Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.08.2020 11:27 - На Белоруския фронт - цветна революция от ново поколение
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1161 Коментари: 7 Гласове:
5

Последна промяна: 19.08.2020 12:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Не остана капка съмнение.

Полша и Прибалтика с радост са поели риска да станат "ракетно (ядрено) месо", за да се приложи НОВО ПОКОЛЕНИЕ ТЕХНОЛОГИЯ на известните цветни революции.

Известно е кой държи ноу-хау на цветните революции и от десетината опита до сега, САМО ЕДИН е неуспешен - Китай (засега). Русия падна безславно при Горби и Елцин, и неочаквано възкръсна с лошия, долния (за враговете), мръсния Путин.

Преди да бъдат задушени силите на реда с маса "демонстранти" (и нужния брой командоси), да бъдат изтърбушени правителствените сгради и обесен Лукашенко, ТВ показва усмихнати хубави жени с цветя, развети БЯЛО-ЧЕРВЕНИ знамена (цветовете на Полша), афиши "аз съм литовец" и т.н.

САЩ щедро показват на Полша и Прибалтика МОРКОВА на тяхното историческо величие - Жеч Пополита от 16-ти век. Събудена е мечтата за "държава от Балтика до Черно море". И за кураж на вярното кученце, господарите им предислоцират от Германия няколко хиляди американски командоси.

Тоя път е в ход ОСОБЕНО ДЪЛГА ПОРЕДИЦА от ходове, подготвящи победата. Първо Лукашенко беше подведен да не вярва на предупреждунията на Русия за надвисваща опасност. Внушено му беше, че Путин иска да обезличи Беларус, да я присъедини. А неговото положение, основано на РЕАЛНИ УСПЕХИ В ИКОНОМИКАТА, изглеждаше непоклатимо. И Лукашенко реши да се озъби на Русия и да спечели от сътрудничество със Запада. Както Украина, преди да се превърне в една голяма кървава рана, деиндустриализирана и ПРОДАВАЩА ЗЕМЯТА СИ...

Сега Лукашенко се е усетил и търси подкрепа от Русия, но може би е късно. Ако се наложи Русия да защитава с оръжие свои НЕЗАМЕНИМИ военни обекти в Беларус, замирисва на Афганистан.

Започва война на СПЕЦИАЛНИТЕ СЛУЖБИ, от неизгодни за Русия изходни позиции.



Гласувай:
6



1. morskipesni - Сметката е без кръчмаря.
19.08.2020 11:34
САЩ са пред разпад- остава само наглата им ВОЕНЩИНА, липсва ГРАЖДАНСТВЕНОСТ. А какво ОЩЕ иде, абсолютно никой не знае.
цитирай
2. krumbelosvet - Русия губи заради... марксизъм?
20.08.2020 07:32
Русия, както и ние, винаги е имала силно разузнаване. Но нали според Маркс, кратко казано, "битието определя съзнанието", от тоя принцип и разузнаването, както и държавната грижа въобще, са насочени главно към битието, към икономиката и оръжията.
Например СССР имаше в Афганистан силни позиции, наследени от царска Русия. И свой човек за президент. Но се случил талантлив американски резидент, който подкопал вековното статукво чрез исляма. Съюзът късно се усеща и Брежнев прави злополучната крачка - изпраща войски. Но Щатите вече имат СВОИ ХОРА там и им пращат оръжие, и противосамолетни ракети в т.ч. ЕДИН РЕЗИДЕНТ победи с таланта си вековни традиции и могъщи армии.
Тия дни попаднах на руска ТВ, където се обсъждаше кризата в Беларус. Мнения мното, но един от участниците се афишира като марксист и като такъв каза, че да, там отдавна работят полска и американска пропаганда, и разузнаването им, но те не биха успели без грешките на Лукашенко. Това е пораженска мисъл. Лесно се намират грешки ПОСТФАКТУМ. (А народът казва "Обърне ли се колата, пътища много") В Русия просто са си мислели, че понеже икономиката на Беларус върви добре, особено в сравнение с Украина и Прибалтика, диверсиите и пропагандата са второстепенен въпрос. И изведнъж се оказа, че НЕ СА второстепенни. Каква изненада. Защото битието си е битие, но "в начале би слово", т.е. МИСЪЛ, план, който ако е изобретателно направен, прави чудеса. Особено ако е насочен към РАЗРУШЕНИЕ, което винаги става по-лесно от изграждането. И американското ноу-хау за цветни революции СРИНА всички свои жертви (без Китай). И Полша срина в т.ч., която според самия Лех Валенса е изгубила в "прехода" ПОЛОВИНАТА си икономика. Е, ние загубихме 80%...
цитирай
3. morskipesni - Просто марксизмът излезе от мода. Както и либерализмът.
20.08.2020 09:58
Сега който се новоориентира идеологически (разказвач на приказки), той ще натовари каруцата.
цитирай
4. krumbelosvet - Маркс е казвал, че НЕ е марксист.
20.08.2020 13:20
Маркс е казвал, че НЕ е марксист. В тая шега има истина. Той не е последовател на доктрина, а ИЗСЛЕДОВАТЕЛ. И не може да излизне от мода това което е открил със строг научен анализ. Причините за цикличните кризи на "свръхпроизводство" например и НЕИЗБЕЖНОСТТА на тия кризи ДО ДНЕС. Но ХИПОТЕЗИТЕ му не се потвърдиха - за неизбежната пролетарска революция, диктатурата на пролетариата и даже за... общност върху жените. Както и пренебрегването на националния въпрос, религията и най-важно - ролята на техническия прогрес, който се оказа НАЙ-ВАЖНАТА движеща сила на икономиката...
цитирай
5. krumbelosvet - Русия губи информационната война
22.08.2020 21:35
Сега Русия отстъпва в информационната война повече, отколкото през лятото и есента на 1941-ва отстъпва на Хитлеровия блицкриг. И главната причина като че е изоставането в ЛУКАВСТВОТО. Лукавството НЕ Е между типичните пороци на русите. На това поле има ДРУГИ фаворити. По-конкретно - в специален пост за лукавството на ВРАГОВЕТЕ на Русия, пред което русите често са безпомощни.
цитирай
6. krumbelosvet - Цветни революции и Вартоломееви нощи. И дни вартоломееви.
24.08.2020 23:46
Полският папа Йоан Павел ІІ, беше избран за да може Полша, чрез цветна революция, да "повлече крак" за краха на социализма в Европа. И цветната революция в Украина имаше католическа закваска, и сега в Беларус. Украинската цветна революция не отстъпи по жестокост на Вартоломеевата нощ. На Майдана имаше ОСЛЕПЕН полицай, на който никой не помогна, снимаха го. А в Одеса бяха изгорени ЖИВИ РУСНАЦИ-кореняци, в дома на профсъюзите, и едно украинско "патриотче" стреляше с пистолет ПРЕД ОЧИТЕ НА ПОЛИЦИЯТА (и пред очите на "Европа") по хората, които се опитваха да се спасят от огъня. И руският език беше практически забранен, което предизвика бунта на Донецк и Луганск, и там за МНОГО вартоломееви нощи и дни загинаха много повече цивилни граждани и ДЕЦА, отколкото през средновековната Вартоломеева нощ, ПАК ПРЕД ОЧИТЕ НА "ЕВРОПА" и задокеанската "империя на доброто". И сега католиците правят живи вериги по границата на Беларус, в Полша и Прибалтика, и протестиращите ВЪТРЕ в Беларус никой не казва, че са основно КАТОЛИЦИ. А една дама-премиер на Украина, с диадема от плитки, казваше за русите, че "тия същества трябва да бъдат горени с ядрени бомби". И нито един глас в "Европа" не възропта срещу тоя дамски садизъм. Европа робиня ли беше на Хитлер или съучастник? А ние наивно вярвахме в една ДРУГА Европа. Европа на Възраждането, просвещението, хуманизма, изкуството, великата литература... НЯМА я тая Европа. Поробена, в мозъчна смърт или умираща бездетна?
цитирай
7. krumbelosvet - Относно лукавството
26.08.2020 13:58
Русия и глъбините на лукавството в цветните революции, Русия, вечно изненадана от лукавството и от новите технологии. Как ли я има още? Как ли?
Може би геният Бисмарк не на шега съветва ДА НЕ СЕ ВОЮВА с Русия. Той казава, че тя винаги може да отговори с неочаквана... глупост. Глупост ли? Тайни и неведоми са пътищата Господни. Май Бог обича да посрамва лукавите, като даде победа на простодушните.
Нашият народ казва "Кой (х)итрува, не струва"!
Но се случва който НЕ хитрува, да носи вода на хитрия. До време.
И се случва, когато стане въпрос на живот и смърт, простодушните да победят лукавите, макар и по-технологични и организирани...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1979939
Постинги: 1164
Коментари: 3402
Гласове: 3578
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930