Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2021 07:01 - © Историята като инструмент на политиката
Автор: kvg55 Категория: История   
Прочетен: 3364 Коментари: 29 Гласове:
8

Последна промяна: 08.03.2021 07:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
08.03.2021г.

image

    
Голямо пренаписване на историята падна през последните тридесет години. Особено голямо в "новодемократизиралите" се бивши социалистически страни. Най-вече в Полша и Украйна. И изключително за времето преди, по време и след Втората световна война. Да припомня : В пренаписването се включи на официално ниво и Доналд Тръмп, когато беше президент – Във връзка със 75 годишнината от победата във войната в профила на Белия дом в "Инстаграм" се появил видеоклип, в който us-американският експрезидент Доналд Тръмп обявява само Съединените щати и Британия за победители над нацизма. Във видеото не се споменава Съветския съюз и неговата роля в разгрома на нацистите.
Пентагонът пък представил викторина и презентация, посветена на 75-годишнината от разгрома на нацистка Германия във Втората световна война. В презентацията се споменава, че конфликтът започва с нахлуването на нацистка Германия и СССР в Полша, в нея не се казва нищо за приноса на Съветския съюз за победата над нацизма, а дава само кратко обобщение на ролята на САЩ във войната в Европа, като се започне с десанта в Нормандия.
На Конференцията в Техеран (28 ноември – 1 декември 1943 година) Рузвелт и Сталин се срещат лично за първи път. Това е историческа среща на двамата най-важни лидери на съюзниците, която ще формира резултата от Втората световна война :

image

Конференцията в Техеран постигна голям успех в съвместната стратегия за победа във войната, но по-важното беше, това е голям дипломатически успех, с който щеше да започне един от най-важните съюзи, които някога са се случвали в съвременната история.

Пактът Молотов-Рибентроп – През 1936 година Сталин предсказва как германската агресия срещу Съветския съюз ще избухне : "Историята показва, че когато някоя държава възнамерява да води война срещу друга държава ... тя започва да търси граници, през които може да достигне границите на държавата, която иска да атакува ... Не знам точно какви граници Германия може да приспособи към целите си, но мисля, че тя ще намери хора, желаещи да ѝ "предоставят" граница". Тези изявления са направени две години преди Мюнхенското съглашение, което беше точно това – "отпускане на граница" на Германия.
На 18 март 1939 година по указание на Сталин, Литвинов, съветски комисар по външните работи, предлага Франция, Великобритания, Полша, Русия, Румъния и Турция да се обединят на конференция, за да изготвят договор за спиране на Хитлер. Чембърлейн е категорично против идеята, пишейки на приятел : "Трябва да призная за най-дълбокото недоверие към Русия. Нямам никаква вяра в способността ѝ да поддържа ефективна офанзива, дори и да е искала. И аз не вярвам на мотивите ѝ".
На 16 април 1939 година Сталин поръчва на Литвинов да предложи на сър Уилям Сийдс,  британския посланик в Съветския съюз, Русия, Франция и Британия да сключат пакт, който да обвърже трите им държави да обявят война на Германия, ако бъдат нападнати те или която и да е държава между Балтийско и Средиземно море. Британия и Франция отказват.
Мюнхенското предателство вече е факт на 30 септември 1938 година, където Великобритания е "разрешила" анексирането от Хитлер на немскоговорящата територия на Чехословакия (Судетската област), сякаш това е британска колония, с която може да прави, както пожелае :
Подписалите Мюнхенското съглашение Чембърлейн, Даладие, Хитлер, Мусолини и Чано

image

Освен това Банката на Англия и Банката за международни разплащания чрез гуверньора на BoE (
Bank of England) Монтегю Норман разрешават директно прехвърляне на злато на стойност 5,6 милиона паунда на Хитлер, което е собственост на Банката на Чехословакия.
Въпреки всичко това, именно Пактът на Молотов-Рибентроп е избран от "историците" и политиците, за да влезе в историята като дълбоко петно върху моралния характер и истинското "лице" на Съветския съюз. Потвърждение, че на руснаците никога не трябва да се вярва, защото те ще застанат на страната на онзи, който притежава най-голямата власт, независимо от разликата в идеологиите, които се изповядат.
Западът остави Съветския съюз сам, защото го искаше унищожен.
Сталин не си правеше илюзии. Знаеше, че за СССР е невъзможно да съжителства с нацистка Германия, особено защото съществуването на славянския народ се счита за неприемливо за последната. Хитлер, който подробно описва тази теза в своя "Майн Кампф" не крие, че смята славянския народ за по-низша раса и че след завоюването им планира да превърне Русия и Полша в нации-роби. Хитлер даже конкретизирал : "Конфликтът [на изток] ще бъде различен от конфликта на запад". Хората на запад трябваше да бъдат покорени, хората на изток трябваше да бъдат поробени – тор за арийската нация.
Девет дни след подписването на пакта Молотов-Рибентроп на 1 септември 1939 година Вермахтът напада Полша. След 18-дневни боеве не остана нито една полска дивизия. На 17 септември Червената армия влиза в Източна Полша и Полша престана да съществува. С този акт Съветският съюз за известно време отдалечава войната от своите граници и печели време.
Полша претърпя тази съдба, защото Британия и Франция бяха решили, че това са необходими "разходи" за унищожаването на руския народ. Хитлер ще трябва да консумира Полша, преди да консумира Съветския съюз. Интересно е да се отбележи, че през лятото на 1939 година Сталин е получавал съобщения както от Хитлер, така и от Рузвелт, но не е получавал съобщения нито от Чембърлейн, нито от Даладие.
В Съединените щати има силна опозиция да се помага на Съветския съюз по различни причини, но най-разрушителната беше мисълта, че руснаците не заслужават us-американска подкрепа, защото не се различавали от нацистите. Противопоставянето в сената на самата идея за помощ на Русия е особено силно. Сенаторите от Мисури са най непримирими. "Това е случай на куче, което яде куче", излаял сенаторът Бенет Кларк от Мисури. Сенатор Хари Труман, изревал в съгласие : "Ако видим, че Германия побеждава, трябва да помогнем на Русия, а ако Русия започне да печели, трябва да помогнем на Германия и по този начин нека се убиват, колкото се може повече едни други".
Но въпреки съпротивата Рузвелт ще осъществи идеята си за "Lend-Lease".

https://risingtidefoundation.net/2020/09/20/on-roosevelt-and-stalin-what-revisionist-historians-want-us-to-forget/




Гласувай:
10


Вълнообразно


1. apostapostoloff - Московси лъжи и
08.03.2021 08:25
измишльотини. Документ, документ требе! А от досюмента става ясно,че Сталин съзнателно и доброволно е станал съюзник на Хитлер. А той след това му го е турил изотзад.
цитирай
2. leonleonovpom2 - Търси документ Краси, и то издаден ...
08.03.2021 09:09
Търси документ Краси, и то издаден от канцеларията на предходния коментатор!
Той е изключително честен и почтен към всяка власт, която в момента е на власт! Това е много важно доказателство за тези му качества изобщо!
Ще се увериш ,че е така , ако изровиш нещо писано от него преди повече от тридесет, дори четиридесет години Ода за възхвала ще е!За властта, тогава!
Ще повтаряш само- Колко е верен и почтен!
Каква вярност!?

Какъв по- силен документ трябва от това, че Англия и Франция не обявяват война на Русия! Само на Германия! Така ли е, какво пише в документите за това?Но той мисли с чужди глави, няма как да мисли сам върху това! Какъв документ му трябва за това? Всеки знае подробностите Там не са с пилешки мозъци, пълни с омраза !А са наясно ,че съюзът на Германия с Русия е временен, тактически И за двете страни Но във времето, по- изгоден за Русия!
Защото , обявят ли тази война, ще циментират този съюз, по неволя, за участниците в него!
Когато Русия се включва във войната в Полша, германците почти са стигнали границите й- на Русия! Реално Русия не води военни действия! Хитлер нарежда на войските си, да се върнат на предварително очертаните граници!



Хубав ден!
цитирай
3. germantiger - ...
08.03.2021 10:02
това е поредната руска лъжа

също катро американската лъжа

днес двете кучета които лъжат за онази война се надпреварват

......

ДА ПОДЧЕРТАЯ

- ВОЙНАТА ЗАПОЧВА ПО ИЗБОР

1. 1937 Г. СВОЙНАТА МЕЖДУ ЯПОНИЯ И КИТАЙ

2. ВОЙНАТА ЗАПОЧВА НА 3 СЕПТЕМВРИ КОГАТО ФРАНЦИЯ И АНГЛИЯ ОБЯВЯВАТ ВОЙНА НА ГЕРМАНИЯ

3. ВОЙНАТА ЗАПОЧВА ГЛОБАЛНО НА 22 ЮНИ 1941 Г. С ВКЛЮЧВАНЕТО НА СССР

4. ИЛИ ГЛОБАЛНО С ВКЛЮЧВАНЕТО НА САЩ СЛЕД ПЪРЛ ХАРБЪР В КРАЯ НА 1941 Г.

ТААК ИЛИ ИНАЧЕ ВОЙНАТА НЕ ЗАПОЧВА НА 1 СЕПТЕМВРИ 1939 Г.

НЕЩО ПОВЕЧЕ - ПОДЧЕРТАВАМ

ПОЛША НЕ Е ЖЕРТВА, А АГРЕСОР КАТО ГЕРМАНИЯ И СССР

ЗАЩШО ПОЛША Е АГРЕСОР ЛИ

ЗАЩОТО КОГАТО ХИТЛЕР РАЗДЕЛЯ ЧЕХОСЛОВАКИЯ АКО НЕ ЗНАЕШ - ПОЛША ЗАВЗЕМА И ЗАГРБВА ОБЛАСТ ОТ ЧЕХОСЛОВАКИЯ

и така лъжата за 1 септември 1939 е наложена едеинствено с цел виновна да е само германия

да няма вина полша

да нямат вина западняците за мюнхен

да няма вина ссср след 1 септември

да нямат вина дори китай и япония, защото там вече има "световна" война от 1937 г.
цитирай
4. germantiger - +
08.03.2021 10:14
ПС

типично залеон греши в детайлите, които са дребнни и в случая не толкова важни

германските войски НЕ са почти достигнали съветските граници както е написал леон

подчертавам въобще не са достигнали, камо ли почти

ако имаше представа "картографски" от кампанията или войната нямаше да напише това,но пак казвам - това е дребен детайл вън от темата и същността
цитирай
5. germantiger - +
08.03.2021 10:37
в текста има явни глупости

- арийсак нация пише в текста - арийска НАЦИЯ няма

- хитлер бил против славяните и не можели да съжителстват с германия

- славеяни в германия има - лужицки сорби и хитлер не ги бара дори

- славянска държава на хърватите създава хитлер

- славянска държава на словаците създава хитлер

да двете са "васални" но са и "явни" субекти

освен това царство България също се има за славянска държава в онова време

айретен лохотски републики и пр. глупости на изток, но тях не ги приемам за аргумент в полза на славянското

УДОБНО, МАНИПУЛАТИВНО И ВСЪЩНОСТ Е ЛЪЖА да се цитират мислите на хитлер от майн камп и това да се бърка с реланата му политика десетилетия след това, както и с еволюцията вкл. е неговото мислене

а про по славяните направиха същото с германия - откъснаха германски територии и то завинаги, а за полския хищнически славизъм текста не споменава и дума, няма и как да спомене тия истини

"славянските режими" сда същшите изроди като нацистите, с тая разлика, че след войната славяните реализираха хищничеството си
цитирай
6. germantiger - финално
08.03.2021 10:40
и така истината за тия които виждат, а не са слепи е ясна

- вината за вината хвърля ли се над половин век върху германия - да хвърля се

- вината на запда и руисиоя мълчеше ли се половин век - да мълчеше се или се казваше половин тихичко

- следвойната славяните заграбиха ли германски земи - даааа

- след войната германците заграбиха ли славянски - неее, нямаше и как защото загубиха

- едни и същи изроди ли са едните и другите - о да

но се тръби само за германските - пак да

това обаче при мен и знаещите няма как да мине
цитирай
7. kvg55 - До 1. apostapostoloff
08.03.2021 11:53
Документите са в архива, Постолье! Там ги чети. Ама не си бърши разльоания задник с тях за да ги унищожиш.
цитирай
8. kvg55 - До 2. leonleonovpom2
08.03.2021 12:02
Постоль има ли документ от Людмила Живкова, че ѝ е носил куфарите? Да му послужи при смяната на властта. Предвидливият човек винаги си взема документ.
цитирай
9. kvg55 - До 3. germantiger
08.03.2021 12:04
Кое е лъжа бе, писе?
Всичко, което си написал, не противоречи на казаното от мен.
цитирай
10. kvg55 - До 4. germantiger
08.03.2021 12:07
Войната на европейска територия започва с нападението на Германия над Полша. След това следват Франция, Британия, Югославия, Гърция.
цитирай
11. kvg55 - До 5. germantiger
08.03.2021 12:09
Тук става въпрос за руските славяни и поляците.
цитирай
12. kvg55 - До 6. germantiger
08.03.2021 12:11
Германия да не писка, а да си наляга задника.
цитирай
13. germantiger - 1
08.03.2021 12:15
10. kvg55 - До 4. germantiger
12:07
Войната на европейска територия започва с нападението на Германия над Полша. След това следват Франция, Британия, Югославия, Гърция.

не путко, следтова не следват франция, британия, югославия и гърция

а следват

франция, британия, дания, норвегия, люксембург, холандия, белгия, албания/от италия, югославия, гърция

налягай книгите и учи

ФРАНЦИЯ,
цитирай
14. germantiger - 2
08.03.2021 12:15
12. kvg55 - До 6. germantiger
12:11
Германия да не писка, а да си наляга задника.

българия си е налегнала въшкарниците и лиже задници

ще продължава да го прави
цитирай
15. germantiger - 3
08.03.2021 12:18
путко, не е нужно да противоречи и не от теб, а от автора на материала, путко или не правиш разлика

колкото до руската лъжа генерално и то ПРОТИВОРЕЧИ НА ПОСТИНГА не от теб

е, че ПРЕНАПИСВАНЕТО ЗАПОЧНАЛО ОЩЕ ПРЕЗ ВОЙНАТА, ПРОДЪЛЖИ ОТ РУСНАЦИТЕ СЛЕД 1945 Г. КАКТО И ОТ ЗАПАДНЯЦИТЕ

фалшифицирането на историята беше емблематично за червения режим повече от всеки друг бил той кафяв или демократичен

ако добре помниш преди 1989 г. руска българия лъжеше в истроията несравнимо
цитирай
16. germantiger - 4
08.03.2021 12:20
и още путко

допълнението от мен в първия ми коментар е нещо което няма да срещнеш като датировка в този блог въобще

допълнението ми провокира размисъл и доста учи по няколко от пунктовете, като например да подчертая

ПОЛША НЕ Е ЖЕРТВА, СЛЕД КАТО ПРЕДИ ГОДИНА Е АГРЕСОР В ЧЕХОСЛОВАКИЯ ЗАЕДНО С ТРЕТИЯ РАЙХ а това за жертвата полша е крайъгълен камък за западните лъжци

принципно за англо-саксите полша винаги е жертва на русия и германия

а исторически това е лъжа, защото

полша веднмъж е опожарявала москва и често е била агресор особено на изток срещу русанците
цитирай
17. kvg55 - До 13. germantiger
08.03.2021 18:18
Другите са се предали сами пред германската сила.
цитирай
18. kvg55 - До 14. germantiger
08.03.2021 18:19
Германия е протекторат на САЩ.
цитирай
19. kvg55 - До 15. germantiger
08.03.2021 18:21
Не казвам, че Германия пренаписва историята, но да си наляга парцалите и да не генерира неонацистки движения.
цитирай
20. kvg55 - До 16. germantiger
08.03.2021 18:23
Случаите са различни - в първия Полша е била хиена, както я определя Чърчил, а във втория е била зайче.
цитирай
21. germantiger - издишаш както винаги
09.03.2021 03:37
случаите са различни, но когато веднъж си убиец, то това не трябва да се забравя

ако веднъж си предател, то това остава и с теб трябва да севнимава

ако веднъж си грабил от съседи, то ти поляко или ти полшавече не си жертва

ти си бил агресор и вече не си с "бяла риза" каквато полша винаги е искала даси припише и каквато я обличат англо-саксите векове наред

пс

в българия и русия има пъти повече неонацистки движения отклото в германия

нещо повече - в германия те са преследвани, в бг и русия почти не

СИМВОЛИТЕ НА НАЦИЗМА СА НАЙ-ПРЕСЛЕДВАНИ В ГЕРМАНИЯ - факт

първо германия няма за даевторо протекторат на сащ

и още - германия беше простекторат и на ссср - не забравяй това

това че днес не е - не измива руската и червена вина

щом германия ще евинаги виновна за нацизма

то и вие руснаците и вие българите ще сте винаги виновни за гулаг, лагерите, преименуването на турците итн

щом турците ще савинаги виновни за 5 века, то и вие ще сте винаги виновни завашите вини

налягайте си парацлите и продължавайте да лижете задници вмосква, уошингтън и брюксел
цитирай
22. kvg55 - До 21. germantiger
09.03.2021 04:39
Не бъркай вътрешната политика с външната.
ГУЛАГ е рожба на класовата борба в Съветския съюз.
Войната също е плод на класовата борба, в която Германия се явява агресор спрямо други държави.
цитирай
23. germantiger - ++
09.03.2021 11:47
не бъркай ти

лагерите в германия са създадени години ПРЕДИ войната за борба с вътрешния враг

и няма как да е иначе след като нацисти се учат от КОМУНИСТИ

войната не е плод на класовата борба, защото войни е имало преди въобще да има класи в смисъла разбирани от марксизма и ленинизма

а про по класите са преди маркс, преди ленин и преди хегел дори

айретен, че има маса войни които НЕ са между класови, а да ги наречем вътрекласови

учи се, обогатявай знанията си

...

са ли войните на симеон и крум класови ?

имало ли е пролетарий в римската империя

наричани ли са така от сталин робите - наречени са пролетарий

колко робски войни има в рим - 1 спартакова и 2 в сицилия робски - толкоз, други не

във африка има ли пролетарий преди векове - не

какви са африканските войни помежду племената ?

са ли нацистките лагери след съветските - да след тях са

съветските лагери различни ли са от тези на китчънър в африка английските - да те са различни защото за теб са срещу класовия враг

английските НЕ са срещу класов враг въобще

за война има да те коригирам до следващата пандемия

хайде сега се изсули, че не си писла за войните изобщо, а за последната световна - да де, ама не, споменал си войните изобщо

а и за световната си в грешка ако се изсулиш, защото тя ЗАПОЧВА И СЕ ВОДИ 2 ГОДИНИ МЕЖДУ КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ ДЪРЖАВИ И "БЛОКОВЕ" РЕШАВАЙКИ НЕ КЛАСОВИ ПРОБЛЕМИ, А "ИМПЕРСКИ"
цитирай
24. kvg55 - До 23. germantiger
09.03.2021 11:56
"лагерите в германия са създадени години ПРЕДИ войната за борба с вътрешния враг".
Значи комунистите се учат от нацистите.
цитирай
25. germantiger - ...
09.03.2021 13:08
тъкмо обратното - червената революция е от 1917

нацизма от 1933

лагери в съветска русия има още от времето на ленин

хитлер е 15 години след илича

вътрешния враг врусията е борен от ленин и сие

белите, офицерството, интелигневцията, поповете, подмяната на състава
цитирай
26. kvg55 - До 25. germantiger
09.03.2021 19:46
При Ленин не е имало лагери.
А ти направи справка в историята на нацизма, от кога са първите концлагери.
цитирай
27. kirk - Говедаров, научи бълг. език, а?
12.03.2021 19:14
Говедаров, научи бълг. език, а?
"...планира да превърне Русия и Полша в нации-роби"???
Иначе има някои правилни изводи! И не се измъквай с дежурното - "това е написано от друг!" Твоята работа е да го нормализираш!!! Русия е СССР, а държавите не могат да бъдат нации-роби!!!
цитирай
28. kvg55 - До 27. kirk
12.03.2021 19:20
Благодаря за забележката! Ще се поправя!
цитирай
29. kirk - Как постави този знак отпред пред заглавието
19.03.2021 14:58
Специалистите по лагери и концлагери, особено Дойчовското коте - концентр. лагери има от 1915 г. в Осм. Турция, създадени по инициатива на кайзерови офицери на служба при турците. За образец са взимани пленнически лагери от войните, Лемке ги включва като практика в понятието "геноцид". Мерси!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5753247
Постинги: 2808
Коментари: 25795
Гласове: 34176
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031