Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.04.2020 20:55 - Едно мнение на колегата staler СРЕЩУ маските и карантината
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1035 Коментари: 7 Гласове:
1

Последна промяна: 22.04.2020 22:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Понеже НАИСТИНА е въпрос на живот и смърт, публикувам коментар ПРОТИВ МАСКИТЕ И КАРАНТИНАТА на колегата staler, без да търся съгласието му. За краткост ще си позволя да вмъкна в скоби с тлъст шрифт възраженията си срещу аргументите на г-н staler.

9:45 - . . с цялото ми уважение. . . . . ако до ...от: staler За постинг: Думите ПРОТИВ карантината и маските, са игра със СМЪРТТА

..с цялото ми уважение.....ако до преди месец-два е имало основания някои отговорни фактори по света и у нас да се заблудят че има алтернатива или икономиката/или здравето,жертвите......... (никой не мисли за АЛТЕРНАТИВА, а за КОМПРОМИС МЕЖДУ ИКОНОМИКА И ЗДРАВЕ, още повече,че масово заболяване и СМЪРТ неизбежно ще се отразят на икономиката) то сега след като се натрупаха достат емперични (простете, емпИрични) данни и наи после взеха да слушат и мнението на компетентни ,тесни специалисти е ясно че двете ще вървят едновременно/това е в норм държави/ (Дойдохме си на думата. По отношение на вируса, ние сме ПО-КОМПЕТЕНТНИ от "нормалните държави".)........за пример-- железна карантина теоретично могат да спазват само пенсионерите/няма да се наложи все в един момент да почнат работа/но и туй щастие ще е до време,не заработи ли икономиката,пенсии йок/пенс фондове по цял свят са кух балон,похарчени са отдавна/ (кой мисли за ВЕЧНА карантина? Поне това се знае, карантината е ВРЕМЕННА, а краят ще се реши в движение, защото НИКОЙ НЕ ЗНАЕ МНОГО НЕЩА, които могат да се случат. Примерно лекарство, или обикновена НЕВЪЗМОЖНОСТ за повече ваканция.) ............ централните банки??--да,могат да печатат където съм аз, същото където е по малкия ми син,но там където е по големия ми син,няма да можете да печатите а ще трябва да вземете назаем--няма майтап,ще ги ввръщат и внуците ни (Простете, това че сме в борд е извество, но има възможност ЕЦБ да понапечати и за нас. Има и други възможности, всъщност възможностите са МНОГО, като удари ножа в кокала.) ........заблуда е ,че наи важната причина да е нисък броя починали в БГ е ранната и строга карантина,/това е само един от факторите/ (НЯМА такава заблуда, това е добре известно) .....от зап европа се завърнаха и завръщат десетки хл бачкатори и никакви бумове,взривове/па били те и локални/ не се забелязват (Напротив, започнаха да се забелязват и НЯМА КАК да не се случи)  ....да вкарат поетапно за месец -два нещата що-годе в релси, (ама то ТОВА е идеята на щабовете) да си приберат каскетите,пагоните,генералите и мутроминистрите и пр в кабинетите,защото до изборите време бол,нема нужда се абиме излишно. ("Каскетите, пагоните, генералите и мутроминистрите" са Гешев, полицаите, д-р Мутафчийски и правителството. Но като се приберат те, да не изпълзят грабежи по магазините, както вече са плъзнали в някои "нормални" държави? И да нарастнат катастрофално грабежите по селата и даже по градските домове? А аз не мога да не си спомня КОИ в България имат НЕПОНОСИМОСТ към пагони и генерали.)

С УВАЖЕНИЕ.
 
Но г-н staler не можа да ме убеди с аргументите си. Продължавам да мисля, че думите против карантината и маските, са ИГРА СЪС СМЪРТТА. Пази Боже.



Гласувай:
2



1. morskipesni - Науката на БЕЛИТЕ ХОРА опроверга "маските".
21.04.2020 21:38
Справка-истинска, 100% ДЕМОКРАТИЧНА и УМНА Швеция.
цитирай
2. staler - драги колега, извинете, но грешите ...
21.04.2020 22:00
драги колега,извинете, но грешите с сигурност в едно---по никой начин не се опитам да ви убеждавам или разубеждавам в каквото и да било..........дори в, изглежда искренното ви убеждение,че изказването на мнение ,различно от това на правителствени лица е "игра с смъртта"т..е.може да предизвика смърт,може би?тежка статия от нак и проц кодекс или каквото е там?....имам възможност да следя актуални почти всекидневни пресконференции на офиц лица и специалисти от неслучайни държави ,изпаднали в несравнимо по тежко от това в БГ положение,но мундири,силови министри,коментари за тарикати,маргинали и т.н.няма.......необходимите и умно планирани и проведени мерки са за приветствие,ето ви един въпрос с отговор/на готово/с който приключвам дискусията---кое е най удобното място от което короновирус може да зарази цяла 3км колона нищо не подозиращи автомобилисти с семействата си,чинно чакащи да преминат през някое кпп?.........гумените ръкавици на стриктно изпълняащия служ си задължения по устав,и карантинно съобразени инструкции полицай/с маска/......
цитирай
3. morskipesni - Е?
21.04.2020 22:14
Швеция чака Вашето становище!
цитирай
4. missana - Абсолютно си прав в разсъжденията си, Круме. Приветствам те!
21.04.2020 22:35
За щастие не губиш разсъдък като тези хора, които са против маските. Наистина не можем да си позволим лукса да си играем на криеница със смъртта.
цитирай
5. krumbelosvet - Колегата staler пише между другото
21.04.2020 23:48
"имам възможност да следя актуални почти всекидневни пресконференции на офиц лица и специалисти от неслучайни държави ,изпаднали в несравнимо по тежко от това в БГ положение,но мундири,силови министри,коментари за тарикати,маргинали и т.н.няма.......необходимите и умно планирани и проведени мерки са за приветствие"
Ясно
Човекът харесва ЧУЖДЕНЦИТЕ, които се оцапаха, но се оцапаха в "неслучайни" държави. И след като се оцапаха, "планират умно". Явно за Сталер е най-важно да няма омразните му униформи и министри. А това, че РОДИНАТА му не се е оцапала, не е важно.
Колега, никога не съм гласувал за ББ. Гласувах за Радев, но сега НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН с него, а с ПОЧТИ ВСИЧКИ ЛЕКАРИ, без няколко въздухари, които се правят на интересни, може би и те от омраза към униформите.
цитирай
6. krumbelosvet - Драги моряко,
21.04.2020 23:53
Не съм осведомен за Швеция.
Моля, кажете с няколко думи какво се е направило там.
цитирай
7. vmir - На чужд гръб и сто тояги са малко.
22.04.2020 20:04
Но този вирус засега се оказва безкомпромисен към повечето самонадеяни всезнайковци. Пожелавам на вярващите, че вируса ще ги подмине, да изпитат на гърба си изненадващите му способности, за да проверят интелекта и морала си.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1970012
Постинги: 1162
Коментари: 3396
Гласове: 3577
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930