Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.01.2019 08:02 - Играта с руската хипер- звукова ракета е по-сложна, май
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1929 Коментари: 4 Гласове:
6

Последна промяна: 04.01.2019 07:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ракетата ще ЗАПОЧНЕ да постъпва на въоръжение тая година. Ще ЗАПОЧНЕ. А кога ще достигне ДОСТАТЪЧНО за военно надмощие КОЛИЧЕСТВО.?

В момента САЩ имат стратегическо ПРЕВЪЗХОДСТВО. Ще чакат ли пасивно да се обърне палачинката? Н Е.! Ще форсират възможностите си за притискане на Русия. Имат такива възможности. Могат да пробват, и скоро ще го направят, провокации в Черно Море.

Вчера, на блестящ ноогодишен концерт в Маастрихт, почти гениалният диригент-цигулар-водещ представи НАЦИОНАЛНОСТИТЕ, които участват в състава му. Бяха дузина. При споменаването на Русия, аплодисментите бяха доста по-слаби, отколкото за Украина. Това е ТЕСТ, че ЕВРОПЕЙСКОТО ОБЩЕСТВЕНО МНЕНИЕ вече е приело Русия за В Р А Г!!! Това е СИЛЕН КОЗ за САЩ. Те имат безброй бази около Русия, от които магат да нанесат ПРЕВАНТИВЕН УДАР, каквато е и официалнятя им НАЦИОНАЛНА СТРАТЕГИЯ.

ТОВА ПУТИН ГО ЗНАЕ. Но САЩ едва ли са сигурни, дали Русия вече не е готова да удави в ЦУНАМИ целия СЕВЕРЕН АТЛАНТИК, т.е. НАТО без Турция (която е в обтегнати отношения със САЩ заради кюрдите, които САЩ искат да спечелят като албанците). Това е ПРИРОДНА УЯЗВИМОСТ на НАТО. Само Германия не би изгубила половината си население и би останала боеспособна, АКО Е БИЛА такава, а тя не е, Ако не броим американските бази.

Така, че ДЕМОНСТРАЦИЯТА с новата руска ракета е СИГНАЛ към САЩ, че Русия вече е готова да ги унищожи с ДРУГИ средства, примерно ЦУНАМИ от взрива на 100-мегатонни бомби на дъното на северния Атлантик!!!

Тоя сигнал трябва да ВЪРНЕ янките към СПАЗВАНЕ НА ДОГОВОРИТЕ за ограничения на надпреварата във въоръжаването, от които ИЗЛЕЗНАХА, разчитайки на превъзходството си.

Наскоро Путин, ЗА ПЪРВИ ПЪТ в историята на Русия, показа готовност за смърт в една ядрена война - "Вие можете да ни унищожите, и ние ще отидем като мъченици в рая, но ВИЕ ще загинете БЕЗ ДА ИМАТЕ ВРЕМЕ ДА се П О К А Е Т Е". Всички ще признаят, че това НЕ СА случайно изпуснати думи. И САЩ ЗНАЯТ! Тия думи на Путин значат повече от победния зов на Кастро "Родина или смърт", 

ПОКЕРЪТ със СМЪРТЕН ЗАЛОГ е пред финал.

А психо-десните разсъждения, че Русия е бедна защото поддържа на ниво само въоръженията си, са КРИВО ОГЛЕДАЛО. Русия НЯМА ИЗБОР. Наскоро и Путин го каза - "за какво ни е тоя свят, ако Русия я няма в него?".

Картите са открити. НЯМА ПОВЕЧЕ НАДЛЪГВАНЕ.
Това е играта!!!



Гласувай:
6



1. apostapostoloff - Хипер глупотевина
02.01.2019 09:11
През 2017 г. военните разходи на Русия възлизаха на около 70 милиарда долара. Тогава Конгресът на САЩ реши, че е време за ефектен бюджетен разход. На Пентагона бяха отпуснати 716 милиарда долара!
В резултат на това за първи път в историята съотношението на военните бюджети на Русия и Съединените щати е 1:10.
Нека напомня: когато Рейгън встъпи в длъжността на президент, военният бюджет на Съветския съюз бе около 300-310 милиарда долара. Той надминаваше бюджета за отбрана на САЩ, който по онова време възлизаше на 200 милиарда долара.
До началото на втория мандат на Рейгън съотношението беше 1:1, а към края на втория му мандат военният бюджет на СССР рухна, и от тогава руският военен бюджет постоянно намалява в сравнение с военния бюджет на САЩ.
Казано накратко, във военно отношение Америка има десетократно превъзходство над Русия. Няма никакви изгледи това статукво да се промени в обозримо бъдеще. Русия е и ще си остане едно незначително джудже, което няма никакво значение и тежест в света.
Русия може да изглежда все по-войнствена, а президентът Путин да представя в годишното си обръщение анимации с уникални за света оръжия, но реалността е, че през миналата година за пръв път от 20 години бюджетът за отбрана на страната е бил с 20% по-малък спрямо 2016 г.!
Това е първото свиване от 1998г. насам и макар военната модернизация да остава приоритет за Кремъл бюджетът за отбрана е ограничен от икономическите проблеми, които страната изпитва след анексирането на Крим през 2014 г.
цитирай
2. krumbelosvet - Драги колега apostapostoloff,
02.01.2019 11:09
Коментът ви е доста ПОД ВАШЕТО собствено равнище на интелект.
Корупцията във военно-промишления комплекс на САЩ е чудовищна. Това го знаете. Знаете още, че трудът и материалите в Русия са МНОГО по-евтини. И НАЙ-ВАЖНОТО, АМЕРИКАНСКИЯТ военно-промишлен комплекс е в ЧАСТНИ РЪЦЕ, и обемите, печалбите, са ПО-ВАЖНИ за тях от ефективността. Високо-платените им инженери работят НОРМАЛНО, докато руските бедняци работят ДЕНОНОЩНО, КАТО БЕСНИ, за ЖИВОТА на децата и родината си!!! И търсят само свръх-ефективни решения, КАКВИТО ВИНАГИ МОГАТ ДА СЕ НАМЕРЯТ. Зависи от мотивацията и интелекта, а русите ги имат - всичко най-способно работи за отбраната, с мотива на СМЪРТНА външна заплаха.
А вие се съсредоточавате ЕДИНСТВЕНО върху разходите, където САЩ наистина водят с 20:1. Но вие знаете, без пари не може, но само пари не стигат. Нужно е и това, което отбелязахме по-горе. И теоретично, и практически е ДОКАЗАНО, че има решения, които със смешни разходи дават победоносни резултати. като танкът Т34 на Кошкин и ракетите на Корольов. Американските бяха десетки пъти по-скъпи... и по-неефективни.
А думата "глупотевина" я тиражира някога титанът на мисълта Филип. Който употребява тая дума показва, че е черпил вдъхновение от тоя АДВОКАТСКИ титан и премиер-гробар на икономиката и страната.
цитирай
3. krumbelosvet - Има пост на колегата zaw12929
04.01.2019 07:33
от 25.12.2018 14:14 -" ВАЖНО: КУРКУМА или КОПРИВА и за КРАМПИТЕ", към който, кой-знай защо, има запис на интервюта с Тома Томов и проф. Иво Христов, относно ПРЕДСТОЯЩАТА ВОЙНА между Русия и САЩ. Интервютата са ОТ ПРЕДИ демонстрацията на руската хипер-звукова ракета, така че горният ми пост се явява ЕСТЕСТВЕНО ПРОДЪЛЖЕНИЕ на тия интервюта.
цитирай
4. radostinalassa - Не разбирам какви са тия игри от страна на САЩ
05.01.2019 09:06
Те много добре знаят, че при необходимост ще се включи автоматично плана Мъртва ръка и светът ще загине. Явно нещата стават трагични за тях. Има опасност от гражданска война, която ще трябва да преживеят.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1971869
Постинги: 1163
Коментари: 3398
Гласове: 3577
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930