Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.12.2020 09:15 - Тих фронт или тихо примирение на ББ по спора с бившата юго-република?
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 872 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Вече десетина дни очаквам да науча от медиите нещо, как се развиват разногласията ни с Европа и САЩ по спора с бившата юго-република. Само аз ли не съм научил или цари тишина?

Но първо да припомня ОТ ПЪРВА РЪКА, как изглежда тоя спор за нашите южни братя, чиито прадядовци са българи.

Вече съм споменавал в блога, че моя близка преди 12-ина години беше командиравана от Мобилтел за помощ на македонския мобилен оператор.

Тя знела, че разбират български, макар че официално си говорели на... английски. Веднъж към края на учебен час воден от нея, тя казала:
- Да свършим, и тогава ще си починем.
Взрив от смях. При тях "свършвам" вече имало само сексуален смисъл, а почивам - само "умирам". 
Друг път едно младо момиче радостно споделило
- Ето, иде ми от вътре да говоря сръбски!
Ми как не. Да не мислите, че в Югославия сръбските  филми са дублирани на македонски? Или че Скопската ТВ не е била много по-бедна и сива от Белградската?
Братята макета много се очудили, че името на техният град Пилеп има смисъл на български. Те вече наричат прилепа... "лиляк". И не повярвали, че най-високият връх на Балканите е у нас. "Бугарска география" казали, демек тъпа лъжа. Наложило се да гледат картата. Не знаели, че Балкан е планина в България (на която е именуван полуостровът) и т.н.

И да се върнем на въпроса - само аз ли не съм научил как се развиват разногласията ни с Европа и САЩ по спора с бившата юго-република? Тих фронт ли има или тихо примирение е овладяло нашия премиер ББ? За малолетната външна министърка и тежкия военен министър да не говорим. Първата е заета да гони руски шпиони, а вторият чезне в спомени за мръсния Коминтерн и долния Георги Димитров.

И нашите десни и психо-десни колеги от блог.бг, и от тях нищо не се чува за разногласията с възлюбления Запад. С тия нови съюзници, първата работа на които беше да ни РАЗОРЪЖАТ и да ни вземат пазарите, даже вътрешния, с банковото дело, търговията и естествените монополи. А, да не забравя златните мини и ТЕЦ Марица-изток.

Коминтернът е закрит през 1943-та. 
 а Югославия през 2003-та. България е член на НАТО от 2004-та, а на Евросъюза - от 1 януари 2007-ма.

Република Северна Македония сега, ДО ДНЕС, си служи с езика на омразата срещу България. Децата в Македония ДО ДНЕС учат, че българите са татарско племе, което се е изхранвало с грабеж. И още хиляди лъжи, размесени с ЕДНА истина, че като съюзници на Хитлер сме окупирали части от Югославия и Гърция. С което Коминтернът и Георги Димитров нямат нищо общо.


 



Гласувай:
5



1. krumbelosvet - През 1980-та в Белград
19.12.2020 10:53
Търся в магазин в Белтрад кокОсово брашнО (нямаше го у нас). Продавачките се чудят. Но извиднъж избухнаха в смях "О, кОкосово брАшно (само ударението друго). Не помня как стана въпрос, че една от продавачките е македонка. Но сръбската й колежка изтърси истината "Е, шо мАкедонец, шо бУгарин...".
В магазин във Виена една продавачка нададе ухо към нас с жена ми, и каза някаква дума. Попитахме сръбкиня ли е. Момичето леко се засегна. "Се това питат. Бугарка сам". Оказа се от югославска Македония...
Някакъв чужд писател беше писал, че македонският език е български, написан на сръбска пишеща машина. Ми то това си е БУКВАЛНО верно. С малко допълнение. Не само машината е сръбска, но и шефът на пишещия. И тоя шеф си е посърбявал написаното.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1955039
Постинги: 1158
Коментари: 3379
Гласове: 3574
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031