Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.05.2020 11:26 - По никое време - смъртен анти-марксизъм?!?
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 732 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 04.06.2020 06:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Колегата блогер modernotorobstvo днес, малко след полунощ, е написал анти-марксическа статия, която сее СМЪРТНА ОМРАЗА. З А Т О В А си правя труда по никое време да се занимавам с Маркс. Защото дори само у ЕДИН ЧОВЕК да поникне отровното семе, той може да стане новият Ястребински убиец.

Следва без редакция уводът на статията :


Карл Маркс: наркоман пристрастен към опиума, е бил баща на 7 законни и едно незаконно дете (Фреди, плод на изнасилването на домашната им прислужница). Четири от законните умират докато са още малки, според повечето изследователи - от недохранване. Но бащата, Карл Маркс, отказва да работи и да се грижи за семейството си. По цял ден чете книги, изследва разни неща и събира материали за неговата "велика" теория. Две от трите му дъщери по късно се самоубиват, едната от които (Лора) заедно с мъжа си (френски социалист). Лора и французина-социалист са имали три деца, всички от които умират малки; след като Лора и мъжа ѝ изхарчват всички пари, които са имали, но отказващи да работят и да се прехранват, се самоубиват заедно поради липсата на смисъл на живота им.

Най-малката дъщеря, Елеанор, е емоционално осакатена за цял живот от баща си Карл Маркс. След смъртта му се жени за психопат-социалист, който изхранва за години, след което ПО НЕГОВО ПРЕДЛОЖЕНИЕ се самоубива!

Джени, третата от оцелелите три дъщери, също се жени за французин-социалист. Умира от туберкулоза на 39 г.

ТОЗИ ЧОВЕК, Маркс, е "баща" и вдъхновител на радикалните социални и икономически теории познати като "комунизъм" и "социализъм"...Помислете малко за тези неща, преди да решите, че сме твърде крайни тези от нас, които считаме комунизма и комунистите за една голяма ПАТОЛОГИЯ и/или МОРАЛНО ЗЛО, или и двете!

Следва дълго изложение в тоя дух. И мой коментар   "Нещо в ИКОНОМИКАТА НА КАПИТАЛИЗМА случайно да е открил тоа дегенерат? Коренът на ЦИКЛИЧНИТЕ КРИЗИ, например?"

Авторът злоупотребява с трагичен факт. Първо, високият интелект на евреите често е свързан с КРЪВОСМЕШЕНИЯ, от където следват болести и ранна смърт. Второ, изключително изявените личности РЯДКО оставят ЖИЗНЕНО, да не говорим за изключително поколение. Знае ли някой например, че синът на поета Пушкин участва в Освободителната Руско-турска война като генерал? Нищо не се е чуло за него, освен една банална реч пред войниците му. Родителите на Гьоте имат три починали рано деца, една дъщеря доживява 20-те и умира млада, и само Гьоте доживява старост, без да се е женил. Злополучни фамилии много, пази Боже. Което не значи, че са злодеи. Колко велики художници и учени живеят и умират в бедност и даже мизерия? Защото талантът ИСКА СВОЕТО!

Малко е известно, че Маркс се е опитвал да намери работа като... счетоводител. Отхвърлили го заради... нечетлив почерк. И аз като останах без работа на 61 понеже умря заводът, тръгнах да търся, разбира се. И забелязах, че колкото и скромен и учтив, НЕ МОГА ДА СКРИЯ своята самоувереност, натрупана в дългия жизнен път. И тя дразни работодателя... А на Маркс С ПРАВО не липсва самоувереност. Той е виждал, че открива закономерности НЕВИДИМИ за другите.

СИЛАТА НА МАРКС
е в изследването на оня капитализъм, на който е свидетел. Той например открива коренът на цикличните кризи, който "работи" до днес. Американският икономист, нобелистът Василий Леонтиев, заявява че НИКОЙ друг икономист няма толкова СБЪДНАТИ предсказания.

Но Маркс умира рано, на 65 години, и оставя папки с НЕРЕДАКТИРАНИ ЗАПИСКИ, които Енгелс подрежда, редактира и издава. Издава един НЕЗАВЪРШЕН труд. И при цялата му добросъвестност, не може да не е оставил следа в "Капиталът".

Маркс не е догматик. С присъщото му чувство за хумор заявява, че НЕ Е МАРКСИСТ. Той е ИЗСЛЕДОВАТЕЛ.

СЛАБОСТТА НА МАРКС
е в далечните предвиждания. Които НЕ СЕ СБЪДНАХА, защото капиталистите се уплашиха от примера на СССР и от възможностите на СЪЗДАДЕНАТА ОТ ТЯХ работническа класа, и смекчиха експлоатацията за сматка на БЕЗКРАЙНИТЕ ВЪЗМОЖНАСТИ които разкрива техническият прогрес и енергичната предприемчивост. Които Маркс споменава, но НЕ ИЗСЛЕДВА. И завеща тоя пропуск на поколения "марксисти".

Да, ЗАВЕЩА тоя  П Р О П У С К  на поколения "марксисти", какъвто той НЕ Е. Със съдбовни последствия поне за съветския социализъм.

Маркс не веднъж отбелязва, че обществено-вредните черти на капитализма, не са черти на хората-капиталисти. ТОЙ НЕ СЕЕ ОМРАЗА!!!! Тя пониква по-късно, в хода на класовата борба. Известно е например, че великият Хенри Форд РАЗСТРЕЛВА гладни работници търсещи работа, пред вратите на завода си. А у нас УТАЙКАТА на офицерството, произхождаща от сравнително заможни семейства, се окървави до лактите със земеделска и комунистическа кръв...

Ще завърша със спомена за един близък човек. Трудолюбив, компетентен и даже ИЗКУСЕН в не-простия земеделски "занаят" и бит. Но далече от наука и абстрактно меслене. В казармата през 1941-ва му обяснили, че комунистите искат да имат без да работят. И той, доверчива душа, не срещал жив комунист, повярвал и се възмутил до дън душа, до края на живота си при "развития социализъм". Не се смущаваше да си набере плодове от кооперативните блокове, щото "му взели земята". Колко земя? Родителите му имаха 50 декара и три деца... И като му взеха земята, какво направиха? Направиха да ражда четворно и кооператорите накрая имаха нови къщи и вили, и купуваха коли.

А какво стана след като СДС ЛИКВИДИРА едрото земеделие и върна земята в "реални граници"? Тая ДИВОТИЯ, тая дивотия уби, УБИ, У Б И земеделието в нивиците със синори от турско време. Дивотия по чужд, убийствен съвет, щото Европа има ИЗЛЕШЪК от земеделска и животинска продукция и не й трябват конкуренти, особено конкуренти с НАЙ-КАЧЕСТВЕНИТЕ и В К У С Н И произведения. Сега ядем БОКЛУЦИТЕ на Европа.

 А Европа ядеше наши домати, Съюзът пушеше наши цигари, ядеше наши зеленчукови консерви и плодове, пиеше наше вино. Арабите чакаха ТИР-овете с нашите агнета и яйца за излюпване на пилета, и не купуваха други, преди да свършат българските. Десет хиляди язовири и толкова промишлени обекти, ЗММ, Балканкар, Козлодуй настрана. Сега ядем вносни агнета, свинско, домати, ябълки и всякакви плодове, в т.ч. и мечтаните банани, които проклетите комунисти внасяха само за Нова Година. Станахме по-долни от бананова република - и банани внасяме.

Да, по-долу от бананова република - и банани внасяме.







Гласувай:
5



1. radostinalassa - Евреите имат много / 70%/ сексуални и психични проблеми
10.05.2020 12:03
Децата на Маркс са били генетично обременени. Туберкулозата е честа при смесените соеве. Климов много добре описва тези хора.
цитирай
2. krumbelosvet - Кръпки, капитализъм и социализъм
10.05.2020 12:20
Спменавал съм в блога една случка от Вазовия град Сопот. Около 1950-та, се вдигнала делегация да каже на Вълко Червенков, че другаде може и да стане ТКЗС, но в Сопот не може, защото как ще работят заедно бедни и богати, работливи и мързеливи и т.н.
Червенков ги приел и ги изслушал внимателно. И забелязал, че един от делегацията е обут в потури с кръпка. Премиерът казал "Ще направим ТКЗС, да не ходите със закърпени гащи". Съдбата ме прати да работя в Сопот 20-ина години по-късно. Нямаше ни потури, ни кръпки. Имаше нови къщи и БОДРИ граждани.
Любопитен детайл. Гробището с каменна ограда от преди 9-ти, до 10-ти задоволяваше нуждите на градчето въпреки нарасналото население. След "промените" гробището стана тясно, един кандидат-кмет от СДС обеща, че ще го разшири и изпълни обещанието си.
цитирай
3. krumbelosvet - Знаменателно в коментар 2
27.12.2020 18:31
Новото гробище на Вазовия град Сопот. Да знаеше авторът на "Новото гробище над Сливница"!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1978950
Постинги: 1164
Коментари: 3402
Гласове: 3578
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930