Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2020 10:53 - Моля, има ли в с.Правец кореняци с Кобургски нос?
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1771 Коментари: 5 Гласове:
4

Последна промяна: 09.07.2020 06:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Бай Тошо ИМАШЕ кобургски нос и плешивост. Да не обяснявам връзката.

Живков (1911-1998) не е бил просто работник, а работническа АРИСТОКРАЦИЯ, ПЕЧАТАР, КВАЛИФИЦИРАН човек. Имал е културни интереси и е участвал в любителски театрални представления. И се жени преди 9-ти за ЛЕКАРКА!!! А аз например, инженер, се ожених първо за гимназистка. Кой е по-прос от двама ни?

Главният полицай на България преди 9-ти, гениалният Гешев (на когото дължа живота си, но това е друга история), тоя Гешев може да е знаел нещичко за младия Тодор, щото го пуска тихо от арест. Теодор е гръцко име и означава "Дар от Бога". Българският аналог е Божидар. Какво по-подходящо име за един Кобург от народа?

Чудесни вицове имаше за него. Той ги е колекционирал и е обичал да ги разказва. Около 1980-та бях на връх Ботев и се заговорихме с хора от персонала. Казаха, че при срещите на отряда Чавдар, доста след 9-ти, са отсядали там. Бай Тошо бил ДУША НА КОМПАНИЯТА до зори. Не пиел. Лафовете му нямали край. Веселба. Бил е здрав и с ведър дух.

Той май е една ГРЕШКА на Съюза, който е имал силно влияние при избор на нашето държавно и партийно ръководство. По онова време в Партията има хора по-образовани, опитни и обаятелни от Живков. Но той освен СЕРИОЗЕН и схватлив изглежда по-сив и сговорчив, с което печели подкрепата на Кремъл. Но по-късно се видя, че умее да защити законните интереси на България.

(Така САЩ сбъркаха с Путин като го харесаха за наследник на любимите им Горби и Елцин.)

Но тук искам да наблегна на друго.

Понеже откакто имаме нови съюзници работите ни вървят РАЧЕШКИ, влюбените в тия съюзници постоянно обвиняват... комунистите. Те продължавали да управляват и ББ бил продължение на Живков. Те не виждат (любовта е сляпа), че Брюксел издигна ББ и вече 11 години го подкрепя безусловно заедно със САЩ.

А аз си мисля, и има защо, че ББ е потомък на... Крали Марко. Който е бил ВАСАЛ на Султана, а НЕ на сваления цар Шишман. Но, но, Н О си е спечелил името на НАРОДЕН ГЕРОЙ и ОСВОБОДИТЕЛ на "три синджира роби". Тая история е разказана ОТ САМИЯ НЕГО (според шопската народна песен):

След като Марко е ЗАКЪСНЯЛ ЗА ЦЪРКОВНА СЛУЖБА и преди да разкаже историята с която се оправдава, "софийските кметьове" (това трябва да са общинарите), като го забелязват на хоризонта, предполагат очевидно ОТ ОПИТ - "Ете, иде Марко ПИЯНИЦА". Но Марко разказва за подвига си така цветисто (леле мале, същински ББ), че кметьовете в един глас възкликват:
- Хвала тебе, Марко Кралевики, къде одиш, се работа вършиш, и сега на черква пошъл, в черква пошъл, па работа свършил.

Те това е. Не така, онака.

А бай Тошо си беше един народен Кобург. И великият Дьо Гол, президент, аристократ, герой на Съпротивата, генерал и ПОСЛЕДНИЯТ ВЕЛИК ФРАНЦУЗИН и  Е В Р О П Е Е Ц, го прие, и разговаря два часа с него, и каза за България добри думи, които НИКОЙ ФРАНЦУЗИН след него не е казвал. А в наши дни наследникат му Саркози НЕ ЩЯ ДА НАВЕДЕ ГЛАВА за орден "Стара планина" и си го тури в джоба (с право, кой го няма тоя орден, и певецът Маричков го има).

Бай Тошо НЯМАШЕ КАК да откаже Брежневските целувки, щото петролът ни идваше на цена ПО СЕБЕСТОЙНОСТ, в пъти по-ниска от международната. А той издейства веднъж да ни дадат и няколко танкера БЕЗ ПАРИ, щото ни бяха задлъжнели, а нашата икономика се задъхваше от АМБИЦИОЗНИ ИНВЕСТИЦИЙ в строежи, машини и... Н А У К А.

Десетки научни институти създаде тоя "неграмотник" с ДАЛЕЧЕН ПРИЦЕЛ. Той беше казал "Ние знаем, че тия институти още не са на нужното равнище, но след години ще бъдат"!!!!!! Колко ли от тях оцеляха след 10-ти? А Дянков пицата, пратеник на МВФ у нас, искаше да закрие БАН, щото на банановите републики не се полагат академий.


Боже Господи, какви идеи у простия Бай Тошо. Народният Кобург, май по-горе от аристократи, царе и президенти, наши и чужди...

Той ОТДАЛЕЧЕ надуши, че Съюзът замирисва на гнило. И каза публично, че тая перестройка заслужава името на един български град. Дали са се сетили русите, че става дума за Батак? Турска дума за кално място, тресавище, блато, мочур, а преносно - занемарена работа, нечестна работа. Ох, не мина без кланета в Русия, пази Боже.

И с Горби, тоя дърдорко, НЕ СЕ ПОНАСЯХА взаимно. Тежка роля при нашата ИКОНОМИЧЕСКА и всякаква зависимост (сега е по-голяма, от новите "съюзници").  По това време той каза на знаменития Франц Йозеф Щраус, върл антикомунист и премиер на Бавария "Що не ни осиновите, ха, ха , ха". Бяха приятели, Тато го е водил на лов и уви, Щраус умира след такъв лов. Иначе след "промените" можеше да имаме по-добра съдба...



Гласувай:
6


Вълнообразно


1. krumbelosvet - Не издържах
18.06.2020 11:56
Не издържах да не се похваля с гениалния полицай преди 9-ти Гешев.
Баща ми, 31 годишен с дете на 2 годинки, попада в затвора през 1941-ва по Закона за защита на държавата. Участвал в опит за стачка и сблъсък с полицията в държавното предприятие "Гарови строежи". А вуйчото на майка ми има баджанак военен прокурор. Той се обажда на Гешев "Абе има при вас един наш човек, младеж, за дребна работа, освободи го ако може". И Баща ми изхвръква от затвора. И след положеното време се раждам аз, по никое ВОЕННО време, 1942-ра.
цитирай
2. apostapostoloff - То всичко хубаво, ама
18.06.2020 15:52
догодина Борисов пак ще спечели изборите. От воле. Като момченце. Ко праим тогиз? Хапем се по гъза.

P.S. Личи си и до днес, че си от работническо семейство, т. е. полуинтелигент от московско- ориенталски тип.

Щраус не умря след лов с Живков. Щраус беше любител- летец и по време на полет се разхерметизира пилотската му кабина. Точно това го вкара в гроба- техническа неизправност.
цитирай
3. krumbelosvet - Сещам се за два най-кратки от безбройните вицове:
18.06.2020 16:36
1. Какъв нелегален е бил бай Тошо? Криел се, но никой не го търсел.
2. Имаше знаменити кино-кадри, как младият Живков на 9-ти се ръкува в София с партизаните. Трябвало да има надпис "Тодор Живков се запознава с партизаните".
цитирай
4. krumbelosvet - Не изтрих неуместен комент на Апоапоффф,
18.06.2020 16:42
Не изтрих неуместен комент на Апоапоффф, защото той поправя една грешка, която взех от уикипедия.
ЩРАУС не е умрял веднага след лова, а малко по-късно, при пилотиране на личния му самолет.
Трябва да благодаря на Апоффф и за друго. Неговият коментар ДОКАЗВА, че не е намерил нищо невярно ПО СЪЩЕСТВО!!! Тия антикоми и ру-фоби, колко често влизат като хитрата сврака с двата крака (в капана)!!! С това си знаменито качество техните предци (от висок произход като Апоффф) натресоха на България Т Р И национални катастрофи. От последната я спасиха в последния момент враговете им, с "долния" произход.
цитирай
5. shtaparov - 1. Какъв нелегален е бил бай Тошо? ...
19.06.2020 08:32
krumbelosvet написа:
1. Какъв нелегален е бил бай Тошо? Криел се, но никой не го търсел.
2. Имаше знаменити кино-кадри, как младият Живков на 9-ти се ръкува в София с партизаните. Трябвало да има надпис "Тодор Живков се запознава с партизаните".

Chudesen humor- bravo!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1972746
Постинги: 1163
Коментари: 3398
Гласове: 3577
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930