Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2021 10:45 - Нашата цветна революция и магнитните бури
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1215 Коментари: 4 Гласове:
-2

Последна промяна: 25.03.2021 13:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Слънцето има цикли с различна продължителност. Най-популярен е 11-годишният цикъл определян от максимумите на количеството слънчеви петна, които бележат и максимум на магнитните бури на Земята. Тоя цикъл има отчетлив пик с различна графична форма всеки път. Най-особена е формата му през 1968-ма година - два върха като близнаци, два слети максимума, Twin Peaks, като знаменития сериал на Холивуд.

(Още през 19-ти век е забелязано влиянието на слънчевия максимум върху биосферата и човека в частност. Но темата е дълга и широка.)

1968-ма е забележителна, освен с два максимума Twen Peaks на магнитните бури, още и с най-много обществени сътресения. Най-известна е антисоциалистическата "Пражка пролет", далечен евро-предтеча на арабските пролети. Но не по-мловажен е и бунтът на френските студенти, към който се присъединиха и профсъюзите. И президентът генерал Шарл дьо Гол, последният велик французин и европеец, беше принуден да бяга от Париж във френската военна база в Германия. Същата година в САЩ става знаменитият поход на негрите начело с Мартин Лутър Кинг, завършил с неговото убийство. Тогава е убит и Робърт Кенеди, кандидат за президент и брат на убития пет години по-рано президент Джон Кенеди.

Пражките студенти освен "социализъм с човешко лице" (значи са живели в нечовешки соц) искаха "за истински труд истински пари", т.е. западни пари, значи долари. По съвпадение, доларът спечели и от падането на Дьо Гол, който беше изпратил в Щатите 4,5 милиарда зелени хартийки и поиска златния им еквивалент. Кенеди беше внесъл законопроект, който позволява и на правителството да печати долари. Тоя проект умря с него. Умря и възможността брат му да поднови проекта.

Всички антисоциалистически метежи в Европа съвпадат със слънчеви максимуми, с незначително разсейване около точката на пика му (както и при два върха). С изключение на бунта в ГДР през 1953-та, който е свързан със смъртта на Сталин. Такива са Унгария 1956-та, Чехословакия 1968-ма и Полша 1981-ва. А цветните революции през 90-те имаха друг импулс - предаването на Берлин от СССР и падането на Стената.

Край на увода, защото стана дълъг, но беше необходим.

На паметния 10-ти януари 1997-ма, когато 10000 седесари, докарани с автобуси от цяла България, обсадиха парламента, потрошиха го и искаха да линчуват депутатите социалисти, и Петър Стоянов ги молеше да пуснат пленниците, а те крещяха ни-ко-га, НИ-КО-ГА. За същия тоя ден НАСА за първи път бяха успели да предскажат магнитна буря. И тогава се запитах, дали БУРЯТА вбеси сините, или тя беше само прикритие за употреба на една от нейните технически имитации - ПСИХОТРОННО оръжие, предизвикващо гняв, бяс и агресия. Защото в хотела над площад Народно Събрание бяха заловени трима граждани на САЩ с радиостанция настроена на полицейска вълна. Насочвали са щурма (което невнимателно издаде хубавото Наде)  и са наблюдавали ефектите на бурята и/или психотрониката... Екстрадираха ги, но те си бяха свършили работата. Точно една година по-късно, един учен от "Лабораторията за слънчево-земни връзки" към БАН, съобщи в пресата за това откритие на НАСА преди година...

NO COMMENT



Гласувай:
2



1. krumbelosvet - Гласувалите против са Апоапоффф и Гергер.
23.03.2021 14:48
Значи постинга е верен и работи във вярна посока.
цитирай
2. fun1001 - :-))))))))))
23.03.2021 15:42


амиии..т н Революции!!!?
цитирай
3. andorey - Тук определено не си прав. Имаше ...
23.03.2021 20:12
Тук определено не си прав. Имаше хиперинфлация, нямаше стоки и храна в магазините, хората гладуваха и бедстваха. Жан Виденов се държеше като баш сталинист, в същото това времи и дразнеше още повече хората. Това е причина за щурма, нищо друго.
цитирай
4. krumbelosvet - Драги andorey, очаквах подобно мнение
23.03.2021 21:27
Драги andorey, очаквах подобно мнение, но на отговора не му беше мястото в тоя постинг. Няколко пъти съм обръщал внимание на ПРОСТИЯ ФАКТ, че хиперинфлацията и последвалото непосилно обедняване и хлебна криза, бяха причинени от... МВФ, Международният Валутен Фонд.
Жан беше платил 2млд долара външен дълг и очакваше ДОГОВОРЕН транш от 1млд, за да върже бюджета. Но МВФ незаконно постави нови изисквания и траншът не дойде. Жан нещо се беше скарал и с Русия, и отиде да търси кредит от Китай. Но Китай не щя да се кара с МВФ заради нас. А горивата се купуват с долари, БНБ започна да ги свършва и цената им тръгна нагоре. Строил съм навремето графика как първо тръгва нагоре цената на долара, после на стоките, и най-после заплатите, с неизежното изоставане. Инфлацията тръгна нагоре, докато стана хипер, което трая няколко дни.
Доказателството е хипер-просто, но медиите "не се сетиха". Дойде Софиянски, дойде транша, и хиперинфлацията свърши без икономиката да мръдне малкият си пръст. То така и пише в един американски учебник, преведен от "Отворено общество" - че хиперинфлацията е политическо, а не икономическо явление. Но, НО, Н О:
И днес йощ в Българ,я
Щом избори има,
Спомня седесаря
Виденова зима.
Спомня и повтаря,
Като някой ек.
Вече четвърт век
Като ек повтаря
Пердю-седесаря,
че левите пак
това ще направят,
друго няма как.
И е прав пердю-седесаря, защото мощта на МВФ не е отслабнала и затова БСП не трябва да взема властта. Щото ПАК ще опере пешкира - тоя път за 25млд кредити взети от ББ. Или за каквото се сетят чуждите господари.
А това за сталиниста, си беше куха синя пропаганда.
Жан до днес е УВАЖАВАН преподавател по ИКОНОМИКА в Пловдивския универсисет. а СЪЩАТА ПРОПАГАНДА ГО РИСУВАШЕ КАТО СЛАБ УЧЕНИК, КОЙТО ХЕМ НЕ ЗНАЕ, ХЕМ НЕ СЛИЗА ОТ ДЪСКАТА
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1977504
Постинги: 1164
Коментари: 3401
Гласове: 3578
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930