Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.11.2017 16:31 - Спор няма - след 7-ми ноември, историята на света без Сталин е ерзац
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1189 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 05.12.2017 13:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Не знам легенда ли е или истина, че Шолохов казал за Сталин „Имаше личност, имаше култ”. Ако го е казал, не е сгрешил. Опитваха се ласкатели да създадат ореол на Хрушчов, на Брежнев, на Горби нобелиста (с извинение), но не успяха. Немислимите лишения и милионите жертви в името на велики победи, прославиха целия Съветски Народ. Велики съветски физици ДОГОНВАХА Америка, но Корольов, главният конструктор на съветските ракети, ИЗПРЕВАРИ Америка и остана безсмъртен с първия Спутник и с Гагарин.

След 7-ми ноември не всички образовани хора емигрират. Тая интелектуална „мая” послужи за нечувано-масово образование. Аз познавам на собствен гръб опакото на такова „форсирано” образование. Един семестър, докато подготвяха нови аудитории и стаи, често съм слушал математика правостоящ, в препълнената шумна зала, където последните редове нито виждаха, нито чуваха добре. Но от множеството се разкриха тия единици, за които говори Хенри Форд, ако не греша. (Попитали го защо държи много повече инженери от други индустриалци. Той казал, че така увеличава шанса между тях да има един, които ще оправдае заплатите на всички.)

Дъщерята на Корольов пише, че той се е срещал два пъги със Сталин през 1947г, във връзка с работата му върху ракетите. Сталин се държал добре с него, задавал адекватни въпроси и се заинтересувал от битовото му устройване. Всичко останало в биографията му е КЪСЕН ПРИМЕС, който се върти около няколкото месеца заточение през 1938г, прекратено по ходатайство на авиоконструктора Туполев, оценил блестящо качествата му още като студент. След това Корольов работи като конструктор в... московски затвор, заедно с други инженери и учени. Аз си мисля, че тоя гениален човек е имал вината, че е изказвал открито мнението се за някой дивотии на ”учени”-нагаждачи. Някои такива са се издигали до ръководни постове и са громяли дивашки всеки мислещ. Но това е друга, дълга и широка тема. И в науката има парвенюта. Такива са „опровергавали” Айнщайн в нацистка Германия. В Щатите бащата на атомната бомба Опенхаймер не избегна макартистки съд...

В Америка работи друг гений на ракетостроенето, Вернер фон Браун, конструкторът на нацистките ракети ФАУ, тероризирали праз вйната Лондон. За него и за американското разузнаане е ясно, че зад съветските успехи стои гений, по-велик от немеца, защото няма условията нито на Германия, нито на САЩ. Русите обаче крият Главния Конструктор. Нобеловият комитет след полета на Гагарин пита Хрушчов кой е конструкторът, за да му дадат наградата. Хрушчов отговаря, че заслугата е на... целия съветски народ. Дали го е мислил или е спазил секретността, не знаем.

Успехът на друг гений също виси на косъм. Сталин лично дава нареждане да се произведат опитни образци и на избрания от военните колесно-верижен танк А-20, и на верижния А-32 после получил летендарното означение Т34, разработен от Михаил Кошкин. Тук няма място за неговия невероятен жизнен и професионален път. Умира ва 41 години от пневмония, получена докато болен пътува с танка си от Харков до Москва и обратно, за да го "преслушва" лично при първия му голям пробег, докато се „навъртат” нужните преди серийното производство километри. Годината е 1939-та, войната вече е започнала, и конструкторът жертва живота си, не доживял триумфа на своята рожба.

Немците с основание са наричали предишни съветски образци „самоходни самовари”. Но Т34 сее ужас сред немските танкисти с непозната ЕФЕКТИВНОСТ в боя. Освен гова е технологичен и евтин, което позволява масово производство, и е устойчив срещу повреди. Хитлер заповяда да се произведе в Германия, но, невероятно, блестящото немско машиностроене не успява да се справи със задачата! Гробът на Кошкин  е заличен по време на окупацията на Харков...

Явно, Сталин е „надушвал” гениите и им е помагал. Тук ще изложа една теза, която не съм срещал никъде. Тезата ще изглежда прекалена на хора като Слави, които не знаят за Сталин НИЩО, освен Хрушчовите и др ВРАЖЕСКИ ГЛУПОСТИ, като ”Има човек – има проблем”.

Чували сме за тъпия Сталин, който не се вслушал в разузнаването и даже не взел под внимание, че немците са струпали МИЛИОННА армия на границата. Добре, но ВЪЗМОЖНО ЛИ Е да е бил толкова тъп? Това не се връзва с протоколите от преговорите му с Чърчил и Рузвелт и с известните му речи, произнесени на живо. Аз помня като дете, че Гласът на Америка веднъж нарече Сталин „стара лисица” (бях потресен, а баща ми ме успокои с думите „а ние какво говорим за тях?”). Оспорва се дали е истина една реч на Чърчил пред камарата на общините по случай смъртта на Сталин, където се изказва възхищение и има думите, че „той с враговете си победи своите врагове”. Последното е АБСОЛЮТНО БЕЗСПОРНА ИСТИНА, независимо дали го е казал Чърчил. Някой съмнява ли се?

Добре. Какво щеше да стане, ако съветските войски също бяха струпани на границата и започнеше равностойно сражение? Първо, Хитлер щеше да каже, че е нападнат, и че ЗАТОВА е придвижил войските. И щяха да му повярват! Ами ако Червената армия беше започнала настъпление? Тогава нямаше да има антихитлеристка, а АНТИСТАЛИНСКА коалиция на Запада. Която щеше да е много ПО-ЕСТЕСТВЕНА – капитализъм срещу социализъм, Западът срещу Русия, като в Кримската война от 1853-56г., чийто ЕСТЕСТВЕН римейк наблюдаваме сега.

ЕТО ЗАЩО Сталин „не очаква” нападение, ЕТО ЗАЩО му е нужно СЛЯПО подчинение без някой да смее да поставя въпроси, ЕТО ЗАЩО е страшната чистка, обезглавила армията! Кой друг би рискувал с тоя ход? Авторитетните генерали биха се разбунтували с риск на живота и честта си! И Русия би я сполетяла НАШАТА УЧАСТ – славни победи и позорен крах. Сталин оправда името си -  със стоманена твърдост наложи страшната НЕОБХОДИМОСТ, недостижима за другите - първо позорни поражения, после славен финал.

Следва продължение, живот и здраве.



Тагове:   сталин,   Чърчил,   крим,


Гласувай:
5



1. krumbelosvet - Колега merlin68,
30.11.2017 19:58
Май ме карате да се съмнявам дали сте прочели поста. Аргументите ви са известни. Аз се опитах да обоснова нещо ново, което мисля, че издържа критика. Но вие НЕ КРИТИКУВАТЕ моите аргументи, а излагате старите, като че ли не ги знам. Знам ги, па и отгоре май.
Изпреварихте ме. Мислех да пусна автокаментар за МАСИРАНИТЕ ГАВРИ С ПАМЕТТА НА СТАЛИН ОТ АНГЛОСАКСОНСКИТЕ ТВ. Това е атака срещу ДЪРЖАВНОСТТА на ДНЕШНА Русия.
Прощавайте, ще изтрия коментара ви, не само защото не казва нищо ново, но и е МНОГО ДЪЛЪГ, като че ли има за цел да отвлече вниманието от самия пост.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1954245
Постинги: 1158
Коментари: 3379
Гласове: 3574
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031