Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03.2021 09:17 - Независимо от интелекта, хората подскачали на митинги проявяват трайна психоза
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2001 Коментари: 6 Гласове:
6

Последна промяна: 19.03.2021 18:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Започвам с един автоматичен превод от английски на термина Психоза, който ми изглежда изчерпателен: 

Психоза:
Известно още като: психотично разстройство.
Психично разстройство, характеризиращо се с отделяне от реалността, което води до странно поведение често съпроводено с възприятие на стимули (гласове, изображения, усещания) и други халюцинации.
-        Лечение от медицински специалист, посъветван.
-        Не изисква лабораторен тест или образ.
-        Може да продължи няколко години или да бъде цял живот.
-        Чести за възраст 18-35.
-        Семейната история може да увеличи вероятността.
-        Препоръчва се спешна медицинска помощ.

 
Как участниците в подскачащите митинги са доведени до психоза, засега не е публично известно. Възможни са различни опасни техники на масова хипноза, кокто и психотроника – дистанционно високо-технологично електромагнитно въздействие върху структури и/или функции на мозъка, до най-фините. 

Ето няколко примера, каквито всеки може да си спомни: 

Стадион Васил Левски, мача България-Италия през 1993-та, спечелен от нас с 2:0. Като гръм от ясно небе, през второто полувреме от южния сектор се чу агитка „Чер-ве-ни бо-клу-ци”. А на терена няма никакви червени. Италианците бяха в синьо. Какво ако не психоза? 

Януари 1997-ма, в дните на най-бурните демонстрации, наблюдавах прояви на тая психоза у гимназисти, които бяха на стаж в тъкачен цех. Те през половин-един час се събираха по няколко души, прегръщаха се през рамо и започваха да подскачат. Очевидно им доставяше удоволствие да повтарят сцените от подскачащите митинги, в които са участвали. И повтаряха техните известни лозунги „Чер-ве-ни бо-клу-ци” и „Кой не скача е ченге (или червен)”. Какво ако не психоза? 

Това бяха първични, първосигнални прояви на психозата, безспорни като строго-научен експеримент. 

Има и КВАЛИФИЦИРАНИ прояви на тая психоза, както е при един популярен блогер-историк. Той страстно и аргументирано защитава тезата за автохтонния произход на българите, която споделям и аз. Но още по-страстно громи като комунисти и предатели ония, които не са на неговото мнение. Писал съм му, че тезата му нищо не печели от това. И той, човек разумен, СЕ Е СЪГЛАСЯВАЛ писмено!!! И после пак същото. Какво ако не психоза? 

Народът казва за подобна психоза „Чеше си крастата”.  

Между тия примери на първосигнална и на квалифицирана проява на психозата, има безброй конкретни прояви, които са БАНАЛНИ, затова ще цитирам само няколко. ВСЕКИ ПОМНИ МНОЖЕСТВО ТАКИВА: 

Една блогерка, името й няма да кажа защото е ЛЕГИОН (хиляди са като нея), реагира остро на моя постинг „Модернизацията на България”. Писах й лично, че 30 години след 9-ти в България имаше 10000 нови селски микро-язовири и помпени станции за напояване, имаше десетки големи язовири и хиляди нови заводи и висши училища, а 31 години след 10-ти това е унищожено или в жалко състояние, а на подобните на нея все още са им виновни комунистите Тя отговори:

Не знам колко микроязовира или суровиннозависими заводи имат Австрия, Гърция или Италия например (като че ли има заводи без суровини, б.м.), но знам, че стандарта им В МОМЕНТА (шрифта мой) е по-висок, а хората им са по-етични. Щом ви греят космическите ни "постижения" и спортните рекорди - грейте се на тях.” 

Г-жа Легион сочи положението В МОМЕНТА, 31 години след поражението на комунистите. И тях, БИТИТЕ, сочи като виновници, че... Австрия, Гърция или Италия са по-добре от нас. Историята на тия три страни е много различна, затова няма да се спирам на нея. И не е нужно. Защото ставаше дума за сравняване на БЪЛГАРИЯ при социализма с България БЕЗ него (и преди 9-ти и след 10-ти). Но г-жата явно е от семейство, което игнорира постиженията на соца, каквото прави и пропагандата през тия 31 години. Да припомня например, че преди 10-ти ние бяхме първи в Европа по износ на домати на човек от населението, и само Италия, с 50 милиона жители, изнасяше брутно повече. Сега ядем вносни домати, по-скъпи от бананите. 

Тая г-жа Легион говори и за „опростачаване” след 9-ти. Това беше мнението на СОФИЙСКИ ЧИНОВНИЦИ от няколко улици до жълтите павета, които след 9-ти започнаха да виждат все повече селяни по улиците и трамваите. (Нищо ново. Гражданите на древна Атина са измислили думата ИДИОТ за нови хора в града.) В действителност, проклетите комунисти чрез бързата индустриализация ЛИКВИДИРАХА СКРИТАТА БЕЗРАБОТИЦА на малоимотните и безимотни селяни. Огромна безработица като се знае, че селяните бяха 80% преди 9-ти, след 9-ти намаляха повече от два пъти, а в САЩ само 3% изхранват държавата, и то дабре. Това превръщане на безработни селяни в градски работници, се нарича „опустошаване на селото” според психо-десните наследници на богати селяни, каквито бяха няколко семейства на едно село. 

Имам и близки млади хора, студенти през 90-те години, които са подскачали на сините митинги. Изключително интелигентни и честни личности. Но психозата не ги е отминала: 

Единият, способен юрист, научил безапелационно в университета, че не Георги Димитров, а Лайпцигският съд е причина за поражението на нацистите в световно-знаменития процес за подпалването на Райхстага. Не са му казали обаче новите „професори”, че нацистите, в своята самонадеяност и в презрението си към българите, решават да излъчват за цял свят НА ЖИВО процеса по радиото. За да покажат своята законност и честност, което обаче им връзва ръцете за незаконни комбинации. 

Но от четиримата обвиняеми се намира ЕДИН, Димитров, който учи в затвора немски, поема сам защитата си, и прави смешни и съда, и притеклите се ЛИЧНО на помощ ВЕЛИЧИЯ на нацизма – Гьоринг и Гьобелс (грамофонните записи се пазят в музея в Лайпциг). И двете светила на нацизма стигат до неприлични крясъци и смъртни закани срещу българина, който демонстрира ПРЕД ЦЯЛ СВЯТ не само своето лично превъзходство и правота, но и моралното нищожество на нацизма. 

Това е първото поражение на ИЗГРЯВАЩИЯ МОГЪЩ Хитлеризъм, а Димитров е ЕДИНСТВЕНИЯТ БЪЛГАРИН достигнал до исторически ТРИУМФ, прославил България по света!!! Това е то „Гошо тарабата” както го наричат потомците на Хитлеровите съюзници... 

Но подскачалият юрист до днес е емоционално свързан с идеята за „червените боклуци”. Наскоро ми изпрати един образец от „Музея на социализма” във Варна. През ум не му минава, а би трябвало за юрист, колко правдив музей ще направят за ВРАГОВЕТЕ си хора, подскачали като него. Типични пристрастни „свидетели”. Образецът от музея беше табела с червени букви „При капитализма има експлоатация на човек от човека, а при социализма е обратното”. Срещаха се, макар и рядко, подобни бисери, защото т.н. „нагледна агитация” се правеше от МЕСТНИ хора с много различна грамотност (кой ли я вземаше сериозно). А може художникът да е бил скрит антикомунист, познавах МНОГО такива. Но за всичко това юристът, участвал и в Европейски съдилища, не се досеща. Какво ако не психоза? 

Вторият, способен икономист, също научил нещо от новите „професори”. Именно, че България е хранела Европа преди 9-ти. И той повярвал с цялата си честна младежка душа. И когато се опитах да кажа, че не е така, се обиди „значи не е вярно това което съм учил аз, а това което си учил ти преди 40 години”. Това не съм го „учил”, а съм го ВИДЯЛ С ОЧИТЕ СИ, защото до към 1952-ра, когато съм бил 10 годишен, селото не беше мръднало не само от преди 9-ти, но и от турско. Хиляди малки нивици с вековни синори (тревисто-каменисти „гранични полоси” широки около половин метър), в които трактор с плугове не може да обърне посоката. Дървено рало теглено от добитък, главно волове. Добиви по 100-тина кг жито от декар (при соца – 400-600кг). Натурално стопанство (произвеждащо изключително за СВОИ нужди, а не за пазара) с изключение на 4-6 семейства на едно село, но и те с под 200дк земя, какъвто е законът тогава. А в Германия се счита, че за да е ефективна една ферма, трябва да има над 1000дк земя. 

По думите на един съвременник, тогава „българският земеделски износ е изтръгнат от гладните уста на селянина и животните му”. И моите баба и дядо, „средняци” с 50-тина декара земя, в „лоши години” са свършвали парите за сол и газьол (за „газените лампи”). А имаше и множество бедняци, с по 10-ина декара, които са свършвали житото до Великден и как са живеели после, те си знаят.

Считам посочените примери за достатъчни, защото всички помнят множество подобни, както споменах по-горе. 

*  *  *

Вече не е тайна, че технологията на цветните революции, блестящо ефективна, е прилагана многократно в Източна Европа, Русия и Китай, в Близкия Изток като „арабски пролети”, в Украина като „майдана” и в Беларус без собствено име засега, понеже срещна съпротива и не е завършила с победа. 

Само Китай успя да се спаси от разгром на държавата. Всички останали, подобно на нас, повече или по-малко станаха болни общества под чуждо влияние и принуда. Русия отчаяно се бори да се възстанови, с неизветен засега резултат. Всички останали бяха смачкани. В т.ч. и „отличнички” като Полша, която е изгубила ПОЛОВИНАТА СИ ИКОНОМИКА в прехода според самия Лех Валенса - първи президент на нова Полша, бивш ел.техник от Гданския корабостроителен гигант, вече изчезнал, бивш председател на антисоц. прафсъюза Солидарност, вече разпуснат, син на човек от свитата на президента Рейгън... 

*  *  *

Мнозина помним думите от песента на бургаския бард Недялко Йорданов, изпята през първите години след 10-ти ноември:

„Господи, кой ни наказа
с тая безумна омраза?” 

Може би не е работа на поета да отговори кой ни наказа, но е известно чий патентът е технологията на „цветните революции”. Първата цел която постига тая технология е „Разделяй и владей”. До днес е жива тая омраза. И ни прави неспособни да се обединим като нация. Разделени и подчинени. 

Синята партия умря от тая омраза, която бързо се обърна и към съпартийци, и започна да ги „отлюспва”. Но всеки от хората подскачали по площадите, носи омраза и нетърпимост до днес. 

Да припомним определението за психоза с което започнахме:

Психоза:
Известно още като: психотично разстройство.
Психично разстройство, характеризиращо се с отделяне от реалността, което води до странно поведение често съпроводено с възприятие на стимули (гласове, изображения, усещания) и други халюцинации.

-        Лечение от медицински специалист, посъветван.
-        Не изисква лабораторен тест или образ.
-        Може да продължи няколко години или да бъде цял живот.
-        Чести за възраст 18-35.
-        Семейната история може да увеличи вероятността.
-        Препоръчва се спешна медицинска помощ.




Гласувай:
8



1. krumbelosvet - След ВСВ името на Георги Димитров носеше славата на България по света.
13.03.2021 09:50
Всеки който е бил в чужбина по това време си спомня едно и също. След като каже, че е българин, чува "Оооо, Димитров!"
цитирай
2. dobrodan - Ключовите думи:
13.03.2021 10:56
"Огромна безработица като се знае, че селяните бяха 80% преди 9-ти, след 9-ти намаляха повече от два пъти, а в САЩ само 3% изхранват държавата, и то дабре."
Другото е пълнеж.
цитирай
3. krumbelosvet - Драги dobrodan, коментар 2, къв "пълнеж"?
13.03.2021 11:54
Не правя статистика, а изтъквам ИСТИНСКИ случаи и логичното им тълкуване.
Лъже ли Недялко Йорданов за "безумна омраза"? Откъде дойде тая омраза?
Самият Стефан Савов, бог да го прости, разказваше, че на първите заседания на СДС си говорели на "другарю". Но американски приятели ги светнали, че не е добре повече да има другари. И сега "другарю" се употребява само за подигравка.
Имаше и други чужди съвети. Когато президентът Петър Младенов организира партиите от кръглата маса да подпишат споразумение за МИРЕН ПРЕХОД, ръководството на СДС беше на посещение в САЩ. Подписа техният говорител Георги Спасов. Като се върна делегацията, се отрече от подписа, защото мирният преход бил "комунистическа уловка". Значи, САЩ не са изключвали насилствен преход.
цитирай
4. krumbelosvet - Неволно изтрих коментар на Апостолоффф
13.03.2021 15:07
Неволно изтрих коментар на Апостолоффф, в който той показва и превежда нимски текст, че в Русия среднанта заплата е равна на 220 евро. И руснаците са бедни като църковни мишки.
Което доказва ОТНОВО отдавна наблюдаваната психоза на тоя ПОДСКАЧАЛ колега.
цитирай
5. born - Неволно изтрих коментар на Апос...
13.03.2021 22:31
krumbelosvet написа:
Неволно изтрих коментар на Апостолоффф, в който той показва и превежда нимски текст, че в Русия среднанта заплата е равна на 220 евро. И руснаците са бедни като църковни мишки.
Което доказва ОТНОВО отдавна наблюдаваната психоза на тоя ПОДСКАЧАЛ колега.

Като многократно посещавал РФ /и то не само Москва и Петроград/ е редно и наложително да обърна внимание и на факта, че съотношението : доходи/стандарт е реалното обяснение за жонглирането и спекулациите със средната работна заплата. При ниски разходи за основната потребителска кошница сравнително ниските доходи са напълно достатъчни за един нормален живот. Няма смисъл да влизам в подробности, но ако сравним само цените за транспорт в Лондон и Москва, ще стане ясно за какво става дума.
Подскачащи ни колеги от блога многократно са се оплаквали от руската инвазия по курортите, та дори до подскоци от рода на прилагане на руски Anschluß на части от приморските ни територии. Те - бедните руснаци- накупиха доста жилища, но не само у нас, а и другаде - примерно в Черна Гора. И щъкат по най- екзотични курортни дестинации ... Горките руски бедняци !

цитирай
6. kvg55 - krumbelosvet,
14.03.2021 02:07
"На маймуни ни направиха", както е изразът.
Но по скоро - На луди ни направиха.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1970814
Постинги: 1163
Коментари: 3398
Гласове: 3577
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930