Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2019 18:52 - Братя българи, не сме пришълци тук. Кореняци сме!!!
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1999 Коментари: 9 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Има ли тракийски народи с име "траки"? Няма.

От славяните има словаки и словени. Малки народи. По-големите имат собствени имена - поляци, руси, чехи. Както траките имат одриси, беси, мизи, даки, едони, МАКедони...

Ами ако славяните са... траки? Както скити, сармати и др. "изчезват" и хоп - славяни на тяхно място. Както фрашканата с траки Елада изведнъж става славянизирна Гърция. Къде изчезват траките с техните десетки ПЛЕМЕННИ имена? Тая идея не е моя. Няколко уважавани автори от блог.бг я защищават.

Родното село на майка ми Бутово, Павликенско, е до хълма "Калвака" съставен от слегнала пепел от системата на местния вулкан Чатала. Хълмът е от най-чиста зеленикава глина, и в селото НЯКОГА е процъфтявало ГРЪНЧАРСТВО. Но не и в СЪВРЕМЕННОТО село. Когото дядо строил къщагта си, изкопал тонове парчета и оцелели по-малки грънци. Но за нови грънци местните плащаха с жито на "балканджии".

Вероятно когато Аспарух "моли" местните славяни да се "поотместят" на запад, с тях са си отишли и грънчарите. А селото е взело името на градчето Бутово край Москва (български град?). И в това село се казваше "падушка" а не възглавница, и имаше женско име... Тишка, както викат на руския Тимофей. А мъже имаше просто Тимо.

Както съм писал в един от най-популялните ми постинги "История трако-славяно-болгарска чака нов Паисий за дело по-велико, дело световно", ако славяните са траки, всичко ще си дойде на мястото.

Хилядолетия преди великото преселение от изток на запад, е имало преселение от запад на изток, при бягство от забравено днес бедствие, може би Черноморския потоп. Докато ПРОДЪЛЖАВАЩОТО ДО ДНЕС велико засушаване от Памир и Хиндокуш до северен Кавказ не е върнало преселниците в СТАРАТА РОДИНА. Която НИКОГА не са забравяли - колко са 30
 дена път за хора родени на кон...?

НИЕ, БЪЛГАРИТЕ, НЕ СМЕ ПРИШЕЛЦИ ТУК. КОРЕНЯЦИ СМЕ!!!

И ТУК СМЕ СЕ СМЕСИЛИ СЪС СВОИТЕ.!!!



Гласувай:
6



1. krumbelosvet - Коментар от leonleonovpom2
02.02.2019 19:01
Хубав постинг, хубави коментари!........
Да Аспарух е приет сред свои! Не е чужд! Има вълни на преселение на изток, после обратно ..... на изток, Българите са приемани, както испанците първоначално от индианците- като божествени хора! Така и пущуните в Афганистан ги зачитат и до днес! Ще рече ,не са местни, дошли са от другаде така ,че не водим произхода си оттам!
Внимателно прегледах О" писменех" или "За буквите "Ясно ми стана ,че е дело на царя или е писана под негово наблюдение!
Следях за "славяни" Пише за словени И се убедих ,че не е етносно име, а е свързано с книжовна дейност Хора на книгата, на словото
Да, Словенско и Словения потвърждават нази теза!
Ами Словения, това са земите ,където се разпространява писмеността!
Всъщност руският е съхранен старобългарски език, на който и днес се служи в църквите Чудих се преди, мислех, че с руски служби е дошъл този език в църквите!?
Докато постепенно проумях, че е запазена в годините форма на староБългарски, съхранена там! Държаватеа по трудно може да налага езикови промени, да променя езика от първите служби там!
Преди време прелиствах стара църковна книга, печатана във Венеция преди 250 години, по паисиево време
Първата вми мисъл беше ,че е Българска, но отхвърлих възможността, фамилиите на - ич са рядкост у нас, говореше се за Велик княз!? Значи не е и сръбска Прегледах по-вничателно и стана ясно ,че е руска!..

Хубав ден!
цитирай
2. krumbelosvet - коментар от radostinalassa
02.02.2019 19:04
Слушах руски филм за българските корени.
В него историчката отбеляза, че в световната история няма друг такъв феномен като нашият - ние сме приели Аспарух и дружината му без война. И не защото е имало много място за тях и конете им. Не , причината явно е била друга. Те са родствени народи и са се разпознали - по външен вид, облекло - по шевиците на дрехите, по езика. И наистина връзките между тях не са прекъсвани. Пътят на коприната, на солта, търговията не са преустановявани.
цитирай
Изтрий
цитирай
3. krumbelosvet - Коментар от radostinalassa
02.02.2019 19:07
- Думата траки значи братя
Всъщност това е руска дума - фраки и именно тя означава братя или родствени народи. Т.е. от белия сой, генетично съвместими с еднакви пръстови отпечатъци.Войната между Изтока и Запада е по същество генетична война, която се водиш от 5000 години. И днес продължава с пълна сила, но замаскирана по западен маниер.
цитирай
4. radostinalassa - Има такъв филм от Клесев
02.02.2019 19:24
Изводът му е , че ние губим войната. Ще ви го предложа скоро.
цитирай
5. krumbelosvet - Прекалил съм с КРАТКОСТТА!
02.02.2019 22:22
Не наблегнах върху една НЕВЕРОЯТНА и ОЧЕВИДНА заблуда. Да, З А Б Л У Д А!!!
Българите не са бягали от по-силен враг. С У Ш А, започнала преди хиляди години ги е прогонвала от Памир и Хиндокуш до Кавказ и после до ДНЕШНА БЪЛГАРИЯ и по-далече.
Кви хазари, Господи, слепци по пладне сме били толкова века! Може ли Аспарух и четирите му братя да бягат от некви хазари, и после Аспарух САМ да бие най-голямата военна сила на тогавашния свят - Втория Рим!!! И т.н....
цитирай
6. krumbelosvet - Любопитен детайл.
03.02.2019 00:00
Радостина говори от името на "седемте славянски племена", които са посрещнали Аспарух. А аз се мисля от Аспаруховите по майка, и от куберовите по баща...
цитирай
7. radostinalassa - Освен славяни тук е имало и българи
03.02.2019 13:52
А славяни не е правилно да се говори според мене. Всички сме славяни според езика си.
цитирай
8. zaw12929 - изчезват траките с техните десетки ...
04.02.2019 06:43
изчезват траките с техните десетки ПЛЕМЕННИ имена? Тая идея не е моя. Няколко уважавани автори от блог.бг я защищават.
цитирай
9. barin - Здравей, krumbelosvet. Българите ...
14.02.2019 09:18
Здравей, krumbelosvet. Българите идват в земите, където са били, но под други имена. Дори отначало искат да бъдат само федерати на империята, но от лакомия Византия да ги изтласка се установяваме тук и отстояваме земите си.
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1953465
Постинги: 1158
Коментари: 3379
Гласове: 3574
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031