Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.11.2019 09:06 - Бг футболът пак е на мушката. Кривата мушка. Коя е правата.
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 320 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 29.11.2019 16:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Славната за БГ-футбола 1994-та, още не е ВЯРНО оценена. Особено внезапния срив след безсрамно отнетата ни победа над Италия. Подобно на срива след подлата Междусъюзническа Война.

През 1994-та БЕЗСПОРНО имахме звезди от световна класа, рожби на социализма, НО ШЛАЙФАНИ НА ЗАПАД. Още от 1956-та когато спечелихме сребърен медал на олимпиадата в Мелбърн, ние имахме такива НЕШЛАЙФАНИ звезди, които тогава спечелиха сребро, защото се състезаваха със западни АМАТЬОРИ и СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ професионалисти водещи се аматьори (за да се изпълни формално тогавашния устав на МОК, забраняващ участие на професионални спортисти).

В КАКВО СЕ СЪСТОИ ЗАПАДНИЯТ ШЛАЙФ? Най-кратко казано, футболът е физика и интелект, НО ПОВЕЧЕ ИНТЕЛЕКТ. А ние, марксически дефект (битието определя съзнанието!), знаехме доста за футболния интелект, но НЕ КОЛКОТО ЗАПАДНЯЦИТЕ. А и не го имахме за водещ интелекта.
 
И тук ще вметна нещо знаменателно. Имаше един герой на социалистическия труд, който пенсиониран по болест обикаляше страната като лектор. И тоя герой беше забелязал, вероятно започвайки от себе си, че ВСИЧКИ носители на званието герой, са го спечелили НЕ С ФИЗИЧЕСКО НАПРЕЖЕНИЕ, а с някакъв интелигентен метод на работа. Това не беше забелязала достатъчно социалистическата наука, и спортната академия в т.ч. Тая същата спортна академия, която направи чудеса в индивидуалните спортове!

Сега западният шлайф е достъпен, но затрихме МАСОВИЯ СПОРТ, от презрение към ВСИЧКО социалистическо, и вече няма кого да пратим на шлайф!

Наскоро гледах по ТВ футболен мач между европейски грандове. ОЧЕВИДНО и двата отбора бяха назобени с допинг последно поколение, толкова НЕЧОВЕШКИ бяха съвършени (гледали сме същите грандове и без зоб, пак велики, но не и нечовешки). Всеки подава моментално, остро и точно, и то подава не просто на свободен играч пред себе си, а изобретателно, с тактическа острота и перспектива, като че има очи и на тила, а и като че гледа от птичи полет. Също и играта без топка. Защитата затваря пространствата за опасни пасове и държи изкъсо нападателите. КРАСОТА.!!! Няма суетене, няма самоцелен дрибъл, няма даже силови сблъсъци. МАЧ МЕЖДУ БОГОВЕ.!!! Топката се печели с тънък превес в хитрост и финт, без ръгане и блъскане.

НО НЕ ЗА ЧУДЕСАТА НА СВРЪХ-МОДЕРНИЯ ДОПИНГ Е ДУМАТА ТУК, а за това, че някой се е сетил да стимулира преди всичко СЕТИВАТА И ИНТЕЛЕКТА!!!

И нашите самородни таланти като Стоичков и компания, хем ползваха интелигентната подкрепа на западните си съотборници, хем КОПИРАХА от тях тоя интелигентен начин на игра. Да не забравяме и знаменитите им треньори, един гений като Кройф например!!!

Много станаха удивителните но има защо.

Следва продължение. Отнетите победи във футбола, сриват духът като отнетите победи на бойното поле.



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1972810
Постинги: 1163
Коментари: 3398
Гласове: 3577
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930