Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.11.2018 09:28 - Медиите са виновни за позорния арест на бившия военен министър Николай Цонев.
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 6222 Коментари: 11 Гласове:
9

Последна промяна: 14.09.2023 18:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
"Какво ще кажеш за триглавата ламя?" Така преди 12-ина години ме заговори моя близка, едва завършила гимназия зарад купони и бременност. Тя НИЩО не разбира от икономика и политика, но е приела за чиста истина това"име" на тройната коалиция Станишев-Симеон-Доган. Повечето журналисти тогава и до днес ТАКА го приемат, а НЯМА ЗАЩО - имаше връх за икономиката и стихване на омразата.

Когато в Испания се помиряват франкисти и комунисти, това е светъл пример и благородно дело. Когато у нас ИЗБОРНИЯТ РЕЗУЛТАТ наложи управление на цар, комунисти и турци, това е голема гадост. Така го представяха повечето медии, най-големите. А те формират общественото мнение. И моята близка също би проснала на пода един гад от "триглавата ламя". Тия неща не стават без ОБЩЕСТВЕНА АТМОСФЕРА, а тя се създава от медиите!!!

Живеем във време, когато технологиите направиха масово-достъпни всякакви евтини и долнокачествени заместители, често вредни и даже отровни. И производителите се възползват от тях. За света не съм сигурен, но у нас НАЙ-ОПАСЕН ОТРОВИТЕЛ СА МЕДИИТЕ.

Много пъти съм напомнял в блог.бг,, че преди 200-тина години в лондонския в. ТАЙМС са спазвали правилото, че НЯМА ТАКАВА НОВИНА, КОЯТО ЗАСЛУЖАВА ДА СЕ РАЗВАЛИ ЗАКУСКАТА НА АНГЛИЧАНИНА. Едва ли във факултета по журналистика  не са учили това. Но явно повече ги е впечатлил девиза на американския весникар Пулицър, гения на ФИНАНСОВИЯ  успех, че весникът трябва да крещи като човек с нож забит в щията. Щото до днес най-голямата награда за журналистика носи НЕГОВОТО име. Но едва ли само това е причината нашите медии, и най-важната - ТВ, да се превърнат в криминални хроники и по-лошо - в дълъг сутрешен преглед на МЕРЗОСТИ, ИЗПРАЩАНИ ОТ ЗРИТЕЛИ.

По време на Студената война, наши журналисти изпратени на запад и западни у нас, намираха и тиражираха разни мерзости, боклуци от всякакъв род. Значи НЕ Е ТАЙНА за журналистиката, че това е разрушително средство. Затова се прилагаше СРЕЩУ ВРАГА! Но сега НАШИТЕ ЖУРНАЛИСТИ с извратена страст показват всяка мерзост У НАС. И няма кой да спре тая МАСОВА ЗАРАЗА със С А М О П Р Е З Р Е Н И Е !!! И това става главно заболяване у нас!!!

Струва си да припомня за N-ти път думите на един германец за тия наши ежедневни мерзости:
- И ние отглеждаме свине, но не ги прекарваме всяка сутрин през площада!
Чудесно казано!


Един от милионите примери:

Вчера  излъчиха по ТВ безобразие в Пловдив. Някакъв уличен ремонт се извършва, без да се осигури достъп до детска градина и болница. Груба грешка на някой ръководител, или грубо крадене на пари от изпълнителя. И вместо гражданите да се обадят на СВОИТЕ ИЗБРАНИЦИ в общината, те викат ТВ. И една от потърпевшите майки дава интервю, което завърщва с идиотското обобщение ТОВА е Б Ъ Л Г А Р И Я !!! Това един грамотен журвалист НЕ БИВА ДА ИЗЛЪЧВА! Щото е по-лошо от псувня, защото е ОТРОВА за масово поразяване.

И още един "дребен" пример - чешма с течаша кафява вода. А за целта е достатъчна метър-два ръждива тръба от собствения имот...

Не може да са случайни тия масови ТВ-ОТРАВЯНИЯ. НЯКОЙ ги ПООЩРЯВА.

Очаквам да платим по-голямо обезщетение за публично опозорената кметица на Младост.
И когато съдът я оправдае, пази Боже какво ще се изговори за "лошия съд". А за идиотските меди - нищо.



Гласувай:
9



1. morskipesni - Темата за разединението е не само общобългарска,
29.11.2018 10:59
а общобалканска, общославянска, общоевропейска. Толкова разединение на такава малка територия! За мен лично обаче, коалициите между политическите партии укрепват единствено мафията. Недоверчив съм към българските политици и не го крия.
цитирай
2. krumbelosvet - Очаквах
29.11.2018 11:22
Очаквах първи да коментират колеги, попили ежедневната порция ТВ.
Но се надявам и на непопиващи отровата.
цитирай
3. morskipesni - Не знам защо моят коментар някак ви засегна
29.11.2018 11:56
Относно телевизията- такава не гледам повече от 20 години и дори нямам телевизор. Германия ми предлага всичко в натура, а контактите ми с различни етнически групи ме обогатяват. Напоследък гледам как се изявяват местните, баварски политици и ме хваща яд, че у нас се промъкват до властта само долни, неграмотни, алчни типове. А имаме потенциал.
цитирай
4. krumbelosvet - Драги колега morskipesni , благидаря ви за ТИПИЧНИЯ коментар
29.11.2018 14:12
Развам се да ми пише наш гестарбайтер.
Не съм мома, да се засягам. А вие откъде разбрахте, че "у нас се промъкват до властта само долни, неграмотни, алчни типове"? За да кажете това С ПРАВО, трябва да познавате ЛИЧНО, да, л и ч н о ВСИЧКИ "изявяващи се" или поне повечето. Не. Познавате ги от МЕДИИТЕ, или от хора осведомени от медиите. Това, че ВИЕ не гледате ТВ, не значи, че ЛИЧНО разбрате всичко останало. Повечето хора ГЛЕДАТ ТВ, и ТОВА създава общественото мнение, което после са разпространява и с лични контакти.
А баварските политици на гости ли ви бяха? И вие, човек компетентен в баварската политика, ги подложихте на изпит? Не. Все пак, МЕДИИТЕ са ви представили нещата СДЪВКАНИ и явно РЕКЛАМНИ.
Още веднъж ви благодаря за типичния коментар. Затова не го трия, както на ваш колега, който "паразитно" ми пусна некъв полит-линк, вероятно с полит-послание.
ПП: можете да мернете краткия ми пост "Прословутата българска корупция" от 18-ти ноември, 5 поста преди последния.. В корупция са участвали Айнщайн, Гьоте, ХЕЛМУТ КОЛ, Клинтън....
цитирай
5. barin - Здравей, krumbelosvet. Точно този ...
30.11.2018 06:48
Здравей, krumbelosvet. Точно този военен министър направи много за армията, в съотношение с краткото време, когато беше министър. Той оправи заплатите на военнослужещите и моите колеги винаги говорят положително за него. Дори някои са писали коментари за поддръжка в групите. Дори да е имало корупция и неизгодни сделки всичко беше пресилено. На кадрите от репортажите се виждааше, че министър Цонев не оказва съпротива, а беше принуден да легне на земята като престъпник.
Поздрави!
цитирай
6. lovely367 - Добри наблюдения!
30.11.2018 12:32
Искам да Ви кажа едно огромно БЛАГОДАРЯ за статията!
Най-големият проблем в България е точно самоомразата, а всички останали проблеми са нейно следствие.
Дълго време си мислех, че съм единствената, която го разбира, защото за съжаление сред моите състуденти никой не го осъзнава…Радвам се много, че има и други Българи, които разбират какъв е проблемът, а и го не се страхуват да го публикуват!
Мога да дам безброй примери за вредата на това постоянно плюене по себе си…
Още веднъж благодаря Ви, не спирайте да пишете!
цитирай
7. krumbelosvet - Драга lovely367 ,
30.11.2018 12:55
Трогнахте ме. И ми давате надежда.
Да помага Бог.
Не знам какво учите и дали не е опасно за вас да говорите по тая тема.
цитирай
8. krumbelosvet - ПП:
30.11.2018 14:39
Драга lovely367,
"Най-големият проблем в България е точно самоомразата, а всички останали проблеми са нейно следствие", казвате вие.
Главният ни проблем е ВЪНШЕН.
Победтелите в Студената война ни зачислиха като ВРАГОВЕ. Доказателство - РАЗОРЪЖИХА ни. А съюзниците, каквито сме ФОРМАЛНО, не ги разоръжават. Така НЕ разоръжиха Полша, Чехия и Унгария. А нас ни и разикономиха. Ние внасяме почти ВСИЧКО...
Самооплюването е ЧАСТ от оръжията за унищожението ни. Но то има у нас ИСТОРИЧЕСКИ КОРЕНИ, за което се отнасят моите постинги ""Не сме народ а мърша..." доказва обратното"; "Позоренето на българското име по света и у нас" и "Нещастието на българите и партийният бяс".
цитирай
9. kvg55 - krumbelosvet,
30.11.2018 18:36
"масови ТВ-ОТРАВЯНИЯ". Превъзходно си го казал.
цитирай
10. yuliya2006 - Казват че книги се продават добре, ...
01.12.2018 23:08
Казват че книги се продават добре, когато провокират секс. Не любов и по чисти и извисени неща.
В битката за намощие в медиите важи жълтото правило...скандали, насилие...


цитирай
11. krumbelosvet - Интересно, Юлияв,
02.12.2018 01:12
Къде другаде има рубрика "изпращайте мерзости, драги зрители, ние ще ги покажем".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1968752
Постинги: 1162
Коментари: 3396
Гласове: 3577
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930