Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.10.2017 12:08 - Островът направи ли конспирация срещу Бербатов, или да.
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 931 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 28.10.2017 19:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Няма тайни в ролята на футбола за самочувствието на народа. А самочувствието на един народ и ДЪРЖАВА има държавно, политическо и даже ВОЕННО значение. В скромната футболна сила България, в началото но 20-ти век, нашето посолство в Букурещ докладва, че футболната загуба от Румъния се преживява от българите там като ВОЕННО ПОРАЖЕНИЕ. И ако ние знаем това, какво остава за великата футболна (и не само) сила Англия, родина на тая игра.

За разлика от американския бейзбол, измислен от учител, футболът в Англия възниква като НАРОДНА ИГРА, по улици, площади, дворове и навсякъде. Страстите се нажежават дотам, че убийствата стават често явление и през 1365г. крал Едуард ІІІ забранява играта под страх от смъртно наказание. Припомням това като обяснение, защо АНГЛИЙСКАТА ДУША до днес харесва футбол с много ТИЧАНЕ И СИЛОВА БОРБА. Това обичат и множество наши почитатели на английския футбол, на които НЕ-КОНСКАТА ИГРА на Бербо БОДЕ ОЧИТЕ.

Топката се движи по-бързо от най-бързия човек, а един неочакван ХИТЪР, "скрит" пас, финт или удар, правят ЧУДЕСА, които с надбягване, надскачане и "надлъгване" не стават. И в това е силата на нашия южняк. Той има ДВЕ награди през 2010 и 2011 година, като футболист, който за ПЪРВИ път във Висшата Лига е вкарал общо 30 и 40 гола съответно за сезона. А само за голове във Висшата Лига дели едно първо място с 20 гола.

Сър Фергюсън е високо-интелигентен човек, а може и да му е подсказано, че не е хубаво един БЪЛГАРИН да е най-резултатния футболист в ИСТОРИЯТА НА АНГЛИЙСКИЯ футбол. Не е за вярване, но АНТИБЪЛГАРСКАТА политика на Англия има ИСТОРИЧЕСКИ корени и е формирала съответно обществено мнение. И започват мъките Бербатови. Един от най-скъпите футболисти беше закотвен на пейката. И той започна непривично да греши, докато грешките му станаха привични.

Тук ще отворим скоба. Във футбола днес се разиграват фантастични пари, но това не е станало без остроумни комбинации, не винаги чисти. Всички знаят, че съдиите дават рамо на големи и богати страни, зарад многобройната публика и приходите от реклами. Ще припомня само, че преди олимпийските игри в Гърция, спортният дух и зрителският интерес в тая малка страна, беше инжектиран с европейска титла по... футбол. Няма да забравя как тогава, при една решителна дузпа, самият Дейвид Бекъм заби крак В ТРЕВАТА, нещо което видях за първи път и даже НА МЕНЕ не ми се е случвало. И това помогна за титлата на гърците...

С технически средства, примерно електромагнитен импулс, може да бъде нарушено управлението на мускулите (и на сърцето, но това е друга тема). Мускулите които се управляват съзнателно, имат различна честота на електро-управление от другите. Едни и същи честоти обаче, могат да приспят защитниците и да успокоат (съсредоточат) нападателите, което сигурно се използва при нужда и възможност. Ел-магнитната "пушка" може да се внесе и монтира по много начини, възможно и в кино- или теле-камера.

Няма да забравя, писал съм вече, че преди дузина години в два дена нашите футболни национали за мъже и младежи загубиха в Чехия с 0:8 и 0:6. Това, простете, не са футболни резултати между отбори от приблизително една класа. 0:14.!!! Чехите трудно ще ни простят намесата в "Пражката пролет" през 1968г. Ами загубата на Бразилия от Германия на световното в Рио? При ВСИЧКИ голове защита спеше, а немските нападатели бяха спокойни и точни като на тренировка с отбор от трета група.

Спортът и особено най-популярният, Цар Футбол, e малката война. На война като на война.



Гласувай:
4



1. krumbelosvet - Очаквам
25.10.2017 18:11
Очаквам в най-скоро време губещите от това държави, да обявят и да приложат мерки за разкриване на електромагнитни въздействия върху спортистите. Трудна задача, защото това са ВОЕННИ технологии.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1974446
Постинги: 1163
Коментари: 3399
Гласове: 3577
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930