Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.05.2017 19:41 - Папата поправя Христос и се включва във войната
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1158 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 15.05.2017 08:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

За целуването на крака от папата се писа много. Но не се отбеляза, че това НАДМИНАВА примера на Христос. На „тайната вечеря” той измива и избърсва, БЕЗ ДА ЦЕЛУВА, краката на АПОСТОЛИТЕ, които не са събрани за целта, а са неговите ученици, по-близки от семейство. С тая шокираща крайност Исус цели  да се запомни ЗАВИНАГИ, че водачът трябва да служи, а не да властва. „Франциск” знае това, разбира се. Значи, УМИШЛЕНО надминава Спасителя. Папата "забравя" и Отче Наш, единствената молитва завещана ЛИЧНО от Исус, и вместо "Насъщния ни хляб дай ни днес" допуска да се молим за... пари за прехраната си. Той не може да не знае, че да поправяш Христос е ГОРДОСТ, голям грях за ИСТИНСКИЯ християнин. Но сигурно преследва ЦЕЛ, а най-известното правило на езуитити е, че целта оправдава средствата.

Каква ли е ЦЕЛТА? Да прочетем внимателно интервюто. Може ли  отговорите да не са съобразени с ЦЕЛТА? Папите са държавни глави на Ватикана и ПОЛИТИЧЕСКИ ЛИЦА, преди да са свещенослужители. Папа Йоан Павел ІІ например отиде в затвора при атентатора си, турчина Агджа, и му прости, но НЕ ОТИДЕ ПРИ НАШИЯ невинен затворник Антонов. Турция от векове е важен съюзник на Запада, а ние  бяхме съветски съюзници. Какво тук значат християнство или ислям...

Като че върху КРИЗИТЕ е ударението на интервюто. Според папата те не са нещо лошо, а са ДВИГАТЕЛ НА ПРОГРЕСА. Веднага за краткост да напомним, че има теория за управление на кризите. Днес ВСИЧКИ кризи се управляват, не без успехи, и всички знаем КОЙ ги създава и управлява най-активно. Така че кризите са в интерес на управляващия, а не на управляваните. Най-острата криза е войната. А засега войната се води чрез управление на кризи. Аз и милиони грамотни хора го знаем, та Папата ли не знае? И работи за управлявашите, човекът. Ох, как да не си спомним, че новоизбраният Ратцингер без гък, неочаквано и набързо, предаде папския престол на „Франциск”. Както и една немска канцлерка предаде без бой ВСИЧКИ европейски граници...

Мнозина четат дълги статии само ако са от известни автори, и с право. Папата може да си позволи толкова дълго интервю - съкратеният му превод е на две весникарски страници. Той не е човек който си губи времето и всеки ред от тия страници заслужава внимание. Но аз не съм известен автор. Затова ще приключа с един малък детаил, почти скрит, но от фундаментално значение за ГЛАВНИЯ ФРОНТ на днешната война.

„Франциск” споменава мимоходом, че е за Европа от Атлантика до Урал. А сега де! Урал е гръбнакът на Русия и кой и как ще я разфасова по оста на гръбнака? Вариантите не са много и читателят може да ги изброи на два-три пръста. И няма добър вариант за Русия. Папата сигурно знае как е планирана тая работа. И работи със слово, нали „в начале бе слово”. Само че тия думи на свети Йоан са за БОЖИЕТО слово.



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1954153
Постинги: 1158
Коментари: 3379
Гласове: 3574
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031