Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2021 10:49 - Неразказаната история на Дупедало Откривателят 6 част.
Автор: puk8 Категория: Бизнес   
Прочетен: 1932 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 09.02.2021 10:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Тук трябва да отворим една голяма скоба и да поясним, че Дупедало е прякор на героя. Естествено, той си има име. При това доста популярно славянско име с история от поне 800000 години според един алтернативен учен. Има и царска фамилия, но поради една съдбовна случка никой, освен счетоводителките на предприятието (които 1 път месечно попълват ведомостта със заплатите), не си спомня името и фамилията му.

Както се случва в живота, една пеперуда размахва крилца някъде в Азия и в Америка ги помита торнадо. Един ден въпросната пеперуда размаха крилца за Дупедало и промени името му завинаги, а нищо не предвещаваше такъв развой.

Този ден Дупедало беше командирован в Тервел (градче някъде из дебрите на Лудогорието) да помогне в решаването на един особено належащ и смърдящ въпрос (буквално) в едно местно предприятие. Там никой не можеше да се справи с запушването на една тръба за отходни води и последвалото миризливо блато около нея. Като най-млад и енергичен ( или поне така му казаха) Дупедало беше пратен да реши този проблем. Дупедало взе жена си (щото все му мрънкаше, че никъде не я води) и пристигнаха на тервелската автогара. Посрещач беше не кой да е, а самият Шнур Гъзибаров, шеф на злополучното предприятие. Той ги качи в служебната си Волга, остави жената на Дъпедало в общежитието към предприятието и заведе Дупедало да се запознае на място с проблема.

Дупедало запуши носа си от силната воня и геройски обходи цялото миризливо блато.

- Опитахте ли с тел? - попита Дупедало.

- Всичко опитахме - закърши ръце Гъзибаров.

Дупедало се замисли дълбоко. След около 10 минути намери решение. Напълниха един варел с негасена вар, натикаха го в тръбата и го отпушиха. Резултатът надмина всичките им очаквания. Поради естеството на химическата реакция и физичните закони, не само отпуши тръбата, ами направо я взриви като окъпа наблюдателите с ..., абе с каквото там има във фекалните води.

Вярно, че после се наложи едномесечен ремонт на цялата инсталация, но общо взето проблемът беше решен.
Радостен от постигнатия успех, Шнур покани Дупедало и жена му у тях на соаре. Дупедало не знаеше какво е соаре (все още не беше посетил Франция), но му прозвуча много изискано и още на обяд бяха с жена му пред дома на Гъзибаров.

Шнур малко се изненада, но ги посрещна както подобава. Масата беше отрупана с местни мезенца, имаше скоросмъртница 68 градуса, червени вина, даже и Шуменско специално. Скоро Дупедало зачерви бузите и почна да губи ориентация. Коварният Гъзибаров само това чакаше. Под претекст да видел и проблема с неговата външна тоалетна, той го поведе на двора. Щом се скриха зад въпросната тоалетна, веднага го награби и ръцете му зашариха по дупето на Дупедало. Дупедало, омаломощен от изпитото, нямаше сили за съпротива, а и се чувстваше някак обичан. От пълно безчести е го спаси ненавременната поява на комшията на Гъзибаров - Тончо Морала (човек с изключително закостенели разбирания и стожер на местния морал), който току-що беше започнал да окопава градината си. След като съзря тази непристойна сцена, Тончо Морала първо почервеня, после позеленя, разду се като балон в Кападокия преди излитане и изригна:
 

- Содоммм. Педерасти, дупедавци. - грабна една цепеница от купчината сушащи се дърва за зимата и с бясна сила я запрати по развратниците.
 

От дървения снаряд ги спаси само треперещата от яд ръка на Морала. Цепеницата прелетя край злополучните любовници и отнесе част от покрива на тоалетната. Дупедало и Шнур развиха невероятно ускорение по посока на къщата и запъхтяни се скриха вътре, където продължиха със "соарето".

За нещастие на Дупедало, на случката свидетел стана и жената на Тончо - Юла Парцала, която по някаква голяма случайност работеше като чистачка в предприятието на Дупедало. Юла Парцала освен чистачка, по съвместителство, изпълняваше и ролята на осведомителна агенция в предприятието (абе, направо си беше клюкарка). На другия ден всички знаеха за непристойната случка. Когато дупедало се завърна всички го гледаха някак странно и насмешливо. Зад гърба му даже подвикваха "Дупедавец". Скоро всички го знаеха само като Дупедало.

Тук затваряме скобата и се връщаме към основната си тема.



To be continued.


Тагове:   retarded,


Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: puk8
Категория: Бизнес
Прочетен: 22098
Постинги: 11
Коментари: 34
Гласове: 40
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930