССР все пак загина от ИЗОСТАВАНЕ в една тясна област на научно-техническия прогрес.
Наскоро Горби сподели, че ОЩЕ НЕ СЕ ЗНАЕ защо е гръмнал Чернобил. Бих добавил, че още не се знае и КАК едно немско частно самолетче кацна на Червения площад малко след Чернобил. След което Горби панически изпълни всички искания на Рейгън и всъщност ПОДПИСА КАПИТУЛАЦИЯТА на СССР.
Ами като не знаеш защо ти гърмят АЕЦ и как кацат самолети до Кремъл, какво остава освен капитулация? Електро-управлението на АЕЦ може да бъде унищожено с електромагнитен импулс. Така може да бъде заслепена и ПВО. Практически е сигурно, че СССР беше убит с електромагнитно оръжие.  Т.е. заради недооценката на научно-техническия прогрес от Маркс и Ленин, двама юристи. Семинаристът Сталин се оказа по-прозорлив. Той има ЛИЧНА ЗАСЛУГА както с покровителството на Кошкин, конструирал танка на ВСВ - Т34, така и на Сергей Корольов, геният на съветското ракетостроене, победил немския гений на служба в САЩ -  Вернер фон Браун. След Сталин, и да е имало нови съветски гении на науката и техниката, не е имало кой да им даде криле, както Сталин направи за Кошкин и Корольов. Последният е имал във всеки момент на разположение ЛИЧЕН САМОЛЕТ, за да посещава заводите кооперирани в производството на ракетите.






Гласувай:
5



1. vencivaleri1951 - Ако това е университетски преподавател с този сленг!?
15.07.2021 15:38
Впрочем какво се учудвам и аз...Да чуем как говорят /и какво/ лидерите на първите две партии , а и ареалът на третият е същият, но Корнела е по обрана, но не по малко агресивна.

70 година записах в Ленинградския университет. Общежитието ни беше на канал Грибоедов. На " Мойка" , на 10 мин пеша от общежитието имаше сграда , която половината беше разрушена, в другата половина живееха хора. Ходил съм на гости на колега и семейството му живееха в една голяма стая, разделена със завеса. Родителите на колегата в едната част, той и съпругата му в другата- Майката беше лекар, бащата в някакъв музей работеше. Ставаше въпрос за млади хора-родителите около 40 те-малко отгоре бащата, малко отдолу майката. Весели, гостоприемни хора...След ужаса от блогадата/ и двамата ленинградци/ притеснението да живеят две семейства в една стая им се виждаше дреболия
цитирай
2. krumbelosvet - "Факт е, че комунистите са крадци." пише тоя "демократичен" университетски преподавател.(дано е бивш)
15.07.2021 16:53
Той не знае, "демократичният" т.е. син, тъмносин преподавател, не знае ЩО Е ФАКТ.
За да е факт, трябва да имаш ДОКАЗАТЕЛСТВА за всичките над 1 000 000 членова на БКП, че са откраднали. А доказателствата се утвърждават или не от съд. Но не, не само че няма такива доказателсва, ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ, даже СЕГАШНОТО обществено мнение, след 32 години антиком пропаганда, не споделя тоя "факт". А по време на социализма, всеки имаше роднини, близки или (и) колеги комунисти и всеки знаеше горе-долу кой има склонност да покрадва. Колко живи комунисти-крадци познава пишман-преподавателят, дано е бивш?
цитирай
3. krumbelosvet - Tова за ютията, колевдобри е чел у мене
16.07.2021 04:59
Това за ютията, колевдобри е чел у мене. Но забравя за Спутник и Гагарин, и победата над фашизма, и Китайското чудо, което СЕГА изправя САЩ на нокти.
цитирай
4. krumbelosvet - Завчера Байдън отбеляза
29.07.2021 03:25
Завчера Байдън отбеляза, че в Русия няма нищо освен сондажи за нефт и газ, плюс ракети и бомби.
Ако Байдън четеше блог.бг и мене в частност, щеше да му е ясно защо е така. Русия П А К, пак е в оръжейна надпревара с много по-силен враг, от позицията на държава РАЗОРЕНА от загубата на Студената война и колективни санкции на Запада. И разни примитиви или пета колона са се отдали на кражби, пиянство и вредителство. Но ако Русия ПАК има висшата подкрепа, може ПАК да победи напук на по-силните.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1979915
Постинги: 1164
Коментари: 3402
Гласове: 3578
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930