Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.05.2021 07:37 - Колегата Кordon - "КАПИТАЛИЗМЪТ – ДВИГАТЕЛ НА СВЕТОВНИЯ ПРОГРЕС"
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 787 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 26.05.2021 09:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Преди пет дни колегата kordon публикува апологетика на капитализма. Апологетика а не анализ, защото цитира Маркс за могъщите производителни сили създадени от капитализма но ИГНОРИРА откритите от Маркс пороци на същия тоя капитализъм. Причините за цикличните кризи например, НЕИЗБЕЖНИ ДО ДНЕС. И остави Маркс, игнорира това което С Е Г А виждаме с очите си - затъването на България изправящо я пред изчезване, както и моралната смърт на либерастията.

К
ой не знае полит-пристрастията на г-н Кордон? САМО ТИЯ ПРИСТРАСТИЯ доказва неговата АПОЛОГИЯ. Кордон ни веднъж не споменава ИНДУСТРИАЛНАТА РЕВОЛЮЦИЯ, която е подготвена от Възраждането и Просвещението, рожби на "феодализма", на господството и БЛАГОДЕНСТВИЕТО на аристокрацията. Която се е изтръгнала от закона на Малтус и дава възможност на някой надарени хора да творят изкуство и все повече НАУКА. А науката прави възможна индустриалната революция. Всички блага на тая революция, Кордон приписва на буржоазията.

Индустриалната революция не случайно започва на ОСТРОВА, а защото като остров обтичан от Голфстрима, освен мекия климат без екстремни температури и чести катастрофални бедствия, дава естествена защита от ЧЕСТИ ЧУЖДИ НАПАДЕНИЯ (защита не абсолютна, но много по-ефективна отколкото на континента). Оттам индустрията се пренася по северното КРАЙБРЕЖИЕ на Атлантика, защитено поне откъм морето, и чак тогава плъзва полека по Континента.

И веднага започва това което трае до днес - страните спечелили технологична, икономическа и ВОЕННА преднина, я защитават не само със собственото си развитие, но и с потискане развитието на останалите. В началото това не е така силно изразено за самотния Остров, както после става за целия Запад на континента и Острова. Който Запад, с икономическа и ВОЕННА с и л а спъва чуждото развитие и засмуква суровини, работна ръка и НАЦИОНАЛЕН ДОХОД от близо и далеч.

Това трае векове и носи още благоденствие, образование, наука, технологии и преднина. Ограбването на чужд национален доход, ЕДНОВРЕМЕННО е внос на относителен социален мир, и ИЗНОС НА СОЦИАЛНО НЕРАВЕНСТВО И НАПРЕЖЕНИЕ у ограбваните. Затова социализмът не победи в развити страни.

И ето, през 1949г. един прос човек като Айнщайн публикува статията "Защо социализъм", в която определя задачата на НОВИЯ строй - да преодолее ХИЩНИЧЕСКАТА страна на капитализма, която по това време вече застрашава САМОТО ОЦЕЛЯВАНЕ на човека и природата. КОЕТО СЕГА СЕ СЛУЧВА ПРЕД ОЧИТЕ НИ.

Ква демокрация!?! Няма по-абсолютен тоталитаризъм от тоя на САЩ, където нелегитимно управлява една частна банка. И нейната власт е циментирана не само от монопола върху печатането на парите, но и монопол върху ИНФОРМАЦИЯТА - медии, интернет, кино, образование, наука, технологии и ЦЯЛАТА ВОЕННА МОЩ  на САЩ.

Свобода на словото? Да, разни малотиражки (и блогери) могат да си плещят (не без скрита цензура), но общественото мнение се диктува от тия 90% информация, която се диктува от шепа банкери. А малотиражките служат като "доказателство" за "свободата на словото". Всичко това СЕГА се наблюдава с просто око по света, у нас и в блог.бг в частност.



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1978678
Постинги: 1164
Коментари: 3401
Гласове: 3578
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930