Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.06.2020 08:24 - Югославският синдром на Джокович-баща
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1548 Коментари: 6 Гласове:
7

Последна промяна: 29.06.2020 22:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Далечни корени има тоя югославски синдром.

Да не започваме оттам, че при османското завоевание на Балканите, сърбите не се бият като нас за всяка крепост. След което победените ги изколват, по древен СВЕТОВЕН обичай, както в Търново е изклана цялата българска аристокрация.

(ГОЛЯМА СКОБА. "Преклонена главичка сабя не сече", не е българска пословица и "народопсихология", НАПРОТИВ, а е древна СВЕТОВНА  П Р А К Т И К А. Завоевателят предлага на защитниците на укрепения град да се предадат, иначе - клане до крак. И сърбите дават последно сражение на Косово ПОЛЕ, поле, а не град, след което се предават и стават ВАСАЛИ на султана. С Крали Марко барабар. Щото не е българин Кали Марко. Ако беше, немаше да е "кралевити", ние нямаме крал. И управляват цяло Софийско в името на Султана. И може би ББ е потомък на самия Марко Кралевити - бабаит, самохвалко и народен любимец, но това е друга тема и наскоро писах нещичко по нея.
А братята албанци не само се предават, но и стават от християни мюсюлмани.
А ние, които НЕ сме се предавали и НЕ сме се потурчили (с малки изключения), говорим за покорна "народопсихология" и "преклонена главичка"!!!!!)

Малко е писано у нас за това, че след УДИВИЛИЯ ЕВРОПА щурм на Одринската крепост, строена от ПРУСКИ (баш-германски) инженери и "непревземаема", та след ПРЕВЗЕМАНЕТО на тая крепост през Балканската война, 

ЦЯЛА ЕВРОПА ОБСЪЖДА ДАЛИ БЪЛГАРИТЕ ЩЕ ПРЕВЗЕМАТ КОНСТАНТИНОПОЛ.!!!!!

За наша беда го обсъжда, защото Фердинанд се съблазнява от мечтата да сложи Константиновата корона в черквата Света София в Стамбул. НЕГРАМОТНА МЕЧТА.

Защо неграмотна мечта?

Нашите достойни генерали поемат ОПРАВДАН РИСК в началото на войната. Почти 100% мобилизация. Пред очите на всички ние оставаме без стратегически резерв! Никоя друга страна не го прави, най-малко Турция - тя няма пари за това. Рискът се оправдава, ние печелим ТОЛКОВО СЛАВНИ БИТКИ, че съседите неволно повярват в нашата БОЖИЯ БЛАГОСЛОВИЯ и ни предлагат чудесни условия - излаз на Бяло Море, линията Мидия-Енос и голяма част от Македония. И тук става белята. Увлечени от блясъка на Кобурга, нашите генерали забравят ЕЛЕМЕНТАРНАТА ПРЕДПАЗЛИВОСТ и ние ИСКАМЕ ВСИЧКО, и Ц Я Л А Македония. Няма начин. Не само съседите и Европа, И РУСИЯ НЯМА ИНТЕРЕС от НОВА ИМПЕРИЯ  на Босфора. Това ПРОСТО НЕЩО един ДЪРЖАВНИК е бил длъжен да предвиди. Но Фердинанд не е такъв.

Останллото е известно. ПЪЛНО ПОРАЖЕНИЕ  от ВСИЧКИ съседи, и от НЕВОЮВАЛАТА  Румъния в т.ч.

И за да не се повтарят такива опасности от страна на България, Европа прилага прастарото правило описано от Макиавели, да се помогне на ВТОРИЯ по сила, и създава на Балканите ПРОТИВОВЕС на България в лицето на Сърбия и по-късно Югославия. Последната обединява ВРАЖДУВАЩИ СЪСЕДИ, сдобрени от грижливо провеждана от Европа АНТИБЪЛГАРСКА ПРОПАГАНДА. На тая пропаганда се крепеше Югославия, а след ВСВ и на авторитета на Тито, също ОПАСЕН БЪЛГАРОФОБ.

И стигнахме до изцепката на Джокович-баща за вината на Григор Димитров. Тая изцепка използва МОЩНИ стари пластове БЪЛГАРОФОБИЯ от бивша Югославия. Но в Европа вече е по-прясна ЮГОФОБИЯТА. И бащината защите на сгрешилия син, май ще остане глас в пустиня.

Да благодарим за тъпата изцепка, която даде повод да си припомним ВАЖНИ НЕЩА ОТ СЛАВНАТА НИ ИСТОРИЯ. Повече трагична отколкото славна.



Гласувай:
8


Вълнообразно


1. krumbelosvet - Султанският ВАСАЛ Марко Кралевити.
26.06.2020 08:56
Има защо ДА СИ МИСЛЯ, че ББ е потомък на... Крали Марко. Който е бил ВАСАЛ на Султана, а НЕ на сваления цар Шишман. Но, но, Н О си е спечелил името на НАРОДЕН ГЕРОЙ и ОСВОБОДИТЕЛ на "три синджира роби". Тая история е разказана ОТ САМИЯ НЕГО (според шопската народна песен):
След като Марко е ЗАКЪСНЯЛ ЗА ЦЪРКОВНА СЛУЖБА и преди да разкаже историята с която се оправдава, "софийските кметьове" (това трябва да са общинарите), като го забелязват на хоризонта, предполагат очевидно ОТ ОПИТ - "Ете, иде Марко ПИЯНИЦА". Но Марко разказва за подвига си така цветисто (леле мале, същински ББ), че кметьовете в един глас възкликват:
- Хвала тебе, Марко Кралевики, къде одиш, се работа вършиш, и сега на черква пошъл, в черква пошъл, па работа свършил.
А Марко може НАИСТИНА да е отървал от поробване някой нещастник, воден от турски хлапетии. Щото "три синджира робе" имат съответната охрана, с която САМ ЧОВЕК не може да се справи, даже да му е имато Марко и да е рода на "крал"-васал.
цитирай
2. vaquero - krumbelosvet,
26.06.2020 10:40
Кобургите са проклятие за България.
цитирай
3. krumbelosvet - Поне за Фердинанд е ТАКА.
26.06.2020 11:01
Борис носи тежкото наследство и ДАЖЕ ФИЗИЧЕСКИ не прилича на Фердю.
А Симеон и в момента е в немилост пред каубоите и техните ЕЗДАЧИ, както баща му пред Хитлер.
Помните ли знаменитите кино-кадри, как в Германия и Борис през няколко секунди сваля бомбе за поздрав, ЗА ДА НЕ ВДИГА РЪКА за "хайл Хитлер"?
цитирай
4. krumbelosvet - Минусът е на гергер
26.06.2020 14:33
Оти? Пуца от засада по българите.
цитирай
5. freeoldmen - Бай Круме, нежелан съвет от мен.
26.06.2020 23:49
Моля те, не ползвай главни букви да подчертаеш смисъла.
Това се ползва само в ограничени случаи в Нета, иначе означава крещене.
Не е добре, дано да ме разбереш правилно.
Иначе, за разсъжденията ти за елементарната предпазливост в онези години мога само да ти сваля шапка.
Но начинът на изказване е важен. Поне за мен.
цитирай
6. krumbelosvet - Благодаря, freeoldmen
27.06.2020 04:18
Благодаря за искреното мнение, НЕлишено от основания.
Знам, че прескачам традицията, ако не мярката. Но.
НО живеем в изключително време. Изчезва Европа, а ние изчезване най-бързо. И това, пази Боже, всеки ден става все по-необратимо! Как да не крещиш. Още повече, че великият Пулицър съветва така весникарите - да крещят като човек с нож забит в гърлото!
Няма да забравя мнението ви. Но случайно ли е, че сте първият който го казва? Важно е как тоя ИЗВЪНРЕДЕН стил се приема СТАТИСТИЧЕСКИ. Не е лесно да узная това.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1956014
Постинги: 1158
Коментари: 3379
Гласове: 3574
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031