Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2019 09:22 - Айнщайн, Ромел, древен Рим и България. Мозъчна смърт броди из Европа.
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1085 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 22.12.2019 20:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
През лятото на 1939г Айнщайн вече е избягал от нацистка Германия в Америка. И пише оттам на краля на Белгия, че има опасност немците да се снабдят от Белгийско Конго с радиоактивен уран за произвеждане на бомба, която може да реши войната. Геният не знае, а кой ли знае до днес, че немците вече имат мина за уран235 в... България, в Софийското поле, край село Сеславци.

Това съм научил лично през 1988г, като миньор в същата мина. Немските карти на галериите липсваха, и новите забои често се натъкваха на стари тунели. При един от тия случай, аз се нагълтах с канцерогенния газ радон, разболях се и трябваше да напусна. Чудо е, че съм жив 31 години по-късно...

Невероятно!

Какво геоложко разузнаване трябва да са имали германците, за да открият уран в България!!! И това не е изолиран случай.

През ВСВ италианците първи нахлуват в Африка, но бързо се провалят и Хитлер трябва да ги спасява. От всички източници на питейна вода в Европа, най-подходяща за корпуса на "африканския" маршал Ромел се оказала Горнобанската вода от покрайнините на София. Тя издържала без консерванти цели 6 месеца в пустинята! В дългия си живот, аз не съм пил по-приятна вода, макар че в България има много чисти води. 

До 60-те години на миналия век, в България още се движеха, даже в армията, военните немски камиони "Опел-блиц". Но особена атракция бяха мотоциклетите "Ромел" с кош, по името на споменатия маршал. Двигател 4-тактов, двуцилиндров, 1000 кубика, с три карданни предавки, третата - за колелото на коша, с място за монтиране на каска върху резервоара и картечница на коша. Такива зверове вече няма. И това е НАЙ-МАЛКОТО чудо на немската техника през ВСВ. И ракетите ФАУ не са най-голямото чудо, и ПЪРВИТЕ РЕАКТИВНИ САМОЛЕТИ не са...

След падането на древния Рим, военната сила и слава напускат Апенинския полуостров. Наследява ги немският Карл Велики със "Свещената римска империя" и Райхът по-късно, и руският "Трети Рим", и след Освобождението на България НИЕ, като мост между Втория и Третия Рим. Уви, и нашата бляскава слава, подобно на немската, се оказа нетрайна. Но една нова империя, без да е блестяла в неравни битки, но с ПАРИ и ТЕХНИКА, и с енергия и находчивост без скрупули, стана единствена свръхсила и, уви, започна да извива ръцете не само на врагове, но и на съюзници, и ние между тях, заедно с германците и русите.

А великата американска наука и чудесната им техника, и великият Холивуд, и изкуството им, не са ли с европейски корени? Кой е Гершуин, Чаплин, Василий Леонтиев, Вернер фон Браун? А равният на Нютон и Айнщайн гений Норберт Винер, премълчаваният баща не само на Кибернетиката, а на днешната ИНФОРМАЦИОННА РЕВОЛЮЦИЯ и изкуствения интелект? Той не говори празни приказки, и, като малък пример за размаха му, ще цитирам нещо непонятно до днес "Човекът е сигнал, и може да бъде пренесен като сигнал"...

Да се върнем в наши дни.

Наскоро австрийски вестник призова Европа да се еманципира от диктата на Америка. Нещо повече. Макрон говори, че без преговори с Русия не може да има сигурност за Европа. Това е повече от псувня за Тръмп.

Зарад Украина и Зеленски ли се събраха Меркел, Макрон и Путин в Париж?  В момента, в който се води война срещу руския газ (на ДВА фронта, единият у нас) и СВЕТОВНА ВОЙНА срещу руския... спорт, и изобщо ВОЙНА НА СМЪРТ срещу Русия? Забранени ли са им били и други въпроси? Защото "Нормандската четворка" не включва САЩ. И нейното събиране за Украйна без сегашния й ментор, не е ли демонстрация за обединение срещу тоя ментор?

Известен е терминът "кръгова отбрана" при обкръжение. Тръмп изобрети икономическа КРЪГОВА АТАКА - във всички посоки. Тоягата има два края, и кръговата атака може скоротечно да стане кръгова отбрана. С милиони китайци, руснаци, латиноси и африканци ВЪТРЕШНИ ВРАГОВЕ. Не за това ли в Европа, след каскада бомбардировки и цветни "революции" около Европа, бяха ВНЕСЕНИ, в н е с е н и Н Е З А К О Н Н О близо два милиона потенциални вътрешни врагове, а три милиона чакат ред в Турция?




Гласувай:
5



1. krumbelosvet - Да не е уроки
17.12.2019 10:48
Час и половина няма ругателни коментари.
Дано е симптом за Великото Обединение на европейците, преди това на физиката.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1955063
Постинги: 1158
Коментари: 3379
Гласове: 3574
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031