Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.10.2020 09:20 - Еретичен дисонанс. За стария пожарникар добра дума кажете.
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 614 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 28.10.2020 07:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Колко души в България са завършили УНИВЕРСИТЕТА на близо 20 години в изпълнителната власт и 11 от тях като премиер?

И ББ доказа, че може да се учи. Най-големият му враг, Радев, го призна - "ББ е опитен политик".

Той може да каже на френския президент "бон жоар", но НИКОГА не е губил ЗДРАВИЯ СИ РАЗУМ.

Но всичко това НЯМА ЗНАЧЕНИЕ.

Я да помислим КОЙ може да го смени?

- Корнелия Нинова за толкова години показа само едно - може да се кара от трибуната на НС.

- Слави е аналфабет в държавните дела. Мисли да оправи държавата като осъществи ИДИОТСКИЯ си рифиренДУМ-БУМ-ШУМ без УМ. Но пък рифирендумът го съчини и подкрепя екип от СЦЕНАРИСТИ, които всеки ден се оси.ат като телевизионери. При което показват "пълно отсъствие на всяко присъствие", по крилатите думи на Вазов. И Слави се ос.а като сабственик на ТВ. Май квото беше припечелил от БТВ и концерти, потъна "като вода в къртичина", както казва народът. Но се мисли готов за ПРЕМИЕР.!!!

Но ВНИМАНИЕ.!!! Ако някой е решил БЪРЗО да умори България, ще му излезе евтино да финансира ФАЛИРАЛИЯ щоумен и да му спечели изборите с ПРОВЕРЕНИТЕ, БЕЗОТКАЗНИ ИЗБОРНИ Т Е Х Н О Л О Г И Й.

За тия технологий споменаваше бившият президент Първанов, който не случайно спечели два мандата и преди това инсталира Станишев начело на БСП. Което е ДОКАЗАТЕЛСТВО, че Първанов ЗНАЕ КОИ СА ГОСПОДАРИТЕ, които после инсталираха  СЪЩАТА Н У Л А на върха на ПЕС.

Останалите кандидати не заслужават обсъждане, освен ЕДНО. ВСЕКИ от тях може да изиграе ролята ДА ЗАКРИЕ окончателно БЪЛГАРИЯ, ако го поемат и ръководят споменатите Господари.

Такъв-онакъв, ББ стана НАЦИОНАЛЕН КАПИТАЛ.
Евтино ли ни беше да се учи близо 20 години за наша сметка? А че МОЖЕ да се учи е ФАКТ. И ква ни е сметката, да дойде некой, който тепърва ще започне да се учи?

Има според мене ЕДИН мъж с опит и авторитет, който е ГОТОВ да управлява държава. Костадин Паскалев от Благоевград. Но ако по някакво чудо го изберем, ще бъде свален с позор от СЪЩИТЕ, които свалиха с позор Жан Виденов. (Ако не стане не,кво чудо, но чудесата са РЕДКИ събития.)

Да припомня накратко
 : 

Жан беше платил ДВА МИЛИАРДА ДОЛАРА външен дълг, и очакваше ДОГОВОРЕН милиард от МВФ, за да върже бюджета. МВФ му постави НЕЗАКОННО  Н О В И условия - да не подпомага промишлеността. Жан наивно не се съгласи, като разчиташе на ДОГОВОРА. Но траншът не дойде, БНБ остана без долари и цената им тръгна нагоре. Жан беше се опънал нещо и на Русия, затова отиде в Китай за заем. Но Китай не щя да се бори с МВФ за чужди дертове. После и цените на стоките скочиха, след тях заплатите с опасно ЗАКЪСНЕНИЕ. И стана ХИПЕРИНФЛАЦИЯТА, и гладът, и хлебната криза (естествено, като продадат хляба, хлебарите нямаше да могат да купят ново брашно, и те стиснаха запасите). Дойдоха и бунтовете, и накрая дойдоха в София 10000 СДС-ари от цялата страна, и един самосвал стовари камъни пред НС, необходими за планирания ЩУРМ. И трима американски граждани бяха заловени в хотела срещу НС с радиостанция настроена на полицейски вълни. А тогава хубавото Наде, звезда на СДС, беше казало "Ние знаем какво прави полицията"...

Доказателство за ролята на МВФ?  А Б С О Л Ю Т Н О Т О :

Отиде си Жан, дойде Софиянски, дойде спреният транш, и хиперинфлацията свърши без икономиката да мръдне малкият си пръст. Дойде и хлябът, и спокойствието.

Но, НО, Н
 О :

И днес йощ в Българ,я
Щом избори има
Спомня седесаря
Виденова зима,
Спомня и повтаря,
Кото някой ек
вече четвърт век.
Като ек повтаря
пердю-седесаря,
Че левите пак
Това ще направят
Друго няма как.

И е прав седесарят, и г-н Колев необутия, който е турил един палец на постинга.
Само дето НЕ, Н
 Е  Виденов направи катастрофата, а МВФ, т.е. Уолстрийт.
И всеки момент може да я повтори тая катастрофа.

Някой паметлив читател може да е забелязал, че това е ВТОРО ИЗДАНИЕ с малка променено заглавие на постинг от месец май. Плюс следното ПП.

ПП: Мисля си, че ББ е малко повече от мутра. Колко малко, не знам.
Това, че е ИЗБИРАЕМ и РОДЕН популист, го забеляза първи Симеон. И го използва ДВА ПЪТИ да печели гласове на избори. После ББ отказваше мандата. Стигаше му да е Главен Секретар на МВР. Но дойде Румен Петков и го изгони, а ББ НЕ МОЖЕШЕ да се върне на улицата, защото кой там ще има доверие на бивш главен секретар? И трябваше да се ПРЕХРАНВА с ИЗБОРНИ ДЛЪЖНОСТИ. Така го хареса Меркел и ЕНП, приеха го, изгониха за измислена корупция Тройната коалиция, и го инсталираха ПРЕМИЕР. И го подкрепят до днес, заедно със САЩ. Той е в капан. Не може да се пусне от хорото, щото ще го разкъсат. Има кой.

Жал ми е да гледам, как тоя БИВШ мачо се умилква и на Ердоган, и на Путин, и на Тръмп, и е жалък, защото какъв може да е премиерът на държава БЕЗ АРМИЯ и без ИКОНОМИКА? А НЕ ТОЙ затри армията и икономиката. ПРЕДИ НЕГО ни ги затриха новите "съюзници", с което ДОКАЗАХА, че не ни броят за съюзници, а за ПЛЕННИЦИ.!!!

Такъв-онакъв, ББ ни спаси засега от мигрантите. Със срамна отстъпка пред Ердоган. Но отстъпката на цар БорисІІІ пред Хитлер по-малка ли беше? А кво до прави? Велик комплимент за ББ е, че гърците си направиха труда да издадат в негова чест и с неговия образ "Бай Ганю" на Алеко. От ЗАВИСТ, че мигрантите нападнаха само тях.

Мисля си още, че той много вероятно е потомък на Крали Марко. Същият мачо-самохвалко, любимец на народа като виден бабаит (и васал на султана). Щото историята за "Три синджира роби" е разказана от самия Марко пред "софийските кметьове" според известната шопска песен. Може Марко наистина да е спасил някой нещастник, воден за продан от турски хлапетий. Но в разказа му стават "три синджира роби". Щото трябвало да се оправдае защо е закъснял за черква толкова, че народът се разотишъл.

Само кметьовете останали на църковния площад (може би днешната Света Неделя). И като го видели отдалече на коня, предположили ПО НАВИК "Ете иде Марко пияница". Но народният герой толкова добре е разказал за трите синджира, че кметьовете казали в един глас "Хвала тебе, Марко кралевики! Къде одиш, се работа вършиш. И сега на черква пошъл, в черква пошъл, па работа свършил".
И ББ като Марко умее да разкаже в своя полза.
Даже съм си мислил, дали ЦвЦв не носи от Америка супер-хапчета за ораторска креативност и УСЛУЖЛИВА памет...



Гласувай:
5



1. morskipesni - Сега веке Боко и "по желание" да се махне не може.
19.10.2020 12:51
Не се знае дали следващата Тиква ще върши в "правоверния" път. Кошмар за кукловодите- но все някога трябва да свърши.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1970774
Постинги: 1163
Коментари: 3398
Гласове: 3577
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930