Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03.2019 14:15 - Демокрацията действаща чрез ПАРТИИ, е ОТРОВНО МЕНТЕ
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 943 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 28.03.2019 16:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Не създават ли партиите повече проблеми отколкото решават? Не отива ли повечето им енергия в междуособици и взаимно оплюване? Не внасят ли в обществото разединение и ОМРАЗА, тия ОТРОВИ за обществения организъм?

Иван Вазов наблюдава и документира това още в първите години след Освобождението, преди повече от един век. Той пише
 (Събрани съчинения, критика и публицистика 1877-1885г.) „В тая минута, в която всяка партия пуска най-отровните стрели против насрещната, за да я убоде, уязви и погуби, в тая минута, казвам, тия стрели падат и се забиват в тялото на всичкия народ”.

Този постинг е свързан
с първата ми публикация в блог.бг "Нещастието на българите и партийният бяс", който започва с партийни бесове в Германия, после и в Англия, документирани от Йохан Волфганг Гьоте.
Партиен бяс на вестниците в Англия например, предхожда и обуславя отделянето на 13-те американски колонии на Англия, станали после САЩ.

Прословутите думи на Чърчил за партийната "демокрация", че "нищо по-добро не е измислено", са думи на богат ЛОРД и КОЛОНИАЛИСТ.!!! За него и подобните му е изгодно да ГОВОРЯТ така. 

Но силните държави са ТОТАЛИТАРНИ. Най-силната, САЩ, е най-тоталитарна. Управлява ги нелегитимно ФРС, тая ЧАСТНА ЦЕНТРАЛНА БАНКА, която печати доларите, с което е надминала мечтата на алхимиците!!!. А народът е горд, че (уж) избира. "Случайно" след убийството на Кенеди, неговият законен приемник , вицето му Джонсън, на часа изтегля законопроект на убития , който дава право И НА ПРАВИТЕЛСТВОТО да печати долари...

През прословутата 1968 г. не избухна само "Пражката пролет". Избухнаха и френските студенти и прогониха Де Гол, врагът на господството на долара  (валута без златно покритие, но със световна роля на злато). А пражките студенти искаха "за истински труд - истински пари" т.е. - долари.

(Тия избухвания в Прага и Париж, дали бяха подпалени от особения ДВУВЪРХ Слънчев максимум през тая година, или бяха първите социал-инженерни ЦВЕТНИ РЕВОЛЮЦИИ? Щото опитите за имитиране последствията от "магнитните бури", последствия известни още от 19-ти век, започват тия опити преди ВСВ. А днес са доведени до силата на оръжие страшно като ядреното. Виж нас, арабите, майдана и даже Русия. Само в Китай удариха на камък. И после в Сирия, с руска помощ.)

Не случайно цар Освободител ни подарява конституция с партии "най-демократична за времето си", а всъщност - инструмент за "разделяй и владей". Но го надхитриха западняците, ТЕ се възползваха. И днес се възползват, за да ни вземат територията, без населението.

Прословутият разцвет на българската икономика преди ВСВ, се случва след ЗАБРАНАТА НА ПАРТИИТЕ, наложена от Кимон Георгиев с преврата от 1934г...

ЕТО ЗА КАКВА "СМЯНА НА СИСТЕМАТА" си струва да помислим!!!
И ние, и Европа, и света.

ПП: За улеснение на читателите, съм убликувал като следващ пост "второ издание" на първия ми пост в блог.бг - "Нещастието на българите и партийният бяс".



Гласувай:
5



1. krumbelosvet - Горния постинг
27.03.2019 04:37
Този постинг е свързан с първата ми публикация в блог.бг "Нещастието на българите и партийният бяс".
Той започва с партийни бесове в Германия, после и в Англия, документирани от Йохан Волфганг Гьоте.
Партиен бяс на вестниците в Англия, например, предхожда и обуславя отделянето на 13-те американски колонии на Англия, станали после САЩ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1953826
Постинги: 1158
Коментари: 3379
Гласове: 3574
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031