Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08.2018 07:37 - Ърнест Хемингуей, руските класици и днешните руси
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1058 Коментари: 5 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Според биографията на Хемингуей от Джефри Майерс, великият американец класира безапелационно руснаците, главно Толстой и Досоевски, НЕДОСТИЖИМИ (и от него) на първите места в световната литература. Всъщност, колко народи имат велика ЛИТЕРАТУРА? Два-три. А отделни големи и даже велики поети и писатели има май всеки народ, и нашият в т.ч.

Но не това е темата тук, а английският у днешните руснаци. Темата е дъпга и широка, затова, за краткост, отново ще се спра само на ЕДИН ПРИМЕР. Има случаи, когато един единствен пример е достатъчно доказателство, подобно на някои велики НАУЧНИ ЕКСПЕРИМЕНТИ.

Вече не веднъж съм отбелязвал в блог.бг, че сега руските журналисти и доста от политиците, не НАБЛЮДАВАТ, даже не гледат, а М О Н И Т О Р Я Т.!!!

В руската преса, още от съветско време, личаха традициите на ВЕЛИКАТА ЛИТЕРАТУРА, откърмила Толстой, Достоевски, Чехов... Но още тогава срещнах, във в. Известия ако не греша, как един журналист разсъждава, че някойси бил ВИТАЛЕН, не жизнен, а именно витален. Явно в главата на пишещия буквалният превод на думата "жизнен" стои по-внушително. Спорна теза, меко казано. Освен ако тайно не попрезирваш своя народ и език. В което русите имат традиции, досущ като нас, ако и да се мислят за велики в друго кътче на ума и духа си. Но ние до МОНИТОРЕНЕ още не сме стигнали.

Изводът е, ако е утещително за нас, че и големите народи маймунстват, и даже могат да ни изпреварват в маймунството. Което е лошо ЗА НАС, ако се окаже, че трябва да ни спасяват от Големия Нов Брат или от СЪСЕДА, въздигнат от същия брат до регионална и даже световна сила... 



Гласувай:
5



1. kvg55 - krumbelosvet,
14.08.2018 22:01
Хемингуей не ми е интересен и не мога да го чета.
За Толстой и Достоевски е прав.
И наште хурналисти "маймунят".
цитирай
2. krumbelosvet - Хемингуей в поста е само повод
14.08.2018 23:04
От сърце съм се забавлявал с неговата "Фиеста", където на една станица се падат литри концентрат, има чудесен монолог на пиян симпатяга, а темата за любимата курва на комплексиран мъж е вечна.
Трябва да се признае ДОБЛЕСТТА на един нобелист, да признае превъзходството на чуждия гений.
А днес русите не само мониторят. Те, които имат заедно с нас чудесната дума ЗЕМЕДЕЛИЕ, вече са минали на БУКВАЛНО СЪЩОТО, но западно - АГРОБИЗНЕС. И фермери си имат вече, и кво ли не. А в имитирането на западната мода в рока и др. музика, са много по-зле от нас и направо са жалки.
Да, маймунстват нашите журналета, но странно, РУСКИТЕ МАЙ ГИ НАДМИНАВАТ!
цитирай
3. krumbelosvet - Благодаря
17.08.2018 08:13
Благодаря на посетилите поста, и особено на зелените палци. Бих могъл и да ги почерпя, и даже да им организирам екскурзия с един микробус - ше се поберат и ще остане място.
И шестте съпровождащи поста - "подобните" и "съпрочетените", са подбрани с вкус - колевн38, моето първо издание на същия пост, и други стари и непопулярни. Сигурно има и др. методи за пращане в глуха линия. Щото е безобразие наистина, да започнеш поста с цитат, как един американец хвали нещо руско. Срамота! Много ме е срам. Макар че идеята на четивото е ПАТРИОТИЧНА - русите ПОВЕЧЕ ОТ НАС и ПО-Г Р О З Н О от нас маймунстват английски думи, музика и танци.
цитирай
4. apostapostoloff - Уау!
21.08.2018 07:48
Мерси!

За информацията.

Перфектно! Уникално дори.
цитирай
5. krumbelosvet - Драги колега apostapostoloff ,
13.09.2018 12:17
С изненада благодаря за супер-похвалата, щото май не е майтап. Вие вече сте влезли в исторята на литературата с това, че първи и единствен ме нарекохте ПИСАТЕЛ преди година май. Пак благодаря и хубав ден въпреки, че сме политически антиподи.
И понеже сте по-вещ в нета, бихте ли ме подсетили с каква магия тоя пост няма НИ ЕДНО посещение вече седмици наред? А всичките ми постове от това време, и даже от първите в блога ми от преди 40 месеца, имат посещения, общо над 200 на ден за 248 поста. Жив и здрав.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1968601
Постинги: 1162
Коментари: 3396
Гласове: 3577
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930