Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.11.2018 13:14 - Прословутата бъпгарска корупция
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3704 Коментари: 6 Гласове:
5

Последна промяна: 06.01.2019 18:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Според биографията на Айнщайн от Уолтър Айзаксън, той получава първото си работно място с НАГЛАСЕН КОНКУРС не къде да е, а в град Берн, Швейцария, символ на почтеност и законност. Класика - кандидатите трябва да отговарят на специално избрани условия.

За по-любапитните, Айнщайн е бил небрежен студент, особено по математика. Щото, противно на зрелите му убеждения си мислел, че за един физик математиката е излишна. Затова в славните си години винаги има за помощник добър математик. Но след като се дипломира, не може да намери работа, защото получава лоши препоръки от преподавателите (имал е и голяма уста). След години на унижения и почти мизерия, приятел-евреин му организира споменатия конкурс. Но да сте чули, че Швейцария или евреите са корумпирани? Ще кажете - стара работа. Още по-зле, защото това е в началото на 20-ти век, "бел епок" преди войните. НЕ МОЖЕ СЕГА ДА Е ПО-ДОБРЕ.

Помните ли, че в Испания са си осигурявали евро-субсидии за земеделие, като надхитрили въздушното разузнаване с... маскировъчни мрежи като военните. Ние до там не сме стигали.

При пазарната икономика, предприемчивите но бедни хора НЯМАТ ГОЛЯМ ИЗБОР как да си осигурят начален капитал. Още повече сега у нас. Като юноша, поетът Гьоте хлътва в корупционна история. Дядо му е нещо като кмет, и един приятел го моли за ходатайство за общинска служба, с готов таен план за корупция. Дядото не отказва на внука си, но злоупотребите бързо са разкрити. Гьоте се поболява от срам и ужас, но с това му се разминава...

В Русия след съветската епоха, ВСИЧКИ ПРИРОДНИ БОГАТСТВА бяха присвоени от олигарси, изключително от един особен етнос. Но санкциите срещу нея не са за това и даже напротив, западът защитаваше някои от тия олигарси.

Президентът Клинтън беше уличен в укриване на данъци, но му се размина за лъжата, че не е имал сношение с Моника Люински.

И великият канцлер Хелмут Кол, чието протеже е Меркел, беше уличен в НЕЗАКОННО ФИНАНСИРАНИ  на своята партия. (Да напомним това на един виолист, който дава Германия за пример, че субсидиите за партиите били по-малки от нашите на глава от населението.)

И НИКОЙ НЕ ЗАБЕЛЯЗА АБСУРДА,
че тия дни някакъв европейски орган ни постави усповие ДА ИМА ОСЪДЕН ПОЛИТИК за корупция. За бай Иван от кварталната кръчма, това може да е нормално. НО В СВЕТА НА ЮРИСДИКЦИЯТА, това е беззаконна гавра. ПРЕЗУМПЦИЯ ЗА ВИНОВНОСТ, макар и в безлична форма, плюс НАТИСК, ПРИНУДА върху съда. Сега колко му е, някоя световна медия да посочи корумпиран политик. Как съдията след това ще съди безпристрастно?

Прословутият КРИВ БЪЛГАРСКИ СЪД.!!!
Как никой "не се сеща", че мина времето, когато престъпниците се бояха от полиция и съд. Сега е обратното. ВСИЧКИ, в т.ч. полицията и съдът, се боят от престъпниците, защото имат семейства, деца и внуци, които НЕ СА ЗАЩИТЕНИ повече от останалите, па и няма как, а не е и редно. Това се случи просто и "естествено" ето как:

При социализма беше достигната ниска престъпност, затова полицията и съдът имаха съответните ресурси - кадри, сгради, техника, бюджет. След промените икономиката се срина и НЕ МОЖЕШЕ ДА СЕ МИСЛИ за повече ресурси. А престъпността скочи с пъти. Съдът и полицията се ЗАДРЪСТИХА от задачи.

Един любопитен пример от излезлия през 2017г. роман с документална основа "Чамкория" на писателя Милен Русков. През 1924г. жената на Ванче Михайлов застрелва Паница в Бурготеатъра във Виена. Съдът въртял, сукал, и я оправдал. Как не, след изстрелите в Сараево и във Виена. Съдиите и прокурорите, и герои да са, имат деца и внуци...

Но ТОЯ ПОСТ е П.Р.Е.Д.И.З.В.И.К.А.Н от ПРЕСЕКВАНЕТО на ЧУЖДИТЕ ИНВЕСТИЦИИ. Леле, как се случи това? А какво да се случи, след като се прочухме с корупция? 

А знаете ли КАК СЕ ИЗМЕРВА КОРУПЦИЯТА?
Внимание, с А.Н.К.Е.Т.И на ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ се измерва, от НПО-та. Които се финансират частно. И колко му е да отнемат инвестиции от едни, за да ги дадат на други? Щото т.н. "обществено мнение" се създава от масмедиите.,  а те, пряко или косвено, са В ЧУЖДИ РЪЦЕ, поне монополната част от тях.

По същия начин се измерва и "свободата на медиите". И медиите по цял ден правят реклама на протестърите, които ИЗУМЯВАТ С ПРИМИТИВИЗЪМ. "Стига партии, да управлява народът" "Смяна на системата" Коя система? Стара, стара ГЛУПОСТ. Бунт. Сляп бунт, от който НИЩО ДОБРО не може да се очаква.

НО НЕ СА ВИНОВНИ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ. ТЕ СА ЖЕРТВИ НА ФЕЙСБУК, който прилага ИЗПИТАНАТА Т.Е.Х.Н.О.Л.О.Г.И.Я на "ЦВЕТНИТЕ РЕВОЛЮЦИИ".  Само Китай успя да се опази от тая технология, и то два пъти - в Пекин и в Хонконг. СССР, Източна Европа, арабите, всички паднаха като листа наесен...

Вече съм споменавал в блог.бг, че има едно доказателство, че данните за нашата корупция са надути. Преди година прочетох, че по корупция сме наравно с Турция. Но в турските сериали всички полицаи и държавни служители са образцови джентълмени. Виж ми окото. Предполагам, че Ердоган не позволява и в новините да е иначе. А у нас? Да изреждам ли? Даже корумпиран поп и висш духовник има в сериала "Столичани в повече". И това не е изключение. За новините да не говорим. А турските сериали имат публика у нас, и тая публика се убеждава още веднъж колко сме корумпирани. И щом при това положение сме НАРАВНО с Турция, представете си каква е истината...



Гласувай:
5



1. radostinalassa - Чела съм , че много еврейски учени, като...
18.11.2018 13:37
Айнщайн, Нютон, а също така и Ленин са откраднали откритията и ученията на други учени. После си ги приписват като свои. Лъжата им е дълбоко вкоренена.
цитирай
2. apostapostoloff - Корумпиран е този, срещу когото
18.11.2018 15:08
има влязла в сила присъда за корупция. Такива престъпници са бившите италиански премиери Андреоти и Берлускони. Това идва да рече, че в Италия има чудовищна корупция.

В България НЯМА корупция.

В България всеки си има име, адрес и ЕГН. Нека тези, които твърдят, че у нас има корупция, посочат имената, адресите и ЕГТ- тата на корумпираните типове. А след това да докажат, че те са корумпирани.

Ако не сторят това, те са национални предатели, майцепродавци, клеветници и вредители, които хулят и позорят собствената си Родина!
цитирай
3. radostinalassa - Но трябва да имаме независим съд
18.11.2018 21:02
А съдиите имат семейства и затова не са свободни. Има ли логика навсякъде да има корупция, а тук да няма. И да сме с най - ниски пенсии в ЕС. Даже страни с по - слаба икономика от нашата дават по - високи пенсии. И циганите масово бягат оттук в ЕС.
цитирай
4. krumbelosvet - Радостина,
18.11.2018 23:02
Извън темата е, но и Дарвин е обвиняван в плагиатство. Меко казано, тия подозрения са пресилени. Често явление е, когато една новост назрее, да я "надушат" повече от един учени. Това се случваше и между рационализаторите в заводите, но винаги подозренията за кражба са се оказвали плод на мнителност.
цитирай
5. wasp - Цитат
19.11.2018 13:42
" Само Китай успя да се опази от тая технология, и то два пъти"...

facebook и google не са достъпни директно в Китай.
Необходимо е да се ползват допълнителни приложения за интернет.
цитирай
6. krumbelosvet - Благодря, wasp ,
21.11.2018 01:40
Изпуснал съм тая новина.
Фейсбук-запалката за метеж, е част от Технологията на "цветните революции". Памня, че в Хонконг все пак бъха успели да излъчат призив за бунт от секси (по китайски) момиче...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1953402
Постинги: 1158
Коментари: 3379
Гласове: 3573
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031