Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03.2020 11:25 - Бог с нас. Да заровим топора. ЧАСТ ВТОРА.
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 626 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 09.04.2020 06:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Да спи зло под камък. За предния постинг, част първа, вече два дни не се появи НИТО ЕДНО гласуване с минус и отрицателно мнение. Това  р я д к о за политически текст явление, е знак и ЗАЛОГ за бъдещето на идеята за НАЦИОНАЛНО ОБЕДИНЕНИЕ.

Тук, във втората част, за да поставим ОСНОВНИЯ КАМЪК, трябва да отстраним един главен ПРЕПЪНИ-КАМЪК по пътя към Обединението. (Основният, краеъгълният, и препъни-камъкът, са споменати за първи път в Библията.) И тоя препъни-камък е НАСЛЕДСТВОТО на СТАМБОЛОВ.

"Авгиеви обори" има да се разчистват около името на Стамболов. Разчистването на Авгиевите обори, е един от великите подвизи на Херакъл, който е син на Зевс. Беден абориген от бившето кално село Надежда край София, моя скромност подхожда към такава свръх-задача със страх и трепет.

Велика несправедливост,
жестоко изпитание
или далечна промисъл е,
че един СЛУЧАЕН човек,
с ДОКАЗАНИ НЕспособности,
в СЪДБОВНИ ГОДИНИ
застава начело на младата държава и на народ изпълнен с ОПТИМИЗЪМ, ДЪРЗОСТ и С И Л И за ВЕЛИКИ ДЕЛА!!!!! Оптимизъм, дързост и сили, запалени от ДВЕ ПОБЕДИ колкото трудни, толкова по-славни и ЧУТОВНИ - на Шипка и на Сливница.

Такива победи, имат ефекта на БОЖИЯ БЛАГОСЛОВИЯ.!!!

НО!

Стамболов няма и най-малък пръст в тия победи. Нито ги уважава. Напротив.

Докато връстниците му се бият на Шипка,, той пише дописки в Ппетербуртски вестник и търгува с жито за армията. Студенти се връщат от чужбина и гимназисти се записват доброволци за Сръбско-българската война. Той, НЕЗАКОНЕН народен представител (няма нужната възраст) вече е успял С ГОЛЯМАТА СИ УСТА да оглави Народното събрание и РАЗСТРЕЛВА офицерите русофили, участници в славната война. Взема със затвор и побоища здравето на капитан Петко Войвода и безименни хора от народа. Вазов спасява ОТ НЕГО живота си в Русия, и там пише "Под игото". Ако не беше избягал, можеше да го НЯМА шедьовърът, защото поетът е един от главните "черни души" и "предатели" според стамболовистите.

21-годишен, през 1875-та Стефчо "организира" Старозагорското въстание така, че не пуква пушка.
22-годишен, през 1876-та "организира" Търновския революционен окръг така, че и в Търново не пуква пушка. Четата на Бачо Киро действа самостоятелно.
 
Стамболов сам признава, че довеждането на Фердинанд е грешка, която народът няма да му прости. Грешчица. Зарад тая "грешка" ПЛОД НА БЯСНА РУСОФОБИЯ, следват ТРИ НАЦИОНАЛНИ КАТАСТРОФИ. Третата е спряна в последния момент от тия, които НЯМАТ НИЩО ОБЩО със Стамболов

Но главното престъпление на Стамболов е, че извежда армията от казармите, за разправа с ПОЛИТИЧЕСКИТЕ си противници. Което след загубените войни става ГЛАВНО ЗАНИМАНИЕ на УТАЙКАТА на офицерството. Няма да изброявам тук ЗВЕРСТВАТА на тая утайка, срам за доблестното българско офицерство.

ТИЯ ЗВЕРСТВА дълбаят прословутата пропаст между власт и народ, довела до левия терор след 9-ти. 

Стамболов не е десен, а бесен.
Широк размах на ПЛИТЪК УМ. Да напомням ли преговорите му със Султана за образуване на "дуална империя", нещо като Австро-унгария? Авантюра която би завършила с ПОГРЕБВАНЕ  резултатите от Освободителната война.

Спред съвременника на Стамболов, банкера Буров, той е един лаком негодяй. Да, на млади години тоя нарцис е лаком за подвизи и слава, После - за власт. Накрая за жени, пари и имоти. Така завършва живота си авторът на "Не щеме ний богатства, не щеме ний пари". Бездарно стихче, освен лъжливо.

ИСТИНСКИТЕ ДЕСНИ на България са Борис Априлов, Петър Берон, братятя Христо и Евлоги Георгиеви, Буров и Вазов ако щете, и хилядите делови хора, строили фабрики и ЖП линий, и дясната интелигенция, НЕПОКЪТНАТА  след 9-ти, освен ПРЕКИТЕ УЧАСТНИЦИ  във висшата власт и преките извършители на зверства.

Аз познавам лично "буржоазната" интелигенция от най-добрата й страна. Нейни потомци бяха повечето деца пеещи в хор "Бодра смяна". Плюс двама първи приятели от казармата и доста роднини.




Гласувай:
4



1. krumbelosvet - Безсрамният трол vmir
11.03.2020 16:19
Не ми дава право да споменавам Бога, заради взрива в църквата Света Неделя.
Двама са атентаторите и има силно подозрение, че са ПРОВОКАТОРИ. Заради спокойната работа по инсталиране на мощна бомба НА ВЪРХА НА ЦЪРКВАТА. Двама атентатори СЛЕД ДВЕ ГОДИНИ убийства на ХИЛЯДИ ХОРА. Първият между тях е заклания като свиня премиер Стамболийски, язден и пребит преди клането. Какво християнско дело, и Вмир има право да споменава Бога. Добра работа за ИЗМЕТА НА ОФИЦЕРСТВОТО свършва тоя атентат. Удушени, заклани и разстреляни са хиляди комунисти, земеделци и заподозрени. Между тях и поета Гео Милев. Стъкленото му око беше намерено в черепа в МАСОВ ГРОБ на мястото, където е сега пазара Илиенци.
Такива като vmir-чо НЕ ИСКАТ ОБЕДИНЕНИЕ. Но те са МИКРО-МАЛЦИНСТВО, което ще слезе от политическата сцена и ще си живее животеца.
БЕЗСРАМЕН лицемер, Л И Ц Е М Е Р е тоя Вмирчо.
цитирай
2. morskipesni - Мръсникът е тормозил и моя пра-прадядо,
11.03.2020 19:46
вехтата Войвода Панайот Хитов. На преклонна възраст, старият аслан излиза да поведе народа в Сливен за обединение с България. После поема предвождайки хората си на кон към Ямбол и Елхово (Къзълъгач), където провъзгласява Обединението... как няма да го мрази потурнакът, мазен кебапчия?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1953826
Постинги: 1158
Коментари: 3379
Гласове: 3574
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031