Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.11.2020 15:24 - 7-ми ноември, научно-техническата революция и гибелта на белия човек (пази Боже)
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 574 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 08.11.2020 11:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Спор няма - 7-ми ноември загуби научно-техническата надпревара, с важни изключения, но изключения
Веднага трябва да уточним, че Съюзът намали изоставането на царска Русия от Запада.

Да припомним, че Ленин опроверга веруюто на „материалистите” - „битието определя съзнанието”, но не забеляза това, или поне не го каза. Три думи казани навреме и на място, подчиниха безкрайната империя на едно микроскопично но ОРГАНИЗИРАНО малцинство, наречено "болшевики" - "Власт советам, земля крестянам, мир народам."

Споменамвал съм в блога още, че у Маркс е зародишът на съветските мъки с научно-техническия прогрес – недооценката на ЛИЧНОСТТА в научно-техническото творчество. Тоя ОСНОВЕН проблем, Маркс (юрист, все пак) изчерпва с думите „винаги се намира някой да изобрети нужното” (цитирам по памет). И до край остана тайна за идеолозите на социализма ЗАЩО при капиталистите прогресът върви автоматично, а при тях – насила, с отделни успехи, но винаги в ДОГОНВАЩА ПОЗИЦИЯ, с отделни изключения. 

Конкретният СЪВЕТСКИ социализъм има едно противоречие, ОГЛЕДАЛНО-симетрично на разкритото от Маркс противоречие на капитализма „между обществения характер на производството и частното присвояване”. Това е противоречието между ЛИЧНИЯ характер на интелекта и ОБЩЕСТВЕНАТА собственост на средствата за производство. ПЛАНОВОТО СТОПАНСТВО нямаше как КОНКРЕТНО да планира прогреса. Той е високо ефективен ПОСТФАКТУМ и средно-статистически, но носи РИСКОВЕ и множество проблеми във всеки конкретен случай. Тия рискове и проблеми СОБСТВЕНИКЪТ поема за своя сметка и ако сгреши си плаща или фалира, а ако не сгреши печели МНОГО ПОВЕЧЕ от конкуренцията. От което ОБЩЕСТВОТО И ДЪРЖАВАТА ПЕЧЕЛЯТ!

Социалистическият директор НЯМА ПРАВО на такъв риск, нито би спечелил особено при успех. Изобретателят обикновено е НИСКО ПЛАТЕН като почти всички интелигенти, но ако иска да види идеята си реализирана, трябва да инвестира ЛИЧЕН ТРУД и СТРЕС, срещу МАЛЪК ПРОЦЕНТ от печалбата при успех и загуба на престиж и доверие при неуспех, може и по чужда вина. Цяло чудо е, че при тия условия все пак се намираха хора да творят прогрес.

И още едни тежки окови носеше Съюзът. Той излезе от ВСВ като победител, но и като НАЙ-РАЗРУШЕНАТА страна в историята, С избити мъже в най-цветуща възраст. А САЩ излезнаха от войната събрали златото на света, непокътнати от разрушения. Студената Война беше започнала ПРЕДИ ДА ЗАВЪРШИ Втората Световна. И от позицията на своето богатство и сила, Щатите наложиха НАДПРЕВАРА ВЪВ ВЪОРЪЖАВАНЕТО. (Един колега изтъква, че Германия е била по-разрушена. Може би, но със значително ПО-МАЛКО ЖЕРТВИ. И след войната ФРГ е подпомаган СЪЮЗНИК на богатите САЩ, ОСВОБОДЕН ОТ ВОЕННИ РАЗХОДИ, а СССР е в студена война със САЩ и в икономическа изолация.)

Обруленият Съюз трябваше да харчи за война колкото цветуща Америка. И ИЗТОЩЕНИЕТО МУ СТАНА Х Р О Н И Ч Н О до самия му край. Всичко освен въоръженията беше пожертвано. Атомът, ракетите и самолетите, подводниците, танковете и оръдията ИЗЯДОХА не само маслото, но изядоха количеството и КАЧЕСТВОТО на колите, телевизорите, пералните, ютиите. Това беше златен шанс за Гласът на Америка, който спечели умовете на част от гражданите на соц страните, особено католиците. И до днес психо-десните блогери ни навират в очите като "съкрушителен аргумент" против социализма това ярко превъзходство на ЦИВИЛНАТА техника на запада.

И ето, делото на Октомври погина. "Дребно камъче" обърна гигантската военна машина на СССР без тя да пукне поне с едно пещовче - САЩ гръмнаха с електромагнитен импулс Чернобил, заслепиха (пак електро-магнитно) съветската ПВО, едно немско самолетче кацна на Червения площад за да докаже, че СССР НЯМА ПВО, и Горби капитулира панически. И се предаде без бой.

И сега тържествува делото на ГЛОБАЛ-ЛИБЕРАСТИЯТА. И с бързи крачки върви УНИЩОЖЕНИЕТО на Европа и на белия човек изобщо, и най-бързо - нашето унищожение.


Откак погина "Империята на злото", злото превзе света. Май ДРУГА е била империята на злото.



Гласувай:
4



1. krumbelosvet - Накрая СССР все пак загина от изоставането си във ВОЕННАТА технология - електромагнитното оръжие.
10.12.2020 23:59
.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1981585
Постинги: 1164
Коментари: 3402
Гласове: 3578
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930