Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.11.2016 17:55 - Слепи будители на буден народ
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2856 Коментари: 9 Гласове:
7

Последна промяна: 16.01.2017 09:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
"Драги зрители, спите ли". Хем порнографски, хем импотентски химн. В национален ефир. Кой спечели от това ПРЕСТЪПЛЕНИЕ?

Всички изборни системи, многото видове мажоритарни, смесени и пропорционални, са изпробвани и няма тайни за ефекта им в РАЗЛИЧНИ ПОЛИТИЧЕСКИ УСЛОВИЯ. Субсидирането на партиите и задължителността на гласуването - също. Това "сценаристите" на "виолиста" може да не го знаят. Нормално, всеки не знае всичко.

Не е нормално, че "проекта на сценаристите", след като се видя, че печели популярност (нормално, нали е популистки), не предизвика достатъчно вниманието на множеството хора, грамотни по темата. Отпора беше хаотичен или сдържан, неявен, като че ли компетентните хора знаеха кой и защо стои зад проекта, и че съпротивата е почти обречена.

Но валидността на референдума се оказа на кантар. Българският people не се улови тотално на популизма!
Лош народ, ей! И Сценаристите, особено един, не му знам името и няма защо да го знам, както и шефа им, изгубиха мярка на езика си, меко казано.

Сега проблемът не е в точките от референдума, ще ги преживеем. Проблемът е в нечовешката омраза, която раздухват "референдите", които разполагат с повече телевизионно време от всички останали. Кой ще им даде това време без благословията на Голям Господар? А подобна омраза може да ни подпали чергата преди ислямистите и  В ТЯХНА УСЛУГА !

И ето, В МОМЕНТА СЛУШАМ ЛИЧНО ОТ ГЕНЕРАЛ БОРИСОВ, че той ще подкрепи точките на пропадналия референдум!!! "По морални съображения", виж ми окото. Истината изскочи!  Или Слави служи на ББ, или и двамата служат на трети отвън, по-вероятно. И едва днес, 9-ти ноември, 17,30 часа, премиерът обясни с думи прости уродливостта на точките от референдума. "Разкая се", че е позволил затварянето на Орлов Мост !?! "Безкористно". Ще намали и броя на депутатите - и олигарсите искат икономии от подкупи..

Референдумът, тоя "вот против статуквото" бетонира статуквото. Референдумът беше използван за ЗЛОУПОТРЕБА с демокрацията.

Първанов беше казал, когато имаше достъп до инфо от разузнаването, че ББ има най-добрите съветници на света. Значи не наши. Кои ли са? Нямаше да ми повярвате, но същите не само спечелиха избори за пияницата Елцин, но и направиха филм за това, да се чудиш от кой зор. Но го гледахме филма. Изборни технологии (и тоя термин употреби Първанов). Съветниците не са отписали ББ, а продължават да го съветват и ще си го употребят в СВОЙ интерес. Дано не им влиза в интереса, да ни подпалят чергата.

Лошо е, че съветниците СИГУРНО са установили, че със здравия си инстинкт ББ разбира главното от играта и не е изключено  в решителен момент да играе своя игра, в интерес на България. Пак ще кажа, пази, пази, пази Боже! В Библията Еклесиаст беше казал "Случва се, съветник да съветва за себе си" (в свой интерес).



Гласувай:
9



1. panazea - Големият бял брат
10.11.2016 13:15
никога не ни е мислел доброто !
На тях им трябва територията България.
Населението не му трябва . Включва Менгеле за прочистването.
Всички с пръстови отпечатъци , за да не се измъкне случайно от мрежите .
Ноооооооооооо , свърши се вече ! ха ха !
Уикеда - свърши се
цитирай
2. katara - кoе „свършило“...колежке, аз пропуснах..
11.11.2016 12:00
panazea написа:
никога не ни е мислел доброто !
На тях им трябва територията България.
Населението не му трябва . Включва Менгеле за прочистването.
Всички с пръстови отпечатъци , за да не се измъкне случайно от мрежите .
Ноооооооооооо , свърши се вече ! ха ха !
Уикеда - свърши се

цитирай
3. born - За разлика от повечето останали държави от т.н. цивилизован свят ,
14.11.2016 11:31
България не може да се нарече нормална държава. И не само заради това, че населението на територията изповядва тарикатлъка, анархията и незачитането на всякакви правила за основни ценности. Липсата на ценности води до видимите следствия от тази тенденция : абсолютен демографски срив и пълна разруха във всички направления. Неграмотно, тъпо, комплексирано население може да се управлява по един единствен начин - еднолична диктатура. Но за диктатура се изисква силна воля , ясна преценка и национално самосъзнание. Не виждам личност с подобни качества в съвремието. Играчка сме за световните играчи. И дребна риба - цаца. Слави, Раданчо ,Бойко или друг Байхой - все тая. Ако някой си мисли, че с президент Румен Радев /да е жив и здрав/ България ще излезе от НАТО или ще започне да строи "Южен поток" или "Белене" значи е голям наивник. И че нещо ще се промени . Ще перифразирам изказване на видния мислител Юсеин Мехмедов, че "Ранъта прай борбъта" - "Парата управлява страната."
цитирай
4. krumbelosvet - Борн, ако сте българин,
14.11.2016 15:38
с това мнение за народа си трябва да се обесите. Ако не сте, бих ви запържил на сръбски. Всичкото зло у нас дойде отвън преди 27 години. Ако народа си не уважавате, как уважавате майка си и баща си? Ние имаме проблем не толкова с ниската раждаемост, от Европа ни отличават само последствията от бедността, проблемът ни e с циганската раждаемост.Преди "да изгрее свободата" преди проклетите 27 години, имахме и държава, и народ, и челни места в класациите на ООН за степента на развитие, и индустрия и селско стопанство, и култура, и наука... Само клошари, просяци, мафиоти и др.под. нямахме. А, и най-страшното, циганския терор и размножение...
цитирай
5. born - Уважаеми krumbelosvet
17.11.2016 10:07
Давай да сменим на сръбски. Но преди това да Ви обърна внимание на факта, че циганята са български граждани и в чужбината ги идентифицират като такива. И тъй като циганизацията на нацията ни върви с бесни темпове, скоро няма да се отличаваме /не че сега особено се различаваме от тях по отношение на изповядваните "ценности". Щом един народ търпи всичко това вече 27 години - що за народ е това ?! Народ от Стоичковци, "ВИП" персони и бандити !?
Българин съм разбира се, но това не означава, че трябва да се гордея само с 3-4 място на световното по футбол през 1994-та . Искам да се чувствам като човек дори в собствената си страна ! И да имам сънародници, които да уважавам за ерудицията и културата им, а не заради парите и вещите, които са откраднали. Ако и ти не мислиш като мен, предлагам да се обесим колективно на ритуално място. Убеден съм, че държавата на Бойковците ще заплати въжетата. Все ще отделят някой лев от милиардите, които гепиха.
цитирай
6. krumbelosvet - Ама Вие наистина ли не знаете,
17.11.2016 10:49
ЧЕ ЗЛОТО ДОЙДЕ ОТВЪН ! Как 7 години след Освобождението победихме БЛЕСТЯЩО Сърбия, а сега, 27 години след Свободата, сме без армия, икономика и т.н.? Да обвиняваш за станалото народа си, значи да помагаш на убийците му. Не само нас убиват. Европа си отива, а господктвото на долара и на Господарите на англосаксите е спасено, засега.
цитирай
7. born - Може и да греша, но си мисля следното :
17.11.2016 15:47
Не можем да виним за всичките си беди само външните обстоятелства. Ами защо останалите колеги-страни от бившия източен блок не са на нашия хал, след като бяха в същото положение като нас ? Ние 27 год. не можем да достигнем до национално помирение заради манипулациите на тарикатските мафиотски формирования наречени "партии", а още през 1993 год. унгарците събраха в една братска могила всички загинали за Унгария Унгарци без разделението на комунисти,фашисти/хортисти/ и всякакви останали ...исти. И защо ? Защото са Народ ! Не искам да кажа, че българския народ е народ-боклук /както се изразява неговото превъзходителство Винету, но има много измет и в настоящия исторически период тя определя насоките на страната. И кой е виновен за това положение, ако не опростачените с чалга и манипулация циганизирани маси, които сами избират екзекуторите си.
На 3-ти март бях наистина поразен от масовия поход от двете страни на Шипка ! Това ми дава сили да вярвам все пак в разума на гръбнака на този народ. И ако трябва да се гордея все пак с някои сънародници, това не са Стоичков и с/ие, а тези млади и мислещи хора. Това е.
цитирай
8. krumbelosvet - "Успяват" засега католиците с исторически АНТИРУСКИ нагласи.
18.11.2016 15:06
Затова на Полша й опростиха 40 мпд. долара дълг, ако помня добре. (И въпреки това, според самия Лех Валенса, тя е изгубила над половината от икономиката си, умря гигантската корабостроителница в Гданск...) Нас ни скараха ОТВЪН. Трудно е това да се припомни в няколко изречения. Ще напомня само два от десетките факти. Когато Петър Младенов предложи на участниците в "кръглата маса" да подпишат споразумение за МИРЕН ПРЕХОД, повечето ръководители на СДС бяха в САЩ и подписа говорителят на СДС Спасов, ако не бъркам. Върна се делегацията, казаха, че "мирният преход" е комунистически капан, подписалият беше изключен и омразата се раздуха. А Стефан Савов си спомняше, че на първите сбирки на СДС си говорели на "другарю", докато новите братя им обяснили, че вече няма да има другари. За икономиката ще спомена само едно - принудиха ни да вдигнем цената на тока. Азбучна истина е, че това свива производството, а голяма повишение, като нашето, го убива. И го уби. ЗА ВСИЧКО ЛОШО ПРЕЗ ТИЯ 27 ГОДИНИ НАШИЯТ НАРОД НЯМА К А П К А ВИНА !!! 27 години след 9-ти имахме безброй нови язовири, заводи, модерно селско стопанство... Родният ми Машинно-Електротехнически Институт увеличи аудиториите и студентите няколко пъти, имахме над 150 модерни изтребители, подводници, най-добрите ракети Топол М... Чудно е, че множество ИНТЕЛИГЕНТНИ хора това не го отчитат...
цитирай
9. krumbelosvet - Има пословица
19.12.2016 23:35
"Понякога убиецът е виновен, понякогс убития". Нашият случай е от първия вид.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1952877
Постинги: 1157
Коментари: 3378
Гласове: 3572
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031